service description:

Srednja škola nudi obrazovne profile u područjima: ekonomija, pravo i administracija, trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

Škola obrazuje učenike u dva područja rada:

*EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA
*TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

U okviru područja rada EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA postoje sledeći obrazovni profili četvrtog stepena stručne spreme:
*ekonomski tehničar
*poslovni administrator-ogled
*finansijski administrator-ogled
*službenik osiguranja
U okviru područja rada TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM postoje sledeći obrazovni profili četvrtog stepena stručne spreme:
*trgovinski tehničar
*ugostiteljski tehničar
*kulinarski tehničar
*turistički tehničar

i trećeg stepena stručne spreme:
*trgovac
*konobar
*kuvar
*poslastičar


Restoran Staro Zdanje sa dve sale i galerijom, gurmanski specijaliteti, veliki izbor pića, porodična večera, proslave...

Ostali podaci:

  • Restoran Staro Zdanje
    Novi Sad Trg Marije Trandasil 1
    E-mail: starozdanje@mts.rsTel.: 021/527-040, 

vaše slike:

 Domaća kuhinja
administracija
banketi
domaća kuhinja
Podaci firme ::::.

service description:

Organsko seme

Na čelu proizvođača organski proizvedenog semena

Bejo je duboko uključen u razvojno okruženje organske proizvodnje. Ovo je jedan od dugoročnih projekata, uzimajući u obzir da je stalan porast popularnosti organski proizvedenog semena kontinuirani trend u nadolazećim godinama. Trenutno nudimo organsko seme 110 sorti, proizvedenih kroz naš razvojni program koje predstavljaju sveobuhvatan odgovor na potražnju organskog sektora i stvaranja organskog lanca od proizvođača do krajnjih korisnika. Bejo je u bliskoj saradnji sa svim učesnicima organskog lanca i prati promene u navikama potrošača i pojave novih razvojnih trendova.

Semena sorti i hibrida koje je raspoloživo kao organsko možete naći ovde, a osobine željenih hibrida možete naći u delu sajta koji je posvećen povrću.


Poljoprivredne mašine

APH grupacija predstavlja više od 20 proizvođača mašina za poljoprivredu. U ponudi možete naći mašine koje potpuno zaokružuju proces proizvodnje povrća i krompira od rotofreza i bankerica, preko sejalica i sadilica, do vadilica i kombajna. Kada Vaše proizvode iznesete iz njive tu su prijemne linije za kalibraciju, čišćenje i pranje, a ako Vašu robu skladištite APH Vam može ponudite rešenje po meri za ventilaciju i klimatizaciju. Ono što APH izdvaja od ostalih je osoblje koje je veoma iskusno u proizvodnji povrća i krompira i može Vam pomoći da izaberete najfunkcionalnije rešenje za Vas. Tako da u suštini saradnja sa APH predstavlja ne samo kupovinu mašina već i priliku da unapredite svoju proizvodnju uz pomoć obuke i saveta sa njihove strane.


Certis

Certis je multinacionalna kompanija koja na našem tržištu nudi preparate za sprečanje klijanja krompira u magacinu. To su preparati Gro-Stop Basis, Gro-Stop Fog i Gro-Stop DP. Aktivna materija ovih preparata je hlorprofam i koristi se već dugo na Zapadu kod skladištenja krompira. Gro-Stop Basis se koristi kod unošenja krompira u skladište gde se na transportnoj traci montira uređaj (Mantis Mafex sistem) koji raspršuje sredstvo u vrlo sitne kapljice koje se zatim spuštaju na krtole krompira. Gro-Stop Fog se koristi za krompir koji je već u skladištu,i primenjuje se pomoću specijalnih zamagljivača koji omogućuju da se tečnost rasprši na veoma sitne kapljice koje dospevaju do svake krtole krompira. Gro-Stop DP je prašivo koje se koristi kod maljih proizvođača koji nemaju tehničke mogućnosti za primenu prethodno navedenih formulacija. Takođe je vrlo bitno da merkantilni krompir bude zdrav i da je prošao period zarastanja rana.

Gro-Stop Basis® je regulator rasta koji sprečava klijanje uskladištenog merkantilnog i krompira za industrijsku preradu, lagerovanog u sanducima ili u gomili. Preparat je formulisan u obliku koncentrata za emulziju (EC) koji sadrži 300 g/l hlorprofama. Nanosi se pomoću specijalizovane opreme postavljene na početak transportne trake za utovar/podizanje i po mogućnosti na mestu gde se krompiri mogu okretati. Pogodna oprema su Mafex/Mantis rotacioni disk aplikatori sa ugrađenom zaštitom od prskanja. Alternativno, možete se naneti i pomoću opreme koja ima hidrauličke mlaznice niskog protoka i visokog pritiska koje stvaraju sitne kapljice.

Gro-Stop Fog® je regulator rasta, u obliku koncentrata za toplo zamagljivanje (HN) koji se koristi za sprečavanje klijanja uskladištenog merkantilnog i krompira za industrijsku preradu, lagerovanog u sanducima ili u gomili. Preparat je formulisan u obliku koncentrata za toplo zamagljivanje (HN) koji sadrži 300g/l hlorprofama.

Gro-Stop 1% DP® Najbolji efekat delovanja preparata je kada se pri unošenju krompira zaprašuje sloj po sloj, a ukoliko se koristi pokretna traka opremu za zaprašivanje treba podesiti tako da se potrebna količina preparata ravnomerno rasporedi po celoj šarži. Ne koristi se za semenski krompir.



Borhesova 31
11080 Beograd
Srbija

e-Mail: info@arum.rs

Tel: 00 381 11 3774 705
Fax: 00 381 11 3774 706

Call Free: 0800 200 990

vaše slike:

brza hrana
domaća hrana
Hladnjače smrznuta hrana
Hrana
ishrana
prodaja semenske robe
Podaci firme ::::.
Cara Dušana 73/a
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/261-98-42

service description:

Kompanija se bavi poslovima:

- racunovodstva i poreskog savetovanja: za druga pravna
lica i preduzetnike.
- zdravstvenog turizma: od 2009. pocinje sa radom turisticka agencija ZENIT TOURS u poslovnici u Zemunu u Rajacicevoj br.2/1.
- nutricionizma: na istoj adresi ( Rajaciceva) , je savetovalište za ishranu i regulisanje telesne težine ZENIT NUTRITION.

Ostali podaci:

Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

Podaci firme ::::.
Gundulićeva 1 A
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/551-523

service description:

service description:

U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).
Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.

Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.

Parking: 90 metara iznad restorana

Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa


Podaci firme ::::.
Maršala Tita 27
Kovačica, 26210
Srbija
Tel.: 013/661-344

service description:

SUR Srdiečko je najstariji nacionalni restoran opštine Kovačica.
Nalazi se u Kovačici, u ulici Maršala Tita 27.
Osnovan je 1989 godine, a sazidan i uređen u stilu stare slovačke kuće sa detaljima slovačke kulture.
Svih ovih godina enterijer mu nije izmenjivan.

Jelovnik se sastoji kako od tradicionalnih slovačkih jela ( kovačička tepsija, kovačička šnicla, opekance, rezanci sa makom … ) , tako i od raznih jela srpske kuhinje ( čorbe, škembići, roštilj, sarme … ). Isto tako postoji veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, a i toplih napitaka.
Podaci firme ::::.

Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 063/10-20-702
Fax: 063/10-20-74

service description:

Podaci firme ::::.
Dunavska obala bb
Beška, 22324
Srbija
Tel.: 021-889-099

service description:

Ostali podaci:

  • Tel.: 022/570-521, 

Facebook