service description:

Srednja škola nudi obrazovne profile u područjima: ekonomija, pravo i administracija, trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

Škola obrazuje učenike u dva područja rada:

*EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA
*TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

U okviru područja rada EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA postoje sledeći obrazovni profili četvrtog stepena stručne spreme:
*ekonomski tehničar
*poslovni administrator-ogled
*finansijski administrator-ogled
*službenik osiguranja
U okviru područja rada TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM postoje sledeći obrazovni profili četvrtog stepena stručne spreme:
*trgovinski tehničar
*ugostiteljski tehničar
*kulinarski tehničar
*turistički tehničar

i trećeg stepena stručne spreme:
*trgovac
*konobar
*kuvar
*poslastičar


Restoran Staro Zdanje sa dve sale i galerijom, gurmanski specijaliteti, veliki izbor pića, porodična večera, proslave...

Ostali podaci:

  • Restoran Staro Zdanje
    Novi Sad Trg Marije Trandasil 1
    E-mail: starozdanje@mts.rsTel.: 021/527-040, 

vaše slike:

 Domaća kuhinja
administracija
banketi
domaća kuhinja
Podaci firme ::::.

service description:

Organsko seme

Na čelu proizvođača organski proizvedenog semena

Bejo je duboko uključen u razvojno okruženje organske proizvodnje. Ovo je jedan od dugoročnih projekata, uzimajući u obzir da je stalan porast popularnosti organski proizvedenog semena kontinuirani trend u nadolazećim godinama. Trenutno nudimo organsko seme 110 sorti, proizvedenih kroz naš razvojni program koje predstavljaju sveobuhvatan odgovor na potražnju organskog sektora i stvaranja organskog lanca od proizvođača do krajnjih korisnika. Bejo je u bliskoj saradnji sa svim učesnicima organskog lanca i prati promene u navikama potrošača i pojave novih razvojnih trendova.

Semena sorti i hibrida koje je raspoloživo kao organsko možete naći ovde, a osobine željenih hibrida možete naći u delu sajta koji je posvećen povrću.


Poljoprivredne mašine

APH grupacija predstavlja više od 20 proizvođača mašina za poljoprivredu. U ponudi možete naći mašine koje potpuno zaokružuju proces proizvodnje povrća i krompira od rotofreza i bankerica, preko sejalica i sadilica, do vadilica i kombajna. Kada Vaše proizvode iznesete iz njive tu su prijemne linije za kalibraciju, čišćenje i pranje, a ako Vašu robu skladištite APH Vam može ponudite rešenje po meri za ventilaciju i klimatizaciju. Ono što APH izdvaja od ostalih je osoblje koje je veoma iskusno u proizvodnji povrća i krompira i može Vam pomoći da izaberete najfunkcionalnije rešenje za Vas. Tako da u suštini saradnja sa APH predstavlja ne samo kupovinu mašina već i priliku da unapredite svoju proizvodnju uz pomoć obuke i saveta sa njihove strane.


Certis

Certis je multinacionalna kompanija koja na našem tržištu nudi preparate za sprečanje klijanja krompira u magacinu. To su preparati Gro-Stop Basis, Gro-Stop Fog i Gro-Stop DP. Aktivna materija ovih preparata je hlorprofam i koristi se već dugo na Zapadu kod skladištenja krompira. Gro-Stop Basis se koristi kod unošenja krompira u skladište gde se na transportnoj traci montira uređaj (Mantis Mafex sistem) koji raspršuje sredstvo u vrlo sitne kapljice koje se zatim spuštaju na krtole krompira. Gro-Stop Fog se koristi za krompir koji je već u skladištu,i primenjuje se pomoću specijalnih zamagljivača koji omogućuju da se tečnost rasprši na veoma sitne kapljice koje dospevaju do svake krtole krompira. Gro-Stop DP je prašivo koje se koristi kod maljih proizvođača koji nemaju tehničke mogućnosti za primenu prethodno navedenih formulacija. Takođe je vrlo bitno da merkantilni krompir bude zdrav i da je prošao period zarastanja rana.

Gro-Stop Basis® je regulator rasta koji sprečava klijanje uskladištenog merkantilnog i krompira za industrijsku preradu, lagerovanog u sanducima ili u gomili. Preparat je formulisan u obliku koncentrata za emulziju (EC) koji sadrži 300 g/l hlorprofama. Nanosi se pomoću specijalizovane opreme postavljene na početak transportne trake za utovar/podizanje i po mogućnosti na mestu gde se krompiri mogu okretati. Pogodna oprema su Mafex/Mantis rotacioni disk aplikatori sa ugrađenom zaštitom od prskanja. Alternativno, možete se naneti i pomoću opreme koja ima hidrauličke mlaznice niskog protoka i visokog pritiska koje stvaraju sitne kapljice.

