service description:

ZASAVICA DOBILA PRIZNANJE SAVETA EVROPE

U Strazburu, 6. aprila 2017., međunarodni žiri Evropske konvencije o pejzažu dodelio upravljaču SRP Zasavica – Pokretu gorana Sremske Mitrovice priznanje Saveta Evrope za postignuća i prikazao ih široj javnosti kao izvor inspiracije. Detaljnije na www.zasavica.org.rs

Poštovani posetioci,
SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE ZASAVICA Vas obaveštava da je u potpunosti spreman za vašu posetu.
Više informacija možete pogledati na: www.zasavica.org.rs
www.facebook.com/Zasavica.Nature.Reserve


GASTRONOMSKI UŽITAK iz specijalnog rezervata prirode Zasavica u Srbiji! Ovde je osmišljen najskuplji sir na svetu "PULE". Za samo jedan njegov kilogram potrebno je čak 25 lit. magarećeg mleka, pa mu se cena penje na vrtoglavih 1000 eura! Jedinstveni sir dobio je ime "PULE", po magarećem potomku, a može se pohvaliti položajem na vrhu lestvice pet najskupljih sireva sveta.

Preostali asortiman naših usluga i proizvoda, između kojih su liker od magarećeg mleka, sapun od magarećeg mleka, dnevna i noćna krema za lice od magarećeg mleka, i usluge možete pogledati na: www.zasavica.org.rs


SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE

Na području severne Mačve istočno od reke Drine a južno od reke Save na teritorijama opština Sremska Mitrovica i Bogatić smešten je rezervat "Zasavica".

Ukupna dužina vodotoka Zasavica iznosi 33,1 km, širine do 80 m i dubine 2 m. Rezervat ima dvostepeni režim zaštite gde se pod zaštitom nalazi 1821 ha od čega je 671 ha u drugm stepenu zaštite.

Zavod za zaštitu prirode Srbije predlaže Vladi Republike Srbije koja proglašava 1997 god. Zasavicu za "Specijalni rezervat prirode I kategorije" kao dobro od izuzetnog značaja za Republiku.

Rezervat čini vodena površina kanala Jovača i Prekopca zatim kanalisani i prirodni tok potoka Batar kao i sam vodotok Zasavica sa svojim kanalisanim i prirodnim tokom.

Zasavica obiluje brojnim retkim biljnim i životinjskim vrstama od kojih su neke na granici svog opstanka. Ukupno je zabeleženo preko 600 biljnih vrsta, 198 vrsta ptica, 27 vrsta vodozemaca i gmizavaca i 23 vrste riba.

Najvrednije vrste su pronađena riba mrguda Umbra krameri za koju je Zasavica jedno od dva potvrđenih staništa u Srbiji i biljka aldrovanda Aldrovanda vesiculosa čije je Zasavica jedino stanište u Srbiji kao i reintrodukovani dabar koji je prvo pušten u Zasavicu 2004 godine.

Među desetinama lekovitih vrsta koje su prisutne u rezervatu najznačajnija vrsta je iđirot Acorus calamus vrlo ugrožena i retka u Srbiji koja se u rezervatu polako oporavlja. Glavno obeležje vodenoj vegetaciji ovog područja daju bogate sastojine testerice sa lokvanjima i podvodne šume drezge.





Camping Zasavica – Serbia, auto camp

“CAMPING ZASAVICA” ponovo ušao u 100 najboljih u Evropi!

U izboru jednog od najboljih web sajtova za Camping u Evropi www.camping.info “CAMPING ZASAVICA” drugu godinu za redom ušao u 100 najboljih u konkurenciji 24.595 Camping destinacija. www.camping-zasavica.com


Na samo 200 m uz prilazni put do Vizitorskog centra Specijalnog rezervata prirode Zasavica smešten je auto-kamp pod nazivom “CAMPING ZASAVICA”.

Kapacitet kampa je 42 mesta na kojima je obezbeđeno snabdevanje svakog mesta sa pijaćom vodom i strujom iz trenutno najsavremenijeg uređaja. Svako parking mesto je oivičeno stablima i posađenim cvećem. Na ulazu u kamp je recepcija opremljena telefonom, faksom, kompjuterom i paratećom opremom.

U sklopu “CAMPING ZASAVICA” su još i zajednička prostorija za druženje, kuhinja, vešeraj i sanitarni prostor.

