Podaci firme ::::.

service description:

* UVOZ ROBE ŠIROKE POTROŠNJE IZ ŠPANINIJE
* UVOZ RIBLJIH KONZERVI, TUNJEVINE I PLODOVA MORA
* UVOZ MASLINOVOG ULJA EXTRA VIRGIN "LA ESPANOLA"
* UVOZ ŠAMPANJCA ZA DECU - DEČIJEG ŠAMPANJCA
* UVOZ SPECIJALNE STREČ FOLIJE


TUNJEVINA U KONZERVI "ISABEL"
Generalno, zna se da je riblje meso veoma važan deo ishrane i da treba biti redovan deo porodičnog jelovnika. Sve to u velikoj meri važi i za tunu. To je vrsta ribe veoma bogata hranljivim sastojcima. Izvanredan je izvor visokokvalitetnih proteina, a sadrži i minerale - selen, magnezijum i kalijum, potom vitamine B1 i B6, a takođe i omega-3 esencijalne masne kiseline. Esencijalne kiseline dobile su taj naziv jer su esencijalne za naš organizam, ali ih organizam ne može sam proizvesti, već ih uzima iz hrane. Omega-3 veoma je važna za kardiovaskularni sistem, a pomaže i u drugim slučajevima - kao zaštita od prejake sunčeve svetlosti, u prevenciji astme kod dece, u zaštiti od nekih vrsta kancera, snižava rizik od leukemije, deluje kao antioksidant i dr.
Preporučujemo Vam tunjevinu ISABEL.

ŠPANSKO MASLINOVO ULJE "LA ESPANOLA"
Mediteranski narodi od davnina koriste u svojoj ishrani maslinivo ulje i manje oboljevaju od kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i malignih bolesti organa za varenje, što su pokazala epidemiološka istraživanja.

Sastav maslinovog ulja

Maslinovo ulje sadrži mononezasićene masne kiseline, lecitin, polifenole (antioksidansi) i vitamine A, D, E i K.

Lekovitost maslinovog ulja potiče, pre svega, od velikog sadržaja mononezasićenih masnih kiselina i antioksidanasa.

* Maslinovo ulje utiče na smanjenje ukupnog holesterola i poboljšava odnos LDL i HDL holesterola, tako što dovodi do povišenja zaštitničkog “ dobrog “ holesterola (HDL), a snižava “loš” holesterol (LDL). Usporava pojavu ateroskleroze i smanjuje rizik oboljevanja od koronarne bolesti (infarkt miokarda i angina pectoris) i moždanog udara (cerebrovaskularni insult).
* Maslinovo ulje visokim sadržajem antioksidanasa, pre svega vitamina E i fenola, smanjuje rizik oboljevanja od raka creva i carcinoma dojke.
* Povoljno utiče na organe za varenje. Pomaže kod gastritisa i čira. Poboljšava lučenje žuči i pankreasnih enzima, pa sprečava pojavu kamena u žučnim putevima. Sprečava masnu degeneraciju jetre (steatoza).
* Utiče na ravnomernu raspodelu i gubitak masnih naslaga.
* Smanjuje rizik oboljevanja od dijabetesa i odlaže pojavu komplikacija kod insulin zavisnog dijabeta.
* Američki naučnici ističu da maslinovo ulje deluje analgetski, slično Ibuprofenu.
* Koristi se kao važan sastojak kozmetičkih preparata, namenjenih za zaštitu od sunca, negu suve kože, uklanjanje posledica opekotina i ožiljaka.

Ostali podaci:

  • Tel.: 032/348-140, 

vaše slike:

ISABEL

dečiji šampanjac champin
Hrana
Hrana iz mora
konzervisana hrana
konzervisana sardina
konzervisana tunjevina
masline
maslinovo ulje
maslinovo ulje la espanola
plodovi mora
Prehrambeni proizvodi
Prehrana - Maloprodaja
Prehrana - Veleprodaja
Riba i morski plodovi
riblje konzerve isabel
streč folija
Trajni prehrambeni proizvodi
uvoz dečijeg šampanjca
uvoz i distribucija streč folije
Uvoz maslinovog ulja
Podaci firme ::::.

service description:

PROIZVODNJA HLADNO CEĐENIH I DEVIČANSKIH ULJA
PROIZVODNJA PUTERA OD ULJARICA
PROIZVODNJA POSLASTICA ZA DIJABETIČARE
PROIZVODNJA ENERGETSKIH POSLASTICA SA MEDOM
PROIZVODNJA PRIRODNE KOZMETIKE
PROIZVODNJA LEKOVITIH ULJA
PROIZVODI OD NARA

Dobijeno mehaničkim postupkom Proizvedeno po originalnoj tehnologiji Zaštićeno intertnim gasom - radi visoke održivosti 100% čisto ulje iz navedenih sirovina Nerafinisano Bez holesterola Bez veštačkih dodataka Bez genetski modifikovanih sirovina