Gro-Stop Fog® je regulator rasta, u obliku koncentrata za toplo zamagljivanje (HN) koji se koristi za sprečavanje klijanja uskladištenog merkantilnog i krompira za industrijsku preradu, lagerovanog u sanducima ili u gomili. Preparat je formulisan u obliku koncentrata za toplo zamagljivanje (HN) koji sadrži 300g/l hlorprofama.

Gro-Stop 1% DP® Najbolji efekat delovanja preparata je kada se pri unošenju krompira zaprašuje sloj po sloj, a ukoliko se koristi pokretna traka opremu za zaprašivanje treba podesiti tako da se potrebna količina preparata ravnomerno rasporedi po celoj šarži. Ne koristi se za semenski krompir.



Borhesova 31
11080 Beograd
Srbija

e-Mail: info@arum.rs

Tel: 00 381 11 3774 705
Fax: 00 381 11 3774 706

Call Free: 0800 200 990

vaše slike:

brza hrana
domaća hrana
Hladnjače smrznuta hrana
Hrana
ishrana
prodaja semenske robe
Podaci firme ::::.

Novi Sad, 21000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.

service description:

Preduzeće “Lučić Grupa” bavi se proizvodnjom, preradom i trgovinom povrća i ratarskih kultura, kao i proizvodnjom i preradom semenskih kultura.

U sastavu Grupe nalazi se nekoliko preduzeća: "Lučić Prigrevica", "Terravita“, "Panonka" Sombor i preduzeće za trgovinu povrćem "Sunfoods".

Sa 2000 ha obradivih površina “Lučić Grupa” je jedan od najvećih pojedinačni proizvođač povrća i ratarskih kultura na području Srbije.

Posedi pod povrtlarskim i ratarskim kulturama koncentrisani su u velike komplekse uz sam kanal Dunav-Tisa-Dunav, više od 70 % ukupne površine pripada tipu zemljišta černozem I klase kvaliteta, a preko 80 % svih površina nalazi se pod sistemom za navodnjavanje.

Kompanija poseduje najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju za izvođenje agrotehničkih operacija, kao i sistem za skladištenje poljoprivrednih proizvoda kapaciteta 4000 tona. U sastavu Grupe je i hladnjača za čuvanje voća i povrća kapaciteta 50000 tona kao i proizvodni pogon za obradu i pakovanje svezeg i smrznutog povrća.
Podaci firme ::::.

service description:

PREDUZEĆE ZA PLASMAN SVEŽEG KVASCA I SVEŽIH KORA
Podaci firme ::::.

service description:

Prodavnica SZTR ’’Dućan zdrave hrane’’ je formirana i otvorena 08.07.2005. godine. Nastala je kao plod višegodišnje ljubavi vlasnice prema zdravom načinu života i ishrane. Kako i govori predhodna rečenica, u isto vreme Vam predstavljam kako prodavnicu, tako i sebe, jer su vezane i neodvojive celine.

Saznanja o zdravom načinu ishrane sežu u 80. godine prošlog veka kada se u Beogradu, u kome sam tada živela i studirala, otvorila prva prodavnica zdravije hrane, ’’Biošpajz’’ na Kalenić pijaci. Sve što je moglo da se u literatuti do tada pročita, od tog trenutka moglo je i da se kupi. Mala je reč oduševljenje tako divnim i mirisnim kutkom, kakva je tada bila prodavnica Biošpajza. Zadovoljstvo koje je meni lično pružala takva vrsta ishrane nije me pokolebala sve ove godine do danas, da i pomislim o drugačijoj ishrani ali i o kompletnom načinu života.
Podaci firme ::::.
Karađorđeva, Savsko pristanište 2-4
Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Restoran "Bella Vista" je jedan od najlepših restorana na reci u Beogradu. Nalazi se odmah posle Beton hale, tik uz biciklističku stazu na samom Ušću, ispod Kalemegdana. Dobar pogled uz još bolje internacionalne specijalitete svrstava ovaj restoran u jedno od mesta koje ne smete propustiti. Restoran "Bella Vista" je idealno mesto kako za poslovne sastanke i porodična slavlja tako i za romantičnu večeru za dvoje i uživanje u prelepoj bašti iznad reke sa prelepim pogledom na ušće.

Restoran Bella Vista vam omogućava organizaciju: venčanja, poslovne sastanke, promocije, koktele, porodična slavlja, rođendane, krštenja i drugo.

