Podaci firme ::::.

service description:

Homeopatija je sistem lečenja koji se koncentriše na lečenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu. Reč “homeopatija“ je izvedena iz dve grčke reči: homoios (sličnost) i pathos (patnja).
Osnovni princip homeopatije je: “Slično se leči sličnim“. To znači da sredstvo koje uzrokuje simptome određene bolesti kada se uzima u velikim dozama, može trenutno otkloniti simptome te bolesti onda kada se uzima u posebno pripremljenoj formi. Pošto je količina sredstava korištenih u homeopatiji izuzetno mala, nema nuspojava, neočekivanih reakcija ili kontraindikacija. Homeopapata HomeopatijarnrnKako mala doza leka stvara promenu i ima dugotrajno delovanje u organizmu?
Smatra se da homeopatski lek ima zvučni efekt na telo. To je slično kao kada određenu notu odsviramo na violini, u određenoj oktavi, pa to može imati efekt na molekularnu strukturu čaše vina. Tako isto i homeopatski lek odzvanja u organizmu, sa slikom simptoma pojedinca i ostvaruje efekt, sistemski vraćajući odgovor organizma pojedinca. Odgovor je jačanje osobe iznutra prema napolju.

Homeopata Homeopatija
Lek stimuliše povratak ravnoteže, koji za uzvrat pomaže osobi pobediti bolest i postati fleksibilnija u prilagođavanju okolini.

Tri nivoa homeopatske terapije Homeopata Homeopatija

1) Prva pomoć
Homeopatski lekovi mogu biti izuzetno uspešni u tretmanu najčešćih kućnih povreda kao što su: padovi i modrice, blaže opekotine, ubodi insekata, kožne reakcije kao npr. pelenski osip i sl. Lekovi za prvu pomoć, kada se pravilno izaberu, mogu delovati brzo i sigurno.

2) Akutna homeopatijarnHomeopatija može biti korisna u lečenju akutnih zdravstvenih problema gde će simptomi eventualno biti otklonjeni i bez lečenja. Primer su prehlade, kašalj, sportske povrede i sl. Pošto su homeopatski lekovi izuzetno sigurni i bez neželjenih nuspojava, pogodni su i za lečenje stanja u trudnoći i kod male dece.

3) Propisana homeopatijarnHomeopatija je posebno korisna u tretmanima dugotrajnih zdravstvenih problema. Primer su slučajevi ponavljanja upala uha kod dece. Iako deca mogu uzimati antibiotsku terapiju za akutnu upalu uha, problem se može rešiti trenutno, poboljšavajući opšte stanje oslabljenog imuniteta. U ovim slučajevima homeopatija može biti korisna za jačanje imuniteta i prevenciju daljnjih infekcija.

Fizički , mentalni i emocionalni planrnHomeopatija drži da um, telo i emocije nisu razdvojeni. Svako iskustvo koje smo imali može ostaviti trag u telu ili emotivnoj sferi. Zato, homeopatski proces počinje razgovorom u kojem će homeopata postaviti veliki broj pitanja kako bi dobio kompletnu sliku onoga što se događa u telu pacijenta, kako na mentalnom, tako i na psihičkom planu. Takođe, homeopata uzima u obzir novo energije pacijenta i način na koji osoba reaguje na okolinu.

