| pogoci:2
Podaci firme ::::.
vaš logo
Kosovska 14
Kragujevac , 34000
Srbija
Tel.: 034/356-355
Kragujevac , 34000
Srbija
Tel.: 034/356-355
Web: www.ambrosia.co.rs
Kategorije:
- brza dostava
- brza hrana
- čevapi, pljeskavice
- cheeseburger
- ćureće meso
- doručak
- dostava
- dostava namirnica
- expres dostava
- gotova jela
- hamburger
- hamburgeri
- hamburgerija
- Hleb
- hleb i testenine
- hot dog
- Hrana
- hrana za poneti
- hrane
- ishrana
- Ketering
- klasični restoran
- kućna dostava
- Meso, mesni proizvodi
- pizza
- pizza mozarella
- pizza servis
- restoran
- Restoran brze hrane
- Restorani
- restorani brze hrane
- riblji specijaliteti
- slani specijaliteti
- specijaliteti
- specijaliteti od morskih riba
- Specijaliteti sa roštilja
- srpski specijaliteti
service description:
Brza hrana - Ambrosia KragujevacVršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.
034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine
065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine
Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.
Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din
U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.
Radno vreme
Radnim danom: 07 - 00
Subotom: 08 - 00
Nedeljom: 16 - 00
Adresa
Kosovska 14,
34000 Kragujevac
Ambrozija
Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.
Dostava na adresu
034 356 355
065 46 32 210
pozovite ili pošaljite SMS
DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU
KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj
Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.
Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.
Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...
Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.
Ćevapčići
Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.
Pljeskavica
Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.
Mućkalica
Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.
Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.
Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.
Uštipci
Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.
Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.
Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.
Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.
Izvor:
Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.
Podaci firme ::::.
vaš logo
Sinđelićeva - Gardoš 34
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/2190-324
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/2190-324
Kategorije:
- ajvar
- Alkoholna pića
- Bezalkoholna pića
- čevapi, pljeskavice
- čokoladna torta
- ćureće meso
- domaća kuhinja
- Domaći hleb
- doručak
- etno restoran
- fileti ribe na grilu
- gazirana voda
- gotova jela
- gril
- gusti sok
- gusti sokovi
- hamburger
- Hleb
- hleb i testenine
- Hrana
- hrane
- ishrana
- kafa
- Kafa, Čaj
- kajmak
- kapućino
- klasični restoran
- kobasice
- kolač
- krompir pire
- lepinje
- meni ručak
- meso sa roštilja
- Nacionalna kuhinja
- nacionalna kuhinja Beograd
- nacionalni restoran
- osvežavajuća bezalkoholna pića
- osvežavajući bezalkoholni napici
- osvežavajući napici
- piće
- Piće - Vino
- pita
- porodični ručak
- poslovni ručkovi Beograd
- prehrana
- prodaja vina
- rakija
- razna vina
- restoran
- Restoran Beograd
- Restoran domaće kuhinje
- restoran srpske kuhinje
- Restorani
- riba
- Riba i morski plodovi
- riba na grilu
- ručak
- salate sveže
- sir, kajmak, pršuta
- sirevi
- specijaliteti
- Specijaliteti sa roštilja
- srpska kuhinja
- Srpska kuhinja Beograd
- srpska nacionalna kuhinja
- srpski jelovnik
- srpski specijaliteti
- terase
- testenine
- točeno pivo
- torte
- tradicija
- tradicionalna kuhinja
- tradicionalna srpska kuhinja
- tradicionalni srpski restoran
- Ugostiteljska preduzeća
- ugostiteljski objekat
- ugostiteljstvo
- vina
- Vino
- vino i piće
- vojvođanska kuhinja
service description:
U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.
Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.
Parking: 90 metara iznad restorana
Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa
| pogoci:2