* Puter od semena bundeve
* Ulje crnog kima
* Ulje od nara
* Sweet Diabet
* Gel za tuširanje

Preduzeće za proizvodnju zdrave hrane "Suncokret" d.o.o. registrovano je 1989. godine u Hajdukovu, selu desetak km od Subotice, na samom početku privatnog preduzetništva. U oblasti hladno ceđenih ulja bili smo pioniri na prostoru bivše Jugoslavije, a danas smo utemeljivači organske proizvodnje i prerade u Srbiji.
Naš proizvodni program sadrži: dve vrste hladno cedjenih ulja.Takozvanih “tamnih ulja” ili “devičanskih” koje proizvodimo na hidrauličnoj presi staroj 120 godina, i "svetlih ulja” koja se proizvode na savremenim pužnim presama. Od sirovina koristimo: suncokretovo, susamovo, bundevino i laneno seme. Pored ovih jestivih ulja, proizvodimo u programu “ Riznica” i ulja od noćurka, nara, šipurka, crnog kima, kajsije i semena grožđa koja se koriste u kozmetici i prirodnoj medicini.
Druga porodica proizvoda su namazi od uljarica: kikiriki puter, suncokretov, susamov i bundevin puter.
Sledi ”energetski program” koji čine poslastice sa medom: slatki namaz sa medom, rogačem i suncokretom, te četiri vrste pločica, "štanglice" sa medom i raznim jezgrastim semenkama. Program za dijabetičare se sastoji od namaza sa suncokretom, rogačem i fruktozom, te tri vrste "štanglica" sa fruktozom i semenkama.

Od 2006. godine započinjemo program “Nega prirode” sa cetiri šampona, gelom za tuširanje i uljem za negu tela. Ovi proizvodi jedinstveni su na domaćem tržištu: 100% su prirodni, a prave se od sirovina koje imaju švajcarski sertifikat o organskom poreklu. U 2007. smo program proizvoda za ličnu higijenu proširili kolekcijom prirodnih, ručno rađenih sapuna i tonikom za lice. U pripremi su mleko za telo, ulje za strije i ulje za celulit.
Poslednje tri godine radimo na programu prerade samoniklog- divljeg nara. Iz tog izuzetno dragocenog izvora zdravlja dobili smo tri proizvoda; ulje, sirće i kapsule sa ekstraktom fermentisanog soka. Uz taj program proizveli smo i kapsule sa ektraktom semena grožđa.
Naš ekološki opus zaokružili smo programom prerade sekundarnih sirovina iz poljoprivrede kao što su prerada komine i koštica kajsije, breskve.

vaše slike:

biljni puter
Bio hrana
bundevino ulje
crni kim
crvena narandža
dijabetičari
Fitoterapija
fruktoza
grožde
Hladno ceđena ulja
Hrana za dijabetičare
jabukovo prirodno sirće
jabukovo sirće
kajsija
kikiriki puter
Kozmetika
maslinovo ulje
Med od uljane repice
Pčelarski proizvodi
Prehrambena industrija
prirodna kozmetika
program za dijabetičare
sirće
sirće prirodno
slatki namaz
sojino ulje
Podaci firme ::::.

service description:

BIO BUTIK
PRODAJA ZDRAVE HRANE
PRODAJA MAKROBIOTIČKE HRANE
PRODAJA ORGANSKE HRANE


Termin „ makrobiotika“ vodi poreklo od grčkih reči macro (veliki) i biotokos (život).
Makrobiotička ishrana je ishrana koja podrazumeva konzumiranje pre svega različitih vrsta integralnih žitarica i mahunarki, a zatim i povrća, koštunjavih plodova i voća. Makrobiotika je specifičan način ishrane koji se sastoji u izbegavanju prejedanja, kao i u temeljnom žvakanju hrane pre gutanja. Makrobiotičari insistiraju na, što je moguće više, prirodnim namirnicama koje nisu pretrpele veće procese prerade. Što se hrane životinjskog porekla tiče, makrobiotičari izbegavaju mesa, a favorizuje se konzumiranje ribe.

U makrobiotičkoj ishrani preovladavaju zdrava ulja, mnogo složeni ugljeno hidrati i biljna vlakna iz povrća i voća, pa se kao takva smatra pogodnom za prevenciju i tretman digestivnih, srčanih i malignih oboljenja.

Makrobiotska ishrana veliku pažnju poklanja ne samo vrsti namirnica već i tome kako su gajene, načinu pripreme, i konzumiranja. Prednost se daje namirnicama gajenim u bio-vrtovima, đubrenim organskim đubrivima i neprskanim. Preporučuje se da ljudi koriste hranu koja uspeva u krugu od 100 km od mesta njihovog stanovanja, da se konzumiraju namirnice u skladu sa godišnjim dobom (lubenica u januaru – nikako).