Homeopata je zainteresovan za razumevanje funkcija na svakom nivou: mentalnom, emocionalnom i fizičkom. Npr., neispoljeni emocionalni stres može prouzrokovati probleme u imunološkom sistemu, sistemu za varenje i poteškoće u spavanju i razgovoru. S druge strane, fizički problemi rezultiraju emocionalnim nemirom. Uopšteno, svi predstavljeni problemi pacijenta, uključujući i bolest kao glavni problem, sklonost određenom ponašanju, kao i pacijentove osobine, bitni su simptomi u homeopatskoj analizi.
Homeopatija i homeopatska medicina podsiču unutrašnju ravnotežu
Svi smo mi nebrojeno puta doživeli stresne situacije, počevši od onih u ranom detinjstvu pa kasnije u fazi odrastanja i zrelosti. Naše telo smišlja strategije koje nam pomažu da preživimo. Kada smo zdravi, naš organizam reaguje na stres brojnim mehanizmima koji čuvaju balans poznat kao homeostaza. Kada stres ili trauma onemoguće sposobnost organizma da reaguje, vitalna energija ili unutarnji obrambeni sistem ih ne mogu neutralizovati. Varijabilnost hroničnih simptoma često može biti rezultat raznih stanja kao što su: ponovna infekcija, umor, problemi sa varenjem, glavobolje, hronične alergije i emocionalna neravnoteža kao, recimo, depresija i nemir, i sl.
Zanimljivo je to da homeopatija ne traži telesne simptome kako bi ih otklonila nego ih gleda kao namenski odgovor na stresni stimulans. Ovo je najjednostavnije shvatiti na primeru obične prehlade. Njeni simptomi mogu uključivati groznicu, obamrlost i stvaranje sekreta. Ti simptomi su inteligentan odgovor na virusnu infekciju. Groznica ubrzava enzimske procese i okuplja određene ćelije u imunološkom sistemu kako bi se organizam obranio od virusa. Obamrlost zahteva fizički odmor jer se sva ostala energija koristi za obranu od prehlade.rnrnU homeopatiji, cilj nije otklanjanje simptoma, nego prepoznavanje i otklanjanje uzroka simptoma. Iz tog razloga, pravi homeopatski lek je baziran na razumevanju celokupne osobe, radije nego na odgovoru na simptome određene bolesti.
Bitno je još znati da se nije potrebno plašiti homeopatskih lekova jer proces pripreme leka je takav da sastojci gube originalnu formu i postaju bezopasni.
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 064/ 209 2823

service description:

ŠTA JE HOMEOPATIJA?
Otac homeopatije je nemački doktor i hemičar dr Samuel Hahneman koji je uspostavio ovakav način lečenja pre dva veka. Ona počiva na principu “slično se leči sličnim” što znači da ista supstanca koja proizvodi specifične simptome kod zdrave individue može da izleči bolesnika od bolesti koji ima iste ili slične simptome. Danas je homeopatija raširena u celom svetu i to je sasvim sigurno medicina kojoj pripada budućnost.
Homeopatijom, odnosno homeopatskim preparatom podstičemo sopstvene snage organizma (vitalnu silu) da se na najprirodniji i najnežniji način izbori sa bolešću. Homeopatski način lečenja doprinosi rešavanju zdravstvenih problema kod dece, odraslih i starih na koje klasična medicina ne moze adekvatno da odgovori.
Homeopatski preparati su spravljeni na specifičan način tako da nema nus pojava i štetnih efekata, tj. u tim preparatima nema materijalne supstance (vrši se razblaženje iznad Avogadrovog broja), već je razvijeno dinamičko svojstvo preparata potenciranjem (ovo objašnjava Einstenova kvantna fizika), a homeopatske remedije mogu da se koriste uz sve ostale terapije bez kontraindikacija. Priča o placebo efektu je bespredmetna kad se zna koliko uspešno homeopatija leči bebe i životinje koje su apsolutno van domašaja bilo kakve sugestije.
Preparati se prave od prirodnih sastojaka biljnog, životinjskog i mineralnog porekla. Pošto homeopatski preparati stimulišu sopstvenu isceliteljsku moć organizma, ona je preporučljiva i za trudnice i za novorođenčad i odojčad.
Homeopatija kao način lečenja pomaže ili isceljuje i akutne i hronične bolesti, ukoliko životna snaga obolelog nije nepopravljivo oštećena. Ima mnogo činilaca koji uslovljavaju brzinu i tok izlečenja. Klasična homeopatija ima holistički i individualan pristup pacijentu, što znači da svaku osobu gleda u celini, a ne samo oboleli organ ili simptom, tako da svaki pacijent dobija svoj konstitucionalni preparat na osnovu homeopatskog intervjua koji može da traje od 1,5 – 2,5 h. Nakon iscrpne anamneze, homeopata prepisuje prvi homeopatski preparat (simillimum).

vaše slike:

Alternativna medicina
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/329-14-02

service description:

Homeopatija je komplementarni način lečenja zasnovan na Prirodnim Zakonima izlečenja, posebno na stavu "slično se sličnim leči".

U "Jevremovcu" se već deset godina razvija ideja klasične homeopatije. To znači da ne lečimo bolest, ime tegobe, nego pacijenta koji ima tu bolest. Samo takav pristup omogućava suštinsko izlečenje,naravno, ukoliko je to moguće,ukoliko bolest nije nepovratno uništila mogućnost oporavka.

