Homeopatski Centar

Podaci firme

service description:

Homeopatija je sistem lečenja koji se koncentriše na lečenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu. Reč “homeopatija“ je izvedena iz dve grčke reči: homoios (sličnost) i pathos (patnja).
Osnovni princip homeopatije je: “Slično se leči sličnim“. To znači da sredstvo koje uzrokuje simptome određene bolesti kada se uzima u velikim dozama, može trenutno otkloniti simptome te bolesti onda kada se uzima u posebno pripremljenoj formi. Pošto je količina sredstava korištenih u homeopatiji izuzetno mala, nema nuspojava, neočekivanih reakcija ili kontraindikacija. Homeopapata HomeopatijarnrnKako mala doza leka stvara promenu i ima dugotrajno delovanje u organizmu?
Smatra se da homeopatski lek ima zvučni efekt na telo. To je slično kao kada određenu notu odsviramo na violini, u određenoj oktavi, pa to može imati efekt na molekularnu strukturu čaše vina. Tako isto i homeopatski lek odzvanja u organizmu, sa slikom simptoma pojedinca i ostvaruje efekt, sistemski vraćajući odgovor organizma pojedinca. Odgovor je jačanje osobe iznutra prema napolju.

Homeopata Homeopatija
Lek stimuliše povratak ravnoteže, koji za uzvrat pomaže osobi pobediti bolest i postati fleksibilnija u prilagođavanju okolini.

Tri nivoa homeopatske terapije Homeopata Homeopatija

1) Prva pomoć
Homeopatski lekovi mogu biti izuzetno uspešni u tretmanu najčešćih kućnih povreda kao što su: padovi i modrice, blaže opekotine, ubodi insekata, kožne reakcije kao npr. pelenski osip i sl. Lekovi za prvu pomoć, kada se pravilno izaberu, mogu delovati brzo i sigurno.

2) Akutna homeopatijarnHomeopatija može biti korisna u lečenju akutnih zdravstvenih problema gde će simptomi eventualno biti otklonjeni i bez lečenja. Primer su prehlade, kašalj, sportske povrede i sl. Pošto su homeopatski lekovi izuzetno sigurni i bez neželjenih nuspojava, pogodni su i za lečenje stanja u trudnoći i kod male dece.

3) Propisana homeopatijarnHomeopatija je posebno korisna u tretmanima dugotrajnih zdravstvenih problema. Primer su slučajevi ponavljanja upala uha kod dece. Iako deca mogu uzimati antibiotsku terapiju za akutnu upalu uha, problem se može rešiti trenutno, poboljšavajući opšte stanje oslabljenog imuniteta. U ovim slučajevima homeopatija može biti korisna za jačanje imuniteta i prevenciju daljnjih infekcija.

Fizički , mentalni i emocionalni planrnHomeopatija drži da um, telo i emocije nisu razdvojeni. Svako iskustvo koje smo imali može ostaviti trag u telu ili emotivnoj sferi. Zato, homeopatski proces počinje razgovorom u kojem će homeopata postaviti veliki broj pitanja kako bi dobio kompletnu sliku onoga što se događa u telu pacijenta, kako na mentalnom, tako i na psihičkom planu. Takođe, homeopata uzima u obzir novo energije pacijenta i način na koji osoba reaguje na okolinu.

Homeopata je zainteresovan za razumevanje funkcija na svakom nivou: mentalnom, emocionalnom i fizičkom. Npr., neispoljeni emocionalni stres može prouzrokovati probleme u imunološkom sistemu, sistemu za varenje i poteškoće u spavanju i razgovoru. S druge strane, fizički problemi rezultiraju emocionalnim nemirom. Uopšteno, svi predstavljeni problemi pacijenta, uključujući i bolest kao glavni problem, sklonost određenom ponašanju, kao i pacijentove osobine, bitni su simptomi u homeopatskoj analizi.
Homeopatija i homeopatska medicina podsiču unutrašnju ravnotežu
Svi smo mi nebrojeno puta doživeli stresne situacije, počevši od onih u ranom detinjstvu pa kasnije u fazi odrastanja i zrelosti. Naše telo smišlja strategije koje nam pomažu da preživimo. Kada smo zdravi, naš organizam reaguje na stres brojnim mehanizmima koji čuvaju balans poznat kao homeostaza. Kada stres ili trauma onemoguće sposobnost organizma da reaguje, vitalna energija ili unutarnji obrambeni sistem ih ne mogu neutralizovati. Varijabilnost hroničnih simptoma često može biti rezultat raznih stanja kao što su: ponovna infekcija, umor, problemi sa varenjem, glavobolje, hronične alergije i emocionalna neravnoteža kao, recimo, depresija i nemir, i sl.
Zanimljivo je to da homeopatija ne traži telesne simptome kako bi ih otklonila nego ih gleda kao namenski odgovor na stresni stimulans. Ovo je najjednostavnije shvatiti na primeru obične prehlade. Njeni simptomi mogu uključivati groznicu, obamrlost i stvaranje sekreta. Ti simptomi su inteligentan odgovor na virusnu infekciju. Groznica ubrzava enzimske procese i okuplja određene ćelije u imunološkom sistemu kako bi se organizam obranio od virusa. Obamrlost zahteva fizički odmor jer se sva ostala energija koristi za obranu od prehlade.rnrnU homeopatiji, cilj nije otklanjanje simptoma, nego prepoznavanje i otklanjanje uzroka simptoma. Iz tog razloga, pravi homeopatski lek je baziran na razumevanju celokupne osobe, radije nego na odgovoru na simptome određene bolesti.
Bitno je još znati da se nije potrebno plašiti homeopatskih lekova jer proces pripreme leka je takav da sastojci gube originalnu formu i postaju bezopasni.