Način ishrane treba da bude individualan, na njega utiče starost, zanimanje, konstitucija i kondicija. Uglavnom se koristi hrana biljnog porekla (žitarice, mahunarke, povrće i male količine semenki, voća i algi) uz malo ribe i morskih plodova. Umesto šećera za koji se danas pouzdano zna da je više otrov nego hrana, makrobiotika predlaže upotrebu tradicionalnih zaslađivača kao što su ječmeni i pirinčani slad i drugi zaslađivači od žitarica. Tu je još i upotreba nerafinisane morske soli kao i hladno ceđenih nerafinisanih ulja. Male količine morskih algi, koje su izuzetno bogate mineralima i mikroelementima, zaokružuju hranljivu vrednost makrobiotičkog tanjira.

Izbegava se meso, mlečni proizvodi, jaja, beli šećer, med, fabrički tretirana hrana, hemijski tretirane biljke, rafinisane namirnice, uvezeno voće i povrće, kao i neko kiselo povrće (paradajz, paprika, krompir i patlidžan). Koriste se razni načini pripreme (turšija, presno, kuvanje na pari, u vodi, dinstanje, prženje u ulju, kuvanje pod pritiskom, pečenje u rerni).

Makrobiotika je umeće koje nudi niz korisnih znanja i veština koje usvajamo kako bismo:
• postigli dobro zdravlje
• stvorili duševni mir i obnovili telo
• poboljšali sportske rezultate
• zadržali sopstveni mir, sreću i radost i unapredili odnose sa drugima

Makrobiotička ishrana je je samo jedan aspekt mnogo šireg pojma nazvanog makrobiotika, koji pored posebnog režima ishrane podrazumeva filozofiju, način i stil života, odnosno shvatanje sveta i događaja u njemu kao večite interakcije dve suprotne sile, nazvane jin i jang.


LEKOVITE BILJKE

Lekovite biljke su prvi lek koji je coveku uvek bio i bice dostupan. Lecenje biljem je oduvek imalo i imace važno mesto u zivotu coveka.

Lecenje lekovitim biljem pocelo je jos pre 16000 godina.

Kolevka biljne medicine je Kina a poznato je da su stari Babilonci pre 5000 godina spravljali biljne tablete u kombinaciji sa glinom.

600 godina p.n.e. Pitagora je svoje ucenike poducavao o nacinima lecenja uz pomoc lekovitog bilja.

U kozmeticke svrhe biljke su u upotrebi vec 7000 godina. Rimski lekar Galen, zapisao je recept biljne kreme za lice, jos pre 1800 godina, koji i danas cini osnovu svih savremenih krema.

Lekovite biljke su mocni lekovi, cinjenica je da one cine osnovu mnogih savremenih lekova, od aspirina pa dokle god mozete da zamislite. Cesto ne kostaju nista a pomazu mnogo.

Industrijski proizvedena "prirodna kozmetika" sadrži sinteticke konzervanse, koji su uzrok za trecinu svih mogucih alergija na kozmeticka sredstva.

Upotreba biljaka u kuhinji, kao zacin za jela, pocela je pre 50000 godina.

Tradicionalna medicina tvrdi da lekovite biljke mogu da izlece sve bolesti samo ako se pravilno upotrebe. One oduvek pobuđuju veliko interesovanje. Rastu svuda oko nas, lako se uzgajaju i prerađuju, ne zagađuju i nisu opasne za okolinu, a što je najvažnije - mnogo manje štete od mnogih vestackih sastojaka, a koje nalazimo u skoro svim lekovima, kozmetickim preparatima i vestackoj hrani.

Lekovito bilje je pravi dar prirode. Danas je u upotrebi oko 10 000 vrsta biljaka a istrazivanja o njihovim lekovitim svojstvima se vrse gotovo neprekidno u svim krajevima sveta.

Radno vreme:


Ponedeljak - petak:
09:00 - 20:00

Subota
08:00 - 14:00

vaše slike:

Bio hrana
dijetetska hrana
Distribucija zdrave hrane
gljive
hrana i lek
hrana iz prirode
Hrana za dijabetičare
Ishrana za sportiste
kuća zdravlja
lekovite biljke
lekovite gljive
lekoviti dodaci ishrani
Podaci firme ::::.
Trg Okt. Revolucije 7
Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 024/552 424

service description:

Prodavnica zdrave hrane

PRODAVNICA - KATALOG
• Lekovite gljive, korenje i medicinske biljke
• Neera Dijeta
• Organske žitarice, mahunarke i semenke
• Proizvodi od soje
• Zdraviji slatkiši
• Kokosovo ulje
• Organski musli
• Knjige o zdravlju
Podaci firme ::::.

Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/37-13-515

service description:

Pažljivo prateći trendove na tržištu zdrave hrane, preduzeće je uvelo široku lepezu proizvoda, od kojih se posebno ističe musli program, koji je našao svoje sigurno mesto na domaćem tržištu.