Ono što je novo u našem radu u poslednje tri godine je specijalizacija i razvijanje Revolucionarne homeopatije čiji je osnivač Dr Segal.

Ovaj pristup se,od drugih načina klasične homeopatije,razlikuje po tome što se koncentriše na mentalno stanje,na ponašanje pacijenta u bilo kojoj tegobi. Čak i u običnoj prehladi ili temperaturi svako od nas će uočiti da se ni dve osobe ne ponašaju na identičan način. Neko je uznemiren i zahtevan,neko miran i pun nade da će uskoro ozdraviti. Takva opažanja su dragocena i nepogrešivo vode iskusnog homeopatu do željenog leka. Prelaskom na ovakav metod lečenja,poboljšali smo naše razumevanje procesa izlečenja i omogućili većem broju obolelih da ostvare ravnotežu i zdravlje.
Požeška 83/2
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 064/20-92-823

service description:

ZDRAVSTVENA USTANOVA
HOMEOPATIJA


H O M E O P A T I J A

Komplementarna medicina za celovito
mentalno, emocionalno i fizičko lečenje
ŠTA JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana medicinska metoda lečenja koja podstiče (stimuliše) prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest (princip kauzalizacije). Odgovarajućim energetsko-informacionim transmiterom (homeopatsko sredstvo – remedija, lek; medijum koji nosi program korekcije) stimuliše se deblokada poremećenih zdravstvenih vektora unutar biofizičkog i biohemijskog prostora kao što su vektori imunološkog sistema, metaboličkih procesa, međućelijske razmene, hormonalne harmonizacije, vektori adaptabilnosti na okolinu, neurološki-perceptivni-senzorni sistem te limbički sistem u kojem se odvijaju emocionalni i mentalni procesi.

Dakle, cilj homeopatije je obezbediti ispravnu homeostazu (potreba ljudskog bića da održava stalnost parametara fiziološkog funkcionisanja organizma: telesna temperatura, krvni pritisak, itd.).

Zakon o zdravstvenoj zaštiti stanovnika Srbije od decembra 2005 uvažava homeopatiju kao jednu od terapaeutskih medicinskih metoda. Za sada, nije predviđena participacija ovog vida lečenja iz Fonda za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje.

Postoji bezbroj naučnih dokaza o delotvornosti homeopatskih sredstava i o načinu delovanja na spregu um-telo kako kod čoveka tako i kod životinja i biljaka.
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/111-1111

service description:

Kako prići Homeopatiji ?
Homeopatsku medicinu je u jednu ruku lako, a u drugu ruku teško objasniti. Njena delotvornost i uspeh u lečenju neretko bivaju sa oduševljenjem ali i nevericom prepoznati kod ljudi.


Veliki broj ljudi se odlučuje na homeopatski vid lečenja tek kada iscrpe sve mogućnosti klasične medicine. Tu se stvara pogrešna slika da Homeopatija spada u alternativnu medicinu. Da je takva tvrdnja pogrešna, najbolje demantuje sama terapija klasične homeopatske medicine. Homeopatska praksa na najprirodniji način stimuliše vaš organizam da se sam leči. Sa velikim optimizmom i ohrabrenjem lekari u kliničkim centrima savetuju svoje pacijente da započnu homeopatsku terapiju. Neretko bolest nadjačava snagu klasične medicine. Osnovno pravilo prirode je da, svaka bolest ima svoj lek negde u prirodi. Homepatija je prepoznala tu osobinu prirode da se sama leči i uspešno je sprovela u delo.

Nakon započinjanja terapije vaše telo reaguje individualno, ali potpuno očekivano, na različite načine. Organizam šalje primarne signale, da je lek “počeo da radi”, odnosno da je pobudio vaš odbrambeni sistem i započeo prvu fazu detoksikacije, na putu ka većim izazovima.

Ostanite pribrani i strpljivi. U svakom momentu beležite promene i slobodno konsultujte vašeg lekara homeopatu. To su dragoceni podaci za praćenje vašeg povratka u apsolutnu biološku ravnotežu. Strpljenje i poverenje u vašeg lekara homeopatu su možda najbolji savet. Naravno ni u jednom momentu nemojte sumnjati u sposobnost svoga tela da se izleči, ma koliko vam to delovalo neverovatno.
Podaci firme ::::.

service description:

Reiki je jedna jednostavna i veoma delotvorna metoda tradicionalne medicine kojom se Univerzalna životna energija kanališe i dovodi u ljudski organizam. Time se podiže nivo životne energije pojedinca što dovodi do opuštanja, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, ubrzavanja samoisceljujućih procesa, i uopšteno do unapređenja zdravlja i poboljšanja kvaliteta života.

