Homeopata

Podaci firme

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 064/ 209 2823

service description:

ŠTA JE HOMEOPATIJA?
Otac homeopatije je nemački doktor i hemičar dr Samuel Hahneman koji je uspostavio ovakav način lečenja pre dva veka. Ona počiva na principu “slično se leči sličnim” što znači da ista supstanca koja proizvodi specifične simptome kod zdrave individue može da izleči bolesnika od bolesti koji ima iste ili slične simptome. Danas je homeopatija raširena u celom svetu i to je sasvim sigurno medicina kojoj pripada budućnost.
Homeopatijom, odnosno homeopatskim preparatom podstičemo sopstvene snage organizma (vitalnu silu) da se na najprirodniji i najnežniji način izbori sa bolešću. Homeopatski način lečenja doprinosi rešavanju zdravstvenih problema kod dece, odraslih i starih na koje klasična medicina ne moze adekvatno da odgovori.
Homeopatski preparati su spravljeni na specifičan način tako da nema nus pojava i štetnih efekata, tj. u tim preparatima nema materijalne supstance (vrši se razblaženje iznad Avogadrovog broja), već je razvijeno dinamičko svojstvo preparata potenciranjem (ovo objašnjava Einstenova kvantna fizika), a homeopatske remedije mogu da se koriste uz sve ostale terapije bez kontraindikacija. Priča o placebo efektu je bespredmetna kad se zna koliko uspešno homeopatija leči bebe i životinje koje su apsolutno van domašaja bilo kakve sugestije.
Preparati se prave od prirodnih sastojaka biljnog, životinjskog i mineralnog porekla. Pošto homeopatski preparati stimulišu sopstvenu isceliteljsku moć organizma, ona je preporučljiva i za trudnice i za novorođenčad i odojčad.
Homeopatija kao način lečenja pomaže ili isceljuje i akutne i hronične bolesti, ukoliko životna snaga obolelog nije nepopravljivo oštećena. Ima mnogo činilaca koji uslovljavaju brzinu i tok izlečenja. Klasična homeopatija ima holistički i individualan pristup pacijentu, što znači da svaku osobu gleda u celini, a ne samo oboleli organ ili simptom, tako da svaki pacijent dobija svoj konstitucionalni preparat na osnovu homeopatskog intervjua koji može da traje od 1,5 – 2,5 h. Nakon iscrpne anamneze, homeopata prepisuje prvi homeopatski preparat (simillimum).

vaše slike:

Alternativna medicina