Pod zdravom ishranom većina ljudi podrazumeva ishranu kojom se u organizam unose dovoljne količine određenih nutrijenasa.
Ovoj činjenici treba dodati i da se ove količine unose blagovremeno tj. da imamo ravnomerno dnevno raspoređeno unošenje, pri čemu namirnice moraju biti zdravstveno ispravne.
ZDRAVA HRANA
APETISANI
PROIZVODNjA i PRODAJA SUŠENOG VOĆA
OSNOVNE ŽIVOTNE NAMiRNICE
Podaci firme ::::.

Bečej, 21220
Srbija
Tel.: 021/69-15-903

service description:

Podaci firme ::::.

service description:

PROIZVODNJA HELJDINOG BRASNA, TESTENINA, KORA ZA GIBANICU OD HELJDINOG BRASNA I SMRZNUTIH PROIZVODA OD HELJDE NA TRADICIONALNI NACIN PO ORIGINALNOJ RECEPTURI

vaše slike:

brašno od heljde
heljda merkantilna
Heljda zdrava hrana
Podaci firme ::::.
Bajmočka 122
Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 024/576-844
Fax: 024/576-844

service description:

PROIZVODNJA BESKVASNOG HLEBA
ZDRAVA HRANA


Ako želimo da koristeći hleb u svojoj ishrani izvučemo maksimum za svoje zdravlje, dobro je povremeno u ishranu uvesti beskvasni hleb, poručuju stručnjaci instituta „Malohov“.

Zašto ne kvasac?


Hleb bez kvasca nije izum moderne civilizacije i nije stvar mode ili trenda. Pre je odgovor na zahtev vraćanja zdravom načinu življenja i brige o zdravlju porodice. Mnogobrojna istraživanja koja su sprovedena na institutu „Malahov” smatraju da je osnovni uzrok nastajanja malignih oboljenja stvaranje naslaga takozvanog sedimenta na zidovima creva koji ometa njihov normalan rad. Sediment se, između ostalog, stvara od visokofermentisane hrane u koju spada i belo brašno. Belo brašno u kombinaciji sa kvascem stvara smesu koja se lepi za zidove creva kao malter i sprečava apsorpciju hranljivih materija. Svojim lepljenjem za zidove, iz funkcije se izbacuju mnogobrojne resice unutrašnjeg zida creva koje imaju upijajuću ulogu, zbog čega se smanjuje i sama moć apsorpcije creva. Organizam na taj način gladuje, a mi unosimo sve više hrane. To doprinosi stvaranju dodatne neravnoteže i prelasku na sledeći stadijum - gojaznost.


Šta je najugroženije


Sediment se najviše zadržava na prevojima debelog creva, usled čega se na tim mestima smanjuje protok krvi i usporava rad.


Ovo izaziva dalje komplikacije, pa tako nastaju hemoroidi, zatvor, glavobolja, umor, loš zadah i, nažalost, čitav niz drugih tegoba.Šta treba da sadrži pecivo
Za hleb se najviše koristi pšenica, kukuruz, raž, ječam, ovas i pirinač. Da bi hleb mogao da ima ona hranljivu vrednost koja prestavlja blagodet za organizam, mora biti napravljen od brašna koje je dobijeno mlevenjem celog zrna žitarice, znači da ima biljnih vlakana, hranjivih sastojaka iz omotača zrna, pogotovo vitamina iz B grupe.
Podaci firme ::::.
Prizrenska 4
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/36-20-785

service description:

Nacionalno udruženje za unapređenje organske poljoprivrede..

"Nacionalno udruženje za unapređenje organske poljoprivrede – BIOSERBIA" osnovano je kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana – proizvođača organske hrane, čiji je cilj zalaganje za unapređenje organske poljoprivrede u Srbiji u saradnji sa državnim institucijama Republike Srbije, evropskim i svetskim institucijama za razvoj organske proizvodnje, svim postojećim i budućim udruženjima proizvođača organske hrane, i svim drugim fizičkim i pravnim licima koja svojom delatnošću unapređuju razvoj organske poljoprivrede u Republici Srbiji.

vaše slike:

Distribucija zdrave hrane
Mineralna i organska đubriva
naucno istrazivacka organizacija
Nevladine organizacije
Podaci firme ::::.

service description:

VELEPRODAJA ZDRAVE HRANE:
- Zrnasti i praskasti prehrambeni proizvodi
-bezglutenski program
-hrana za dijabetičare
-integralna brašno
-sirče za cirkulaciju
-bio hrana
- bio kafa
-hladno cedenjo ulje
-pšenične klice

vaše slike:

bezglutenski program
Bio hrana
Čajne mešavine
Hrana za dijabetičare
Podaci firme ::::.
Aleksa Šantića 64
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/63-60-950

service description:

PREHRAMBENI PROIZVODI,
DODACI ISHRANI
Podaci firme ::::.
Đorđa Tomaševića 18.
Čačak , 32000
Srbija
Tel.: 032/357-110
Fax: 032/357-110

service description:

PROIZVODNJA, PAKOVANJE I PROMET RINFUZNE ROBE, VELEPRODAJA ZDRAVE HRANE, PROZVODNJA ŠLAGA, PUDINGA, PRAŠKA ZA PECIVO, VANIL ŠEĆERA


Firma "Makrobela" je osnovana 1998. godine kada su otvoreni maloprodajni objekti zdrave hrane Makrobela u užem centru Čačka. Od svog osnivanja beležimo stalnu tendenciju razvoja i poboljsanja kvaliteta usluga na opšte zadovoljstvo svih koji sa nama sarađuju bilo kao partneri ili klijenti.

