Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

service description:

U starom jezgru Zemuna, nadomak Gardoš kule, u kući iz 1939. godine, jedinstvena oaza mira i riznica salaške kujne (kuhinje).
Tu iznad Dunava, velikog i moćnog, gospodski rasutog u ravnici, nalazi se Salaš.I to baš kao nekad, kad se na salašima odmaralo, lumpovalo i volelo, za sunčano salaško leto bašta i teresa sa cvetnim vodopadima i fantastičnim pogledom. A zimi, kad sneg prekrije krovove starog Gardoša, pucketanje vatre u kaminu u tučanim pećima.Izaberite kutak za Vas u jednoj od tri etno sale, bašti ili na terasi.

Kuhinja: nacionalni vojvođanski specijaliteti od mesa ili ribe.
Broj mesta: Etno sala - 40 mesta,
Kamin sala - 20 mesta
Bela soba - 20 mesta
Terasa - 12 mesta
Bašta 35 mesta
Sve sale su klimatizovane.

Parking: 90 metara iznad restorana

Radno vreme: svakog dana od 12-24 časa


Podaci firme ::::.
Savski Kej bb
Novi Beograd, 11070
Srbija
Tel.: 011 3180232
Fax: 011 3180303

service description:

Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо" Иво Андрић

Национална кућа Српска брвнара налази се на самој обали Саве и представља савршен кутак за бекство од градске буке и потпунo уживање у пријатној породичној атмосфери.

Познати смо по врхунској понуди хране и пића и сигурно ћемо задовољити најистанчаније гурманске укусе. Од пролећа до јесени можете уживати на тераси са које се пружа диван поглед