Reiki nam nudi vitalnost, snagu i životnost. On je izvan svih veroispovesti tako da ga uspešno primenjuju ljudi najrazličitijih verskih ubeđenja svuda u svetu. Reiki je idealna dopuna za medicinske i fizikalne tretmane, a odlično se kombinuje i sa homeopatijom, akupunkturom, jogom, Tai-čijem, meditacijom...

Pospešuje i ubrzava procese ozdravljenja i isceljenja, snažno aktivira samoisceljuće potencijale organizma na svim nivoima i jača imuni sistem. Može da se primenjuje samostalno ili kao dopuna svakoj terapijskoj metodi savremene medicine, ublažava neželjena, a podstiče pozitivna dejstava lekova, anestezije i hemoterapije. Dovodi do dubokog opuštanja i unutrašnjeg mira, oživljava i dovodi u sklad telo, um i duh. Deluje na svim nivoima bića, čisti organizam i pospešuje eliminaciju otrova, oslobađa od stresa, razgrađuje energetske blokade i deluje na uzroke bolesti.

Reiki je prirodna metoda za unapređenje zdravlja i rehabilitaciju koja je decembra 2007. godine legalizovana i odobrena podzakonskim aktom Ministarstva zdravlja Srbije. Od tada se reiki praktikuje i kod nas, kao i u mnogim razvijenim zemljama u sve većem broju zvaničnih medicinskih institucija- bolnica, klinika, domova zdravlja, porodilišta.


Homeopatija

Da li ste znali da se možete rešiti bolova, neprijatnosti ili psihičke patnje na potpuno neštetan način po vaš organizam, uz pomoć prirodne, energetske medicine - homeopatije? Naravno, sve u saradnji i u dogovoru sa vašim lekarom, ukoliko se radi o hroničnim i težim bolestima.

Klasična homeopatija je potpuno prirodan, neštetan i bezbedan način lečenja. Ona je komplementarna grana medicine i za razliku od klasične medicine koja tretira posledicu, homeopatija traži uzrok bolesti.

Klasična homeopatija sa svojim individualnim i holističkim pristupom čoveku je često nezamenljiva u održavanju i poboljšavanju zdravlja i kao takva je medicina budućnosti. Ona ne samo da uvodi u zdravlje nego budi svesnost čoveka, obraća se čovekovoj duši dovodeći ga do novih uvida i osećanja, te na taj način poboljšava i unapređuje kompletan čovekov život, odnose sa bližnjima, na poslu, u čovekovom okruženju.

Cilj u homeopatskoj terapiji nije otklanjanje simptoma ili ublažavanje bola nego traženje uzroka problemu podsticanjem samog organizma da povrati izgubljenu ravnotežu.Zdravlje nije samo odsustvo simptoma, odnosno bola, nego po definiciji čuvenog grčkog homeopate G.Vitulkasa: “Zdravlje je sloboda od bola i nelagodnosti u fizičkom telu uz stanje potpune funkcionalnosti, sloboda od strasti i drugih poremećaja u emocionalnoj sferi, što ima za posledicu dinamičko stanje vedrine i spokojstva, kao i sloboda od sebičnih poremećaja na mentalnom nivou, što ima za rezultat potpuno sjedinjenje sa Istinom.”

Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 064/ 209 2823

service description:

Dobrodošli u svet homeopatije

Da li ste znali da se možete rešiti bolova, neprijatnosti ili psihičke patnje na potpuno neštetan način po vaš organizam, uz pomoć prirodne, energetske medicine - homeopatije? Naravno, sve u saradnji i u dogovoru sa vašim lekarom, ukoliko se radi o hroničnim i težim bolestima.

Klasična homeopatija je potpuno prirodan, neštetan i bezbedan način lečenja. Ona je komplementarna grana medicine i za razliku od klasične medicine koja tretira posledicu, homeopatija traži uzrok bolesti.