2001. godine počinjemo da se bavimo prometom na "veliko". Te godine preuzimamo pak centar "Silver Pak" i otvaramo sopstveni Pak centar i proizvodnju šlaga. Pakujemo preko 50 visokotiražnih proizvoda i posedujemo sopstvenu proizvodnu liniju programa za kolačarsku industriju: šlagovi, pudinzi, sladoledi... takođe visoko kotiranih na domaćem tržištu.

2009.-tu godinu obeležiće preuzimanje proizvodnje domaćih torti i kolača Sneža koja na ovim prostorima datira zadnjih 15 godina. Kod nas mozete kupiti ili poručiti tortu za svaku priliku, sitne slavske kolače, posne kolače...

U ovom trenutku firma ima 34 stalno zaposlena radnika. Firma se sastoji od: veleprodajnog salona i magacina sa kancelarijskim prostorom od 400 m2, Pak centra sa magacinskim prostorom od oko 300 m2 i proizvodnog dela za praškaste proizvode od oko 150 m2. Takođe zadržali smo naše maloprodajne objekte i u ovom trenutku imamo 4 maloprodajna objekta na strateškim mestima u Čačku.


STKZR Makrobela
Ovlašćeno lice: Miloš Vukojičić
Adresa: Đorđa Tomaševića 18, 32000 Čačak
Telefoni - veleprodaja: 032/357-110 i 032/357-359
Fax: 032/357-597
E-mail: makrobela@makrobela.co.rs i torteikolaci@makrobela.co.rs
Proizvodnja domаćih torti i kolača Makrobela:
Narudžbine torti i kolača:
Čačak
Adesa: Gradsko Šetalište 55
Tel/Fax: 032 332-800 i 032 332-741
Tel: 065 557-00-10
Beograd
Adresa: Beogradska 48
Tel/Fax: 011 312-95-07 i 011 312-95-61
Tel: 069 357-00-30


Ostali podaci:
Pib: 100896447
Matični broj: 54356226
Računi u poslovnim bankama:
220-13322-90
205-17713-08
155-1806-24
200-2234230101022-60

Ostali podaci:

  • Tel/fax
    Tel.: 032/357-359, 

vaše slike:

veleprodaja zdrave hrane
Zdrava hrana
veleprodaja zdrave hrane
Podaci firme ::::.
BULEVAR . JOVANA DUČIĆA 7
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/40.32.52
Fax: 021/63.15.336

Kategorije:

service description:

MAKROBIOTIČKI PROIZVODI
alge, miso pasta, lotos, tamari sos, soja sos,...
SOJA I PROIZVODI OD SOJE
jogurt, kiselo mleko, mleko, maslac, tofu sir i namazi, ljuspice,...
PROGRAM ZA DIJABETIČARE
slatkiši, sokovi, džemovi, zaslađivači,...
BEZGLUTENSKI PROGRAM
slatkiši, testenina, brašno,...
ORGANSKI PROIZVODI
galete, sokovi, kinoa, proso, lan, pirinač, azuki, golica, suncokret, naut,...
DIJETETSKI PROGRAM
aronija, srebrna voda, aloja, pivski kvasac, neera sirup, javorov sirup,...
SUŠENE GLJIVE
reiši, šitake, maitake, coprinus, vrganj, bukovača,...
MLEKO I SURUTKA
sojino, ovseno, heljdino, pirinčano, proseno,...
HLADNO CEĐENA ULJA
maslina, suncokret, susam, mak, lan, orah,...
SIRĆA
divlja jabuka, vinsko, za mršavljenje, holesterol,...
ZASLAĐIVAČI
žuti šećer, fruktoza, dekstroza, maltex,...
ZAMENA ZA KAFU
divka, cikorija, biokafa, inka,...
PUTERI
kikiriki, bundeva, rogač, suncokret, badem, lešnik,...
ŽITARICE
raž, geršla, pšenica, proso, pirinač, heljda,...
INTEGRALNA BRAŠNA
ovseno, heljdino, raženo, pšenično, kukuruzno, proseno,...
MAHUNARKE
pasulj, grašak, sočivo, naut, soja,...
MUSLI, PAHULJICE, EKSPANDIRANE PAHULJICE, CORN FLAKES, OVSENE KAŠE
raznih ukusa
TESTENINE
integralne, heljdine, ječmene, speltine,...
POSNI KONDITORSKI PROIZVODI
slani i slatki program
INTEGRALNI KONDITORSKI PROIZVODI
slani i slatki program
MED I PROIZVODI NA BAZI MEDA
matični mleč, polen, Darin med, Primed,...
PRIRODNI SOKOVI I SIRUPI
cvekla, šargarepa, kopriva, borovnica, kupina, drenjina, zova,...
SUŠENO I KANDIRANO VOĆE
brusnica, grožđe, ananas, smokva, šljiva,...
ORAŠASTO VOĆE
orah, badem, lešnik, indijski, brazilski orah,...
SEMENKE
susam, lan, suncokret, bundeva, mak,...
KIKIRIKI
sirovi, pečeni, prženi,...
INTEGRALNI SENDVIČI, BESKVASNI HLEB, TONUS HLEB, GALETE, HELJDINE KORE
KLICE
sušene, sveže,...
ZAČINI
u kesicama i na merenje, origano, kim, peršun, morska so, kombinovana so, sušeno povrće,...
ČAJEVI
mešavine, filter, rinfuza,...
PROIZVODI NA BAZI BILJA
sirupi, kapi,...
ULJE OD KAJSIJE, ORIGANA, CRNOG KIMA, JEZGRO KAJSIJE I ŠLJIVE
PRIRODNA KOZMETIKA
sapuni, paste za zube, šamponi, kreme,...