Prostorija za druženje opremljena je klupama i stolovima, velikim LCD televizorom, DVD-om i video uređaj, velikim kaminom sa roštiljem,ložištem za kuvanje kotlića i prostor za pripremu hrane i pijaća voda, kao i satelitskom antenom i bežičnim internetom.

Kuhinja je opremljena sa šporetom, frižiderom i 4 sudopere.

Vešeraj raspolaže sa veš mašinom, mašinom za sušenje, lavaboom za rućno pranje rublja i prostorom za peglanje sa daskom i peglom.

Sanitarni prostor se sastoji iz tri podeljene celine. Muški, ženski toalet i toalet za invalide u potpunosti prilagođen njihovim potrebama i obezbeđenom pristupnom rampom. U svakoj od navedenih celina nalazi se poseban prostor za tuširanje, a u ženskom toaletu i prostor za presvlačenje beba. Takođe i u ženskom i muškom toaletu postoji po jedan toalet i umivaonik koji su prilagođeni deci. U svim navedenim celinama osvetljenje i voda se aktiviraju putem senzora.

Kamp raspolaže i sa hemijskim toaletom, spoljnim lavaboima za pranje obuće kao i prostorom za pražnjenje prljave vode iz auto-kuća i pranje vozila.

Ovako opremljen auto kamp kategorisan je sa tri zvezdice.

GPS koordinate ulazne kapije Vizitorskog centra:
440 57, 32,2,, N i 190 31, 32,7,, E

GPS koordinate ulazne kapije Auto kampa:
440 57, 38,0,, N i 190 31, 23,0,, E

vaše slike:

PULE

auto kamp
biljke
Dabar
Dabrovi
dečiji izleti
eko turizam
Ekskurzije
Etno turizam
flora i fauna
Gastronomija
Gulaš
izleti
izleti Srbija
kamp
kampovanje
kampovi
kobasica od magareceg mesa
Kobasica od mangulice
korporativni trenizi
Podaci firme ::::.
Aranj Janoša bb.
Male Pijace, 24416
Srbija
Tel.: 024/882-168
Fax: 024/882-168
Mapa

service description:

SZR MINI MLEKARA, Male Pijace

Delatnost:

- Otkup i prerada mleka

- Proizvodnja kvalitetnog polutvrdog i punomasnog sira i pavlake

Nalazimo se na putu od Subotice ka Horgošu - Male Pijace



* mlekare, trapist sir, punomasni sir, pavlaka, mleko, Subotica, Kanjiza, Horgos, proizvodnja mleka

Ostali podaci:

  • Tel.: 063/8531-644, 
Podaci firme ::::.
Miloša Obilića 5b
Čurug, 21238
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Proizvodnja mleka, jogurta i sitnog sira od punomasnog mleka. Specijalnost firme sir u tipu kačkavalja, prilagođen da se konzumira u restoranima uz piće.
Podaci firme ::::.
Peščarina br. 4.
Ljutovo, 24215
Srbija
Interesujte se Mapa

Tržišna marka:

  • Caseus

service description:

D.O.O. CASEUS se nalazi u Ljutovu na deset kilometara od Subotice na krajnjem severu Vojvodine. Osnovan je i počeo sa radom u jesen 2009. godine.
Ime potiče od latinske reči caseus što u prevodu znači sir.
Caseus da bi zadovoljio rastuće potrebe za zdravom hranom koja ne sadrži supstance kao sto su holesterol, laktoza, kazein i druge odlučio se na proizvodnju sira biljnog porekla.
Caseus je prvo i jedino preduzeće u našoj zemlji koje se bavi proizvodnjom biljnog sira.
Sir se proizvodi po najsavremenijoj danskoj tehnologiji uz korištenje savremene opreme i repromaterijala visokog kvaliteta.
Kvalitet je osnovni imperativ preduzeca i on se kontroliše u akreditovanim labaratorijama . Posvećenost kvalitetu je i skoro dobijanje sertifikata HACCP I ISO 9001:2008

vaše slike:

Caseus

bio sir
Podaci firme ::::.
Vlasovo bb
Raška , 36350
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

UKUS I SVEŽINA PLANINSKIH VISINA

Mlekara Milkop je počela sa radom 1997. god u porodičnom krugu vlasnika Premović Bojana iz Raške. Glavna i jedina delatnost mlekare je otkup i prerada mleka i mlečnih proizvoda.

Na početku rada otkupljivano je 900 lit mleka mesečno. U toku svog razvoja mlekara je zbog proširenja obima proizvodnje preseljavana u veće objekte. Poslednji objekat je veličine 1500 m2. Registrovan je na 1.500.000 lit mleka mesečno.

