Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/301-76-47
Mapa
Web: www.kfc.rs

service description:

Podaci firme ::::.

service description:

Ono na što prvo pomislimo kada je meksička kuhinja u pitanju je ljutina. To ćete i potvrditi kada probate neke od specijaliteta koji se ovde spremaju. "Ramstek Amigo" ili "Meksički uštipak" koji je veoma sličan leskovačkom (mleveno meso sa ljutim sosom, kačkavaljem, slaninicom) uz neizostavne meksičke tortilje su ono što je ovaj ambasador pozeleo da nam predstavi i priblizi."Amigo" priprpema i nacionalna jela. Na prvom mestu je: "Steak Amigo" (biftek punjen njeguškom pršutom, kačkavaljem i pečurkama). Zatim sledi "Njeguski steak", a osim bifteka, restoran nudi pečenje, piletinu i ribu.Naravno, pre jela se pije Tequila, nacionalno piće Meksika, koja se služi sa limunom i solju, a veliki je i izbor meksičkih vina.Poslastice su sa našeg podneblja, stare oprobane recepture: bakin kolač, tulumbe, baklave, palačinke, a isto tako i sladoled ili neki voćni kup.Sluša se starogradska ili zabavna muzika.
Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

service description:

IKKI japanski restoran potvrđuje da Beograd sve više poprima izgled svetske metropole u kojoj se ne nametljivo dodiruju različite kulture.

Kako dočarati zemlju izlazećeg sunca: mirne i jednostavne linije u enterijeru restorana, stilizovane statue samuraja, nezaobilazni bambus, gongovi, fotografije japanskih hramova, podmetači sa mirisom cimeta, cvetni motivi po zidovima...

Kuhinja Japana važi za najzdraviju na svetu, iskusni suši majstori i kuvari pripremaju egzotična jela neobičnog ukusa i arome, a gostima pružaju maksimalno uživanje.

IKKI – „na iskap“ nagoveštava da treba da se prepustite užitku svih čula, u Beogradu na japanski način i otkrijete nove ukuse jedne daleke kulture koja Vam je sada na dohvat ruke.

IKKI bar je počasni dobitnik nagrade za najzdraviji restoran koji mu je uručen na SAjmu hrane i pića u Beogradu.


Ketering usluge

Za sve vrste Vaših proslava i okupljanja iznenadite goste japanskim specijalitetima.
Ponudite im jednu od najzdravijih kuhinja na svetu.
Nudimo i usluge osoblja, kao i mogućnost da Vam naši suši majstori na licu mesta prave i prezentuju japanske specijalitete.

Kućna dostava

Dostupna je od 12-24 časa.
Kućna dostava je besplatna i pokriva veći deo grada
Uz svaku porudžbinu dobijate štapiće, a uz suši soja sos.
Tel: 011.2184.183, 063.250.270
DOBRODOŠLI

Dobrodošli u prvi japanski restoran u Beogradu!

Otvaranjem IKKI suši bara Beograd je bogatiji za jednu kulturu, i to japansku.
S obzirom na to da japanska kuhinja važi za najzdraviju na svetu, gostima se pruža nov, egzotičan ukus uz maksimalno uživanje, bez dobijanja suvišnih kalorija.

Negujući osobenu filozofiju ishrane koja istinski sledi ritam, snagu i dah prirode, iskusni suši majstori i kuvari IKKIBAR-a, u autentičnom i elegantnom ambijentu, pripremaju kulinarske čarolije neobičnog ukusa i arome, ali i prefinjenog izgleda.

Obogatite svoje iskustvo, upoznajte druge svetove kroz našu kuhinju...
Nemoguće je da se Japan približi Beogradu, zato probajte da se dolaskom u IKKIBAR Vi približite Japanu.
Podaci firme ::::.

service description:

MEXICO JE STIGAO U BEOGRAD!

Restoran "Zapata" je osnovan u septembru 2005 godine i za jako kratko vreme stekao je brojne poštovaoce i verne goste. Lociran u blizini Bulevara Kralja Aleksandra i Vukovog spomenika, on je gastronomsko i hedonističko mesto u širem centru metropole.

Privučeni izvrsnom hranom, velikim izborom pića i koktela, profesionalnom uslugom, nesvakidašnjom atmosferom i intimnom baštom, koja se u letnjem mesecima pretvara u pravu malu oazu, gosti su prepoznali kvalitet u svemu što im je ponuđeno.

Dugogdišnje iskustvo u vođenju restorana, čelni ljudi Zapate iskoristili su na pravi nacin.
Podaci firme ::::.
Mate Matejića 6A
Vršac , 26300
Srbija
Tel.: 013/837-677
Mapa

service description:

Ugostiteljski objekat «MASTERS» prvi put se predstavio svojim sugrađanima 15.07.1988. god. Od tada, pa do danas, pretrpeo je značajne izmene u izgledu, ali i u poslovanju, i pogledu proširenja svog kapaciteta i ponude.

U početku je to bio kafić, a danas je «MASTERS» pizzeria sa velikom i raznovrsnom ponudom italijanske hrane.

Lokal se nalazi na ekskluzivnom mestu, na padinama vršačkog brega u oazi zelenila i čistog vazduha. Objekat ima oko 120 mesta za sedenje i veliku baštu, i pravo je mesto za bekstvo od letnje vreline i gradske gužve.

Do nas se dolazi kako gradskim putem tako i stepeništem omiljenim šetalištem naših sugrađana. Ovde ćete uvek naći pravi kutak za odmor i uživanje u dobrom zalogaju na radost svih vaših čula.

Pizzeria «MASTERS» je danas značajni privredni subjekat u gradu sa velikim brojem zaposlenih i prisutan je na većini donatorskih akcija.
Podaci firme ::::.
Fruškogorska 18
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/635-1030
Mapa

service description:

Kineski restoran u Novom Sadu nadomak Dunava.

BESPLATNA KUĆNA DOSTAVA!

Radno vreme: 9-24h

Ostali podaci:

  • Tel.: 021/635-1031, 
  • Tel.: 021/635-1035, 
Podaci firme ::::.
Karadjordjeva 14
Šabac , 15000
Srbija
Tel.: 015/3491-36
Fax: 015/3491-36
Mapa

service description:

PICERIJA

Facebook