vaše slike:

Zdrava hrana
Podaci firme ::::.
Kumodraška 176/17
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 063 81 36 987

service description:

JUŽITA - ŽITNI DESERT

Ovo je nas novi proizvod koji se izradjuje rucno u nasoj maloj zanatskoj radionici,
Pravimo ga od odabranih vrsta suncokreta domace proizvodnje ,kao i ostalih sastojaka.Kao zasladjivac koristimo malteks. U nasoj Juziti nema dodatog belog secera ili dodatog konzervansa i vestackih ukusa i boja.
Sastav je : Suncokret,ekspandirani pirinac,suvo grozdje,susam,ovsane pahuljice,kornfleks i malteks.


GOMASIO
U našoj maloj zanatskoj radionici gomasio se pravi po tradicionalnoj makrobiotskoj recepturi. Prvo se susam lepo opere i odstrane se kamenčići, zatim se susam osuši i peče na plinskom šporetu i lagano se meša drvenom varjačom dok ne bude lepe žućkaste boje i lako drobljiv medju prstima. Pre toga smo morsku so propržili na tiganju i odredili razmeru od 1:7 do 1:18 uzavisnosti ko kako voli ili za koga se sprema gomasio odnosno čemu služi.Onda sipamo morsku pečenu so u suribači ( 1 ravna kasika ) naspram 7 i više ( vrške punih kasika ) pečenog susama , i surigogijem ručno meljemo susam i so dok ne sameljemo vise od 70% susama. Ovo se moze uraditi i od intgralnog susama na isti način.JOGURT OD SOJE

ImagePrirodan i zdrav, bez laktoze, bez holesterola, visoke hranljive vrednosti, jogurt od soje proizvođača „Priroda“ , lako je svarljiv i ne izaziva alergije. Namanjen je svima onima koji moraju ili žele da vode računa o svom zdravlju i da ga unapređuju.Sastav je: soja (koja nije genetski modifikovana),voda i morska so.
Za decu i odrasle, za makrobiotičare,vegetarijance,dijetalce ,sportiste i sve druge pobornike zdrave hrane.
Proizvođač: S.Z.R. Priroda
Beograd

TOFU

Osnovno obeležje tofua je veliki sadržaj visokovrednih belančevina i dekstrina koji ne utiče na povećanje šećera u krvi. Tofu je bogat karotinom, vitaminima grupe B, sadrži povoljan odnos kalcijuma i fosfora, a i svih osam esencijalnih aminokiselina neophodnih za funkcionisanje organizma.Blagog je ukusa i veoma lako upija ukuse i mirise hrane sa kojom se priprema, te se stoga lako kombinuje sa drugim namernicama. Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinskog porekla sadrži minimalne količine masti, a uopšte ne sadrži holesterol. Zbog njegovih izizetnih bioloških karekteristika, tofuu možemo pripisati određena lekovita svojstva.
Proizvođač: S.Z.R. Priroda

SEJTAN

Sejtan je proizvod od pšenice sa velikom količinom proteina. Zovu ga i pšenično meso. Sadrži 70 posto proteina i neznatne masti i ugljenih hidrata. Lako je svarljiv i brzo se asimiluje u organizmu, tako da ga mogu koristiti sve osobe koje troše velike količine energije. Naročito se preporučuje sportistima, trudnicama i deci.

Sejtan proizvođača „Priroda“ prijatnog je ukusa, dobro se kombinuje sa ostalim namernicama i može se koristiti u pripremi odrezaka, ćufti, đuveča i sarmica.


Address:
Kumodraška 176/17
Beograd
Srbija

E-mail: jugoslavs@ikomline.net
Telephone: +381 63 81 36 987

vaše slike:

makrobiotika
Podaci firme ::::.

service description:

Kompanija Biomed se bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata napravljenih od meda i odabranog lekovitog bilja sa ekološki najčistijih područja Srbije.