Uvedena je nova tehnologija za otkup i preradu mleka i nabavljene su savremene mašine za rad. Sa poboljšanjem uslova rada dolazi do proširenja asortimana proizvoda: kisela pavlaka, paprika u pavlaci, mlečni namaz, kajmak, razne vrste sireva, sa garantovanim kvalitetom iz razloga što sirovina stiže sa ekološki čistih područja - Kopaonika i Golijskih sela i Pešterskih visoravni.

Uspostavljanjem i poboljšavanjem sistema menadžmenta kvalitetom I HACCP, ispunjavamo zahteve i očekivanja: korisnika, vlasnika i zaposlenih.
Podaci firme ::::.

service description:

www.restoran-zlatar.rs
info@restoran-zlatar.rs

RADIMO SEDAM DANA U NEDELJI
Radnim danima 09:00-01:00 h
Subotom, nedeljom: 13 00-01:00 h


Proverite zašto bi svi
I POSLEDNJU PARU OSTAVILI U ZLATARU

Restoran Zlatar otvoren je 1985. godine. Vlasništvo je porodice Popović, poreklom iz Mileševe, ispod planine Zlatar. Restoran je prepoznatljiv po domaćoj kuhinji i zavičajnim specijalitetima. Zahvaljujući dobroj kuhinji, vrhunskoj usluzi i ljubaznom osoblju, ovaj restoran je stekao stalne goste i postao jedan od vodećih u Beogradu. Specifičnost ovog restorana je što se sir, kajmak, pršuta, heljda, praseće, jagnjeće, jareće i teleće meso, kao i rakije od divlje kruške i šljive požegače iz Limske doline, svakodnevno dopremaju u restoran iz Zlatarskog kraja.

Nudimo Vam mogućnost organizovanja:
- poslovnih, porodičnih i svečanih ručkova i večera
- raznih koktela
- svadbi, rođendana i krštenja
- godišnjica, matura i jubileja
- promocija

Meni restorana obuhvata veliki izbor jela domaće kuhinje: predjela, čorbi, pečenja sa ražnja i ispod sača, jela sa roštilja na ćumur, jela od divljači, jela po porudžbini, salata i poslastica. Restoran Zlatar Vam nudi u čokanju - kruškovaču, kajsijevaču i šljivovicu, sve spravljene po tradicionalnom receptu majstora sa Zlatara, kao i veliki izbor belih i crnih vina, piva i ostalih pića. Više ne ćemo nabrajati, slike sve govore.

U vreme poslovnog, porodičnog ili intimnog ručka, prijaće Vam dobra zabavna, narodna ili evergrin muzika uživo. U večernjim časovima, u prijatnom ambijentu restorana, atmosferu će Vam ulepšati tihi zvuci akustične starogradske muzike. Svake večeri u restoranu gostuju vrhunski ansambli starogradske muzike.

Kapacitet:
- mala sala - 30 mesta
- svečana sala - 90 mesta
- letnja bašta - 80 mesta

Obezbeđen parking uz prisustvo čuvara.













vaše slike:

domaća kuhinja
kajmak
Letnja bašta
obezbeđen parking
organizovanja ručkova i proslava
promocija
rakija
rakija od šljive
restoran
restoran - centar Beograda
Restoran - hala Pionir
Restorani
Podaci firme ::::.

service description:

Mlekara Čoka je osnovano 2004 godine . Počeli smo izgradnju nove mlekare 2005 godine a već 2006 godine smo počeli proizvodnjom PIZZARELLA sira.
Od nastanka do danas nismo menjali proizvodni program . Proizvodimo polu tvrde sireve Pizzarella i Kačkavalj , Sitan sir i puter .
Imamo 12 registrovanih otkupnih mesta na kojima sakupljamo sirovo mleko . Naša dva kamiona cisterne kapaciteta po 6000 litara nam svakodnevno dovoze sirovo mleko.
Zapošljavamo 21 stalno zaposlenog radnika .
Trenutno preradjujemo 12000 lit sirovog mleka dnevno koje dovozimo sa razdiljine do 40 km .
Svo preuzeto mleko se svakodnevno analizira u našoj savremenoj laboratoriji koja je opremljena uredjajima za analizu kao i softverom za praćenje kvaliteta mleka .
Kapaciteti instaliranih mašina nam omogućavaju dnevnu preradu od 35.000 lit sirovog mleka .
Puštanjem u pogon novoizgradjenog proizvodnog prostora - II faza izgradnje koji je završena , i instaliranjem mašina koje posedujemo možemo duplirati proizvodni kapacitet na preradu 70.000 lit mleka dnevno .
Posedujemo hladnjaču za čuvanje 100 tona gotovih proizvoda na tempereturnom režimu + 8 .
Proizvodimo robne marke Horeca Select Pica sir za Metro Beograd i Panoni Kačkavalj za Gomex Zrenjanin
Izvozimo naše proizvode u Crnu Goru .
Gotove proizvode prevozimo sopstvenim vozilima - hladnjačama .
Podaci firme ::::.
Branka Radičevića 93
Bačka Palanka, 21400
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Proizvodnja mleka i mlečnih proizvoda