Klasična homeopatija sa svojim individualnim i holističkim pristupom čoveku je često nezamenljiva u održavanju i poboljšavanju zdravlja i kao takva je medicina budućnosti. Ona ne samo da uvodi u zdravlje nego budi svesnost čoveka, obraća se čovekovoj duši dovodeći ga do novih uvida i osećanja, te na taj način poboljšava i unapređuje kompletan čovekov život, odnose sa bližnjima, na poslu, u čovekovom okruženju. Cilj u homeopatskoj terapiji nije otklanjanje simptoma ili ublažavanje bola nego traženje uzroka problemu podsticanjem samog organizma da povrati izgubljenu ravnotežu.

Zdravlje nije samo odsustvo simptoma, odnosno bola, nego po definiciji čuvenog grčkog homeopate G.Vitulkasa: “Zdravlje je sloboda od bola i nelagodnosti u fizičkom telu uz stanje potpune funkcionalnosti, sloboda od strasti i drugih poremećaja u emocionalnoj sferi, što ima za posledicu dinamičko stanje vedrine i spokojstva, kao i sloboda od sebičnih poremećaja na mentalnom nivou, što ima za rezultat potpuno sjedinjenje sa Istinom.”
Misija

Čovečanstvo je u globalu sve bolesnije, a čovek sve više pati od raznih poremećaja i bolesti u čemu mu klasična medicina često ne može pomoći. Novo doba, stres, poremećene vrednosti, odsustvo ljubavi i saosećanja, globalizacija i uništavanje individualnosti dovode svakog čoveka malo po malo u stanje depresije, a onda i fizičke bolesti.

Svi smo mi jedinstvene kreacije, božanske iskre u kosmosu, tako da nema dve iste bolesti, pošto se svako od nas na svoj način nosi sa svojom patnjom.

Živimo u uzbudljivom vremenu koje sve više prepoznaje i daje prednost toj nematerijalnoj supstanci u nama, našoj duši.
Podaci firme ::::.
Takovska 40
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011 329-14-02
Fax: 011 278-58-78

service description:

U "Jevremovcu" se već deset godina razvija ideja klasične homeopatije. To znači da ne lečimo bolest, ime tegobe, nego pacijenta koji ima tu bolest. Samo takav pristup omogućava suštinsko izlečenje,naravno, ukoliko je to moguće,ukoliko bolest nije nepovratno uništila mogućnost oporavka.

Ono što je novo u našem radu u poslednje tri godine je specijalizacija i razvijanje Revolucionarne homeopatije čiji je osnivač Dr Segal.

Ovaj pristup se,od drugih načina klasične homeopatije,razlikuje po tome što se koncentriše na mentalno stanje,na ponašanje pacijenta u bilo kojoj tegobi. Čak i u običnoj prehladi ili temperaturi svako od nas će uočiti da se ni dve osobe ne ponašaju na identičan način. Neko je uznemiren i zahtevan,neko miran i pun nade da će uskoro ozdraviti. Takva opažanja su dragocena i nepogrešivo vode iskusnog homeopatu do željenog leka. Prelaskom na ovakav metod lečenja,poboljšali smo naše razumevanje procesa izlečenja i omogućili većem broju obolelih da ostvare ravnotežu i zdravlje.
Podaci firme ::::.
Milete Jakšića 3
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 0 21 456 438

service description:

Homeopatija
Homeopatija (od grčkih reči homeo, što znači „slično” i pathos, što znači „patnja”) je medinciski sistem čiji je osnivač nemački doktor i hemičar Samuel Kristijan Haneman (1755 – 1843), a zasniva se na 8 principa:

Vitalna (životna) sila
Prijemčivost
Mijazmi
Zakon sličnosti
Dokazivanje
Potentizacija
Davanje samo jednog leka
Pravac izlečenja (Heringov zakon)
Metod lečenja u kom se u potpunosti poštuju navedenih 8 principa naziva se klasična homeopatija. Međutim, tokom vremena iz homeopatije su se razvili i mnogi drugi metodi lečenja, koji iako imaju sličnosti sa homeopatijom to zapravo nisu jer se ne zasnivaju na 8 osnovnih principa homeopatije. O njima ce biti reči kasnije.

SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR
(SLIČNO LEČI SLIČNO)

Zakon sličnosti glasi: svaka supstanca koja kod zdravog čoveka uzrokuje određene fizičke, emotivne ili mentalne simptome izlečiće iste te simptome ako se jave kao rezultat bolesti. Zakon sličnosti je u lečenju prvi primenio švajcarski doktor, naučnik i filozof Paracelzus (1493 –1541).