Kompanija Biomed se bavi i prodajom najkvalitetnijih vrsta meda. Najpoznatiji je delikatesni koktel med, Captain’s Mel-Mel, pakovan u triplex kesice, plastične čašice ili staklene teglice.


Naziv proizvoda
1 GRIP BLOKER
2 BIOMED 500 – PRIRODNI PREPARAT ZA ODVIKAVANJE OD PUŠENJA U SPREJU
3 X-CLEANER
4 BIOMED 6 GAIN – PRIRODNI PREPARAT ZA POVEĆANJE MIŠIĆNE MASE
5 BIOMED PROTIV ALKOHOLIZMA
6 WHITE TIGER - Snaga belog tigra
7 BIOMED 4 ULTRA – PRIRODNI PREPARAT ZA SMANJENJE TELESNE MASE
8 RELAXER - ANTISTRES FORMULA
9 IMMUNIZER - IMMUNOMODULATOR
10 Captain`s Mel Mel
11 Bagremov med
12 Livadski med
13 Lipov med
Podaci firme ::::.

Debeljača, 26214
Srbija
Tel.: 013/665-380
Fax: 013/664-972

service description:

DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU ULJA
PROIZVODNJA BILJNIH ULJA
HLADNO CEĐENO BUNDEVINO ULJE

Suncokretovo
Prirodno čisto nerafinisano bogato vitaminom E, i nezasićenim kiselinama. Prirodni emulgator u organizmu, snižava nivo holesterola u krvi. Prevencija kod kardiovaskularnih oboljenja.

Laneno
Prirodno čisto nerafinisano bogato vitaminom E, esencijalnim nezasićenim masnim kiselinama, posebno tipa omega 3. Štiti od oboljenja krvnih sudova i srca, smanjenja šećera u krvi, jačanje imuniteta. Takođe, poseduje i antikancerogena svojstva.

Bundevino
Ulje se dobija presovanjem na hladno zrna bundeve, u čijem profilu dominiraju esencijalne masne kiseline koje organizam ne može sintetisati. Pored ulja seme sadrži i značajnu količinu proteina, vitamina A, B1, B2, B6, C, D, E,vitamin K, minerala (fosfor i cink), kao i mnoge druge aktivne sastojke.

Ulje i primena:

Značaj sadržaja esencijalnih polinezasićenih masnih kiselina, koje su neophodne za normalan rast, razvoj i brojne funkcije organizma, uključujući i reproduktivnu, ovo ulje spada u grupu najkvalitetnijih,u nutritivnom pogledu najvrednijih ulja (odmah uz konopljino i laneno), a daleko ispred suncukretovog ulja.
To su biljna ulja koja uz riblje ulje predstavljaju izvore esencijalnih n-3 masnih kiselina, koje se u savremenoj ishrani malo unose, a za koje naučni podaci ukazuju da štite organizam od infekcija, pojačavaju imunološki odgovor, deluju protektivno na srce i krvne sudove. Bundevino ulje deluje na čitav organizam, odnosno na više funkcionalnih sistema:
urogenitalni
digestivni
kardiovaskularni
endokrini
nervni
koštani
mišićni
zglobove i kožu
Spisak obolenja gde lekovito dejstvo bundevinog ulja ima veliki značaj je dugačak. Evo samo neka da nabrojim:
povišeni krvni pritisak
oboljenja srca
smetnje pri mokrenju kod uvećane prostate
dijabetes
reumatizam
osteoporoza
opekotine i različita oboljenja kože
Bundevino ulje se sve češće koristi u farmaceutskoj industriji u preparatima za negu i lečenje kože. Preporučuje se korišćenje dva puta na dan, po supena kašika (ujutru i uveče).
Bundevino ulje se primenjuje i u kulinarstvu, u vidu preliva za salate, kuvana jela od povrća, pirinča, pečurki, testa i mesa. Kao namaz na hleb umesto butera i margarina, a u pekarskoj industriji u spravljenju kolača i peciva.
Treba istaći da se radi o hladno ceđenom ulju, kojim postupkom se ne menja priroda esencijalnih masnih kiselina i time zadržava visok kvalitet ulja.
Čuva se na hladnom i tamnom mestu u dobro zatvorenim flašama, a rok trajanja je dve godine.

vaše slike:

bundevino ulje
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/347-60-34
Fax: 063/390-670

service description:

ZDRAVA HRANA
DISTRIBUCIJA ZDRAVE HRANE
PROIZVODNJA ZDRAVE HRANE
UVOZ ZDRAVE HRANE
UVOZ I OTKUP ORGANSKE HRANE
PROIZVODNJA SLATKISA ZA DIABETICARE
Podaci firme ::::.
Katanićeva 2
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011 245 90 90

service description:


O namaProdavnica Maslina osnovana je marta 2000. godine. Nalazi se u Beogradu u Katanićevoj ulici broj 2 na Vračaru u blizini Hrama Svetog Save. Vlasnik Masline je Marija Macura nutricionista dijetetičar. Veliki izbor zdravije hrane i proizvoda izabrani su tako da ih mogu upotrebljavati zdravi ljudi, ali isto tako je velika ponuda i za ljude sa posebnim dijetalnim zahtevima. Kvalitetna i raznovrsna ishrana je jedan od imperativa zdravog života, stoga svojom ponudom proizvoda nastojimo da Vam pomognemo u pravom izboru.