Kapacitet restorana je do 70 sedećih mesta sa još dodatnih 140 mesta u prelepoj bašti restorana.

Za sve naše goste imamo obezbedjen parking prostor za 40 vozila.

Ponuda za venčanja i ostale tipove proslava
Švedski sto, 15-20 evra po osobi

Radno vreme: 9.00-00.30h
Doručak: 9.30-12.00h
Radno vreme kuhinje: 9.00-23.30h
Podaci firme ::::.
Cara Dušana 73/a
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011/261-98-42
Mapa

service description:

Kompanija se bavi poslovima:

- racunovodstva i poreskog savetovanja: za druga pravna
lica i preduzetnike.
- zdravstvenog turizma: od 2009. pocinje sa radom turisticka agencija ZENIT TOURS u poslovnici u Zemunu u Rajacicevoj br.2/1.
- nutricionizma: na istoj adresi ( Rajaciceva) , je savetovalište za ishranu i regulisanje telesne težine ZENIT NUTRITION.

Ostali podaci:

service description:

Gladni ste? Ne izlazi vam se u grad? Onda je KNK - Klopa na Klik prava stvar za vas. Lako narucivanje hrane iz dobrih picerija i ostalih dostavnih servisa, kao i restorana. Bez telefona i flajera! Dostava hrane na Vasu kucnu adresu za samo 45 minuta!
Nudimo vam pizzu, pastu i lazanje, pljeskavice i srpski rostilj, kinesku hranu, sushi i ostale japanske specijalitete, palacinke i jos sladje poslastice - ukratko najbolju hranu koju mozete dobiti na svoju adresu u samo par klikova. Kliknite na klopu odmah i prijatno!
Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

Podaci firme ::::.
Gundulićeva 1 A
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/551-523
Mapa

service description:

service description:

U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).
Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.

Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.

Parking: 90 metara iznad restorana

Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa


Podaci firme ::::.

service description:

Dobro došli na sajt grčkog nacionalnog restorana "Zorba".
Restoran "Zorba" Vam nudi autentičnu grčku kuhinju. U prijatnom ambijentu koji oživljava plavetnilo mediteranskog neba i mora, uz gostoljubive domaćine, pred gostima će se naći širok izbor tipičnih grčkih mezetluka i salata, izbor jela "a la kart", sakupljenih istraživackim posetima iz mnogih regija Grčke, a na tabli se svaki dan nadju sveže spremljena gotova jela.

U stvaranju našeg menija učestvovao je Giannis Kontogiannis, veliki grčki kuvar i blagorodan covek. Njegovo umeće krasi članstvo u prestižnoj Asocijaciji šefova kuhinje Grčke, gastronomskoj akademiji koja okuplja 23 najbolja kuvara iz cele Grčke i u koju se ulazi samo po pozivu. Sin ribara koji je odrastao bacajući mreže sa ocem i braćom, Giannis je svoje porodično i lično kulinarsko umeće preneo našim kuvarima. Obilazi nas povremeno, a naša studijska putovanja po Grčkoj doprinose da se na meniju svake sezone nadju neki novi specijaliteti iz različitih delova ove prelepe mediteranske zemlje.

Naš boravak u restoranu Giannisa Kontogiannisa "Rota" na Peloponezu, u malom turističkom gradu Porto Heliju, bio je završetak školovanja našeg osoblja. Tu nam je otkrivena tajna receptura za čuvenu Rota pitu, kolač o kojem se priča i u Atini, medju obožavaocima Porto Helija i Giannisovih kuvarskih čarolija.
Podaci firme ::::.
Maršala Tita 27
Kovačica, 26210
Srbija
Tel.: 013/661-344
Mapa

service description:

SUR Srdiečko je najstariji nacionalni restoran opštine Kovačica.
Nalazi se u Kovačici, u ulici Maršala Tita 27.
Osnovan je 1989 godine, a sazidan i uređen u stilu stare slovačke kuće sa detaljima slovačke kulture.
Svih ovih godina enterijer mu nije izmenjivan.

Jelovnik se sastoji kako od tradicionalnih slovačkih jela ( kovačička tepsija, kovačička šnicla, opekance, rezanci sa makom … ) , tako i od raznih jela srpske kuhinje ( čorbe, škembići, roštilj, sarme … ). Isto tako postoji veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, a i toplih napitaka.
Podaci firme ::::.

Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 063/10-20-702
Fax: 063/10-20-74
Mapa

service description:

Podaci firme ::::.
Smederevski put 1a
Grocka, 11306
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.
Dunavska obala bb
Beška, 22324
Srbija
Tel.: 021-889-099
Mapa

service description:

Ostali podaci:

  • Tel.: 022/570-521, 

Facebook