VITALNA (ŽIVOTNA) SILA

Homeopatija nije ograničena fizičkim nivoom postojanja, nego priznaje postojanje nivoa koji se ne mogu percipirati sa naših 5 čula. Po homeopatskoj filozofiji čovek je Vitalna (Životna) Sila, tj. energija koja se manifestuje na 3 nivoa:

mentalnom
emotivnom
fizičkom
Balans, ili idealno stanje Vitalne Sile, što je njeno prirodno stanje, manifestuje se potpunim mentalnim, emotivnim i fizičkim zdravljem. Međutim pod dejstvom raznih uticaja Vitalna Sila može da izađe iz balansa i to je ono što se u homeopatiji smatra bolešću. Ta bolest će se manifestovati na mentalnom, emotivnom ili fizičkom nivou određenim simptomima, a ta manifestacija je ono što se smatra bolešću u klasičnoj medicini. Sa homeopatske tačke gledišta bolest može postojati samo na energetskom nivou gde se nalazi Vitalna Sila, a sve što se dešava na mentalnom, emotivnom ili fizičkom nivou nije ništa drugo nego manifestacija te bolesti.

Ovakvo poimanje čoveka ne srećemo samo u homeopatiji, nego u svim holističkim medicinskim sistemima, kao što su ajurveda (indijska medicina), kineska medicina, sida medicinski sistem, tibetanska medicina…

Viđenjem čoveka kao energije, homeopatija ne negira shvatanja klasične medicine, nego ih nasuprot tome dopunjuje, zalazeći u oblasti živog bića koje su klasičnoj medicini nepoznate. Homeopatija i klasična medicina su komplementarni medicinski sistemi (complementarius na latinskom znači „dopunski, koji dopunjuje”).
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/ 31 81 403

service description:

Homeopatija u Srbiji

U našoj zemlji, sticajem okolnosti, homeopatija je dugo vremena bila zapostavljena, ali danas stiče sve veći broj pristalica.
Homeopatija, kao način lečenja, prvi put je 1962 godine navedena u poznatom udžbeniku ”Lečenje biljem” profesora Jovana Tucakova.
Nakon toga, godine 1995. pojavio se ″Prvi homeopatski priručnik″ i ″Homeopatski pristup ličnosti deteta″ autora prof. dr M. Popovića. Od tada je napisano i prevedeno nekoliko knjiga i udžbenika homeopatije namenjenih homeopatama i pacijentima, kao i svima onima koji su zainteresovani za ovaj vid lečenja. Godine 1997. osnovano je Udruženje za klasičnu homeopatiju ″Hahnemann″ sa sedištem u Novom Sadu, a Britanski institut za homeopatiju je sproveo dvogodišnju školu i u našoj zemlji. U okviru Srpskog lekarskog društva 2002.god. osnovana je Sekcija za homeopatiju koja radi na edukaciji lekara i širenju homeopatije na našim prostorima i zalaže se da homeopatsko lečenje dobije zasluženo mesto u okviru medicinskih terapijskih disciplina.
Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Zakonom o lekovima i medicinskim produktima iz 2005. godine homeopatija je legalizovana, nakon čega je od strane Državne agencije za lekove i medicinske proizvode Srbije registrovano 6 kombinovanih homeopatskih lekova nemačke firme DHU. Homeopatski lekovi su uključeni u zvanični Registar lekova i Nacionalnu Famakopeju.
Januara meseca 2007. godine homeopatsko lečenje je u našoj zemlji zakonski priznato /uredba Ministarstva zdravlja Srbije/, a podzakonskim aktima je definisano ko, na koji način i u kojim okvirima može da se bavi homeopatijom.
Državna škola za klasičnu homeopatiju Nemačke, na Medicinskom fakultetu u Beogradu sprovela je trogodišnje školovanje, a jednogodišnja homeopatska škola za lekare, stomatologe i farmaceute obavlja se u okviru kontinuirane postdiplomske edukacije. Takođe, u Beogradu je aktivna i homeopatska škola «Simillimum» koja edukuje i nelekare.
Farmaceutski fakultet u Beogradu uveo je predmet "Tehnologija izrade homeopatskih lekova" u okviru Kontiunuirane postdiplomske edukacije farmaceuta.

Facebook