Kada se na tržištu kod nas pojavila prva sertifikovana prirodna kozmetika Dr. Hauschka kao pionir i nagoveštaj novog trenda i iskorak u prirodnu negu kože, normalan sled događaja je bio da tu kozmetiku uvrstimo u asortiman proizvoda koje nudimo svojim potrošačima. Posle Dr. Hauschke stižu nam i druge robne marke prirodne kozmetike koje ne sadrže veštačke boje, mirise i konzervanse, mineralna ulja, silikone parafine ni druge petrolate, kojih je na žalost prepuna konvencionalna kozmetika. To je bio povod da leta 2006. godine osnujemo i posebnu prodavnicu koja će našim potrošačima sve to ponuditi na jednom mestu,a nalazi se na istoj adresi tik uz prodavnicu zdrave hrane.

Danas prodavnica biljne i sertifikovane prirodne kozmetike Maslina u svojoj ponudi ima gotovo sve od prirodne kozmetike što se može naći na našem tržištu kako za negu lica, tela, kose, dentalnu negu, dekorativnu kozmetiku, liniju proizvoda za zaštitu od sunca, i to za sve uzraste, bebe, decu, za problematičnu mladalačku kožu, osetljivu kožu, zrelu kožu.... U svom asortimanu pored Dr. Hauschke, imamo i nemačku sertifikovanu prirodnu kozmetiku Logonu, Sante , Aqua Bio, tu je francuska kozmetika Fermes de Marie i njena posebna organic linija Pure Altitude, John Masters Organics, BioKap farbe za kosu, Guam, Lerbolario, Ajurvedski preparati, Aromatika, Bergland i Oshadi sa velikim izborom etarskih i baznih ulja. Kod nas možete pronaći i preparate za negu od domaćih proizvođača koji su se upustili u vode prirodne kozmetike sa svojim ručno rađenim sapunima, šamponima kupkama i kremama.

U našoj prodavnici u ugodnom ambijentu, stručni saradnici održavaju prezentacije, preglede kože i povremene kozmetičke tretmane kako bi se potrošači što bolje upoznali sa prirodnim proizvodima koje imamo u ponudi i uz stručan savet najbolje izabrali ono što odgovara njihovoj koži, a držeći se principa prirodne kozmetike koja ne stvara ovisnost kože, podstiče samokorektivne funkcije kože, revitalizuje i uravnotežuje duh i telo.

Nastojimo da budemo baš kao i maslina koja raste otporna i nezahtevna, snažna a plemenita, istrajna i jedinstvena.

Ako birate prirodne i kvalitetne proizvode onda je

Maslina pravi izbor za Vas. Dođite i posetite nas.


ontakt


MASLINA PRODAVNICA I
Prodavnica zdrave hrane
Adresa: Katanićeva 2
11000, Beograd
E-mail: prodaja@maslina.rs
Telefon: +381 (0) 11 245 9090
Radno vreme: Pon-pet: 08.00-21.00 h
Sub: 08.00-17.00 h
Ned: 08.00-15.00 h

MASLINA PRODAVNICA II
Prodavnica prirodne kozmetike
Adresa: Katanićeva 2
11000, Beograd
E-mail: prodaja@maslina.rs
Telefon: +381 (0) 11 245 9090
+381 (0) 63 106 6542
Radno vreme: Pon-pet: 08.00-21.00 h
Sub: 08.00-17.00 h

Podaci firme ::::.
VELJKA PETROVIĆA 5
Pančevo , 26100
Srbija
Tel.: 013 /365-132

Kategorije:

service description:

Podaci firme ::::.
Omladinskih brigada 86
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/318-5846
Fax: 011/318-0443

service description:

BAKINA TAJNA – čuvar zdravlja i tradicije !
Otkrivamo Vam tajnu satkanu od slasti i dobrog ukusa, tajnu Bakine kuhinje.
Ime, prepoznatljivost ukusa i kvaliteta proizvoda, kompanija Foodland je stekla u proizvodnji konvencionalnih proizvoda poznatog brenda Bakina Tajna.
Tradicionalni recepti, domaća sirovina ručno brana i pripremana, kao i ukus koji nas vraća u toplu, bakinu kuhinju su dodatne vrednosti koje Vam ovi prirodni proizvodi bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, pružaju.

Bakina Tajna kao robna marka, svojstvena našem podneblju pruža potrošačima u zemlji i inostranstvu kulinarski i ekološki doživljaj sa prostora planinskih regija Srbije.

Facebook