Podaci firme ::::.
Karađorđeva, Savsko pristanište 2-4
Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Restoran "Bella Vista" je jedan od najlepših restorana na reci u Beogradu. Nalazi se odmah posle Beton hale, tik uz biciklističku stazu na samom Ušću, ispod Kalemegdana. Dobar pogled uz još bolje internacionalne specijalitete svrstava ovaj restoran u jedno od mesta koje ne smete propustiti. Restoran "Bella Vista" je idealno mesto kako za poslovne sastanke i porodična slavlja tako i za romantičnu večeru za dvoje i uživanje u prelepoj bašti iznad reke sa prelepim pogledom na ušće.

Restoran Bella Vista vam omogućava organizaciju: venčanja, poslovne sastanke, promocije, koktele, porodična slavlja, rođendane, krštenja i drugo.

Kapacitet restorana je do 70 sedećih mesta sa još dodatnih 140 mesta u prelepoj bašti restorana.

Za sve naše goste imamo obezbedjen parking prostor za 40 vozila.

Ponuda za venčanja i ostale tipove proslava
Švedski sto, 15-20 evra po osobi

Radno vreme: 9.00-00.30h
Doručak: 9.30-12.00h
Radno vreme kuhinje: 9.00-23.30h
Podaci firme ::::.
Šturova 64
Silbaš, 21433
Srbija
Tel.: 021/764-083
Fax: 021/764-580
Mapa

service description:

Mala Mlekara Silbaš je osnovana 1992 godine vizijom osnivača da se spojem tradicije i savremene tehnologije postave temelji nove proizvodnje i krene napred u proizvodnji i preradi mleka.

Karika koja najčešće nedostaje u lancu poljoprivredne proizvodnje na našim prostorima je prerada osnovnih poljoprivrednih proizvoda u finalni, spreman za plasman krajnjem kupcu. Približiti potrošača i proizvodjača na efikasan način i što više skratiti put i vreme od svežeg mleka do gotovog proizvoda na trpezama širom Vojvodine, to je cilj i motiv na kome se neprekidno i sa uspehom radi.
U burnim uslovima poslovanja 90-tih godina na ovim prostorima, mlekara je imala značajnu ulogu kao činilac sigurnosti svojim proizvodjačima kojima je obezbedjivala stabilan plasman mleka uz redovne isplate. Tako to funkcioniše i danas.
Osim svoje osnovne delatnosti mnogo pažnje se posvećuje i edukaciji i obrazovanju proizvodjača, kao i podršci svakoj vrsti inicijative prilikom obnavljanja stočnog fonda i povećanju proizvodnje mleka.

Osvajanje novih proizvoda i tržišta i povećanje proizvodnih i preradjivačkih kapaciteta je smer u kome se kreću razvojni planovi mlekare. Veliki broj proizvodjača iz Silbaša, ali i okolnih mesta, koji svoje poverenje već godinama poklanjaju mlekari, kao i širok krug proverenih i zadovoljnih kupaca, to je uspeh koji obećava perspektivu i razvoj i uliva nadu da se dugogodišnja tradicija, volja i upornost ipak isplate i da poljoprivreda i preradjivačka industrija koja je prati može biti uspešna i u ovim okolnostima.
Podaci firme ::::.

service description:

MEXICO JE STIGAO U BEOGRAD!

Restoran "Zapata" je osnovan u septembru 2005 godine i za jako kratko vreme stekao je brojne poštovaoce i verne goste. Lociran u blizini Bulevara Kralja Aleksandra i Vukovog spomenika, on je gastronomsko i hedonističko mesto u širem centru metropole.

Privučeni izvrsnom hranom, velikim izborom pića i koktela, profesionalnom uslugom, nesvakidašnjom atmosferom i intimnom baštom, koja se u letnjem mesecima pretvara u pravu malu oazu, gosti su prepoznali kvalitet u svemu što im je ponuđeno.

Dugogdišnje iskustvo u vođenju restorana, čelni ljudi Zapate iskoristili su na pravi nacin.

service description:

U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).
Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.

Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.

Parking: 90 metara iznad restorana

Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa


Podaci firme ::::.

service description:

Dobro došli na sajt grčkog nacionalnog restorana "Zorba".
Restoran "Zorba" Vam nudi autentičnu grčku kuhinju. U prijatnom ambijentu koji oživljava plavetnilo mediteranskog neba i mora, uz gostoljubive domaćine, pred gostima će se naći širok izbor tipičnih grčkih mezetluka i salata, izbor jela "a la kart", sakupljenih istraživackim posetima iz mnogih regija Grčke, a na tabli se svaki dan nadju sveže spremljena gotova jela.

U stvaranju našeg menija učestvovao je Giannis Kontogiannis, veliki grčki kuvar i blagorodan covek. Njegovo umeće krasi članstvo u prestižnoj Asocijaciji šefova kuhinje Grčke, gastronomskoj akademiji koja okuplja 23 najbolja kuvara iz cele Grčke i u koju se ulazi samo po pozivu. Sin ribara koji je odrastao bacajući mreže sa ocem i braćom, Giannis je svoje porodično i lično kulinarsko umeće preneo našim kuvarima. Obilazi nas povremeno, a naša studijska putovanja po Grčkoj doprinose da se na meniju svake sezone nadju neki novi specijaliteti iz različitih delova ove prelepe mediteranske zemlje.

Naš boravak u restoranu Giannisa Kontogiannisa "Rota" na Peloponezu, u malom turističkom gradu Porto Heliju, bio je završetak školovanja našeg osoblja. Tu nam je otkrivena tajna receptura za čuvenu Rota pitu, kolač o kojem se priča i u Atini, medju obožavaocima Porto Helija i Giannisovih kuvarskih čarolija.
Podaci firme ::::.

service description:

Poslovne aktivnosti Biopek doo usmerene su u tri pravca, odnosno poslovne jedinice:rnrnUvoz i distribucija aditiva za prehrambenu industrijurnPreduzeće Biopek učestvuje u snabdevanju većeg broja kako velikih i renomiranih preduzeća iz pomenutih oblasti, tako i malih i sitnih proizvođača širom Srbije, sa kojima ima dobru i uspešnu saradnju. U prilici je da svakodnevno ponudi preko 15 vrsta sirovina za prehrambenu proizvodnju, od kojih je najveći deo lagerovan direktnim uvozom iz inostranstva, dok se manji deo sirovina stavlja u ponudu kao rezultat razmene istih sa drugim preduzećima iz ove oblasti.rnrnProizvodnja i distribucija hleba, peciva i smrznutog testarnPočetak rada, kako proizvodnje, tako i distribucije karakteriše naporan rad u uspostavljanju proizvodnje, kao i osvajanju lokalnog tržišta (Novi Sad i bliža okolina) sa početnim asortimanom proizvoda. Odgovarajući na zahteve i potrebe tržišta, veoma brzo se proširuje asortiman proizvoda, poboljšava kvalitet, otklanjaju se slabosti u distribuciji. Stiče se poverenje kod poslovnih partnera, a što je najbitnije, i poverenje potrošača. Danas proizvodnja i distribucija hleba, peciva i smrznutog testa u okviru preduzeća Biopek nudi tržištu Novog Sada 72 proizvoda podeljena u 6 grupa, i ostvaruje poslovnu saradnju sa preko 90 objekata.rnrnDistribucija sirovina za pekarsku industriju, restorane, picerije, sendvičare, ketering kućernOvu vrstu distribucije sirovina kao trećeg segmenta poslovanja, preduzeće Biopek započinje u decembru mesecu 2008. godine. Kao rezultat jedne sveobuhvatne analize potreba tržišta za sirovinama i njegove snabdevenosti, preduzeće započinje ovu vrstu distribucije s obzirom da je već tada raspolagalo sa kvalitetnim lagerom i u pogledu asortimana i u pogledu količina.rnŽelja preduzeća Biopek je da sticanjem poverenja kod naših poslovnih saradnika svojom kvalitetnom dostavom potrebnih sirovina formiramo mrežu objekata koja če sa zadovoljstvom sarađivati sa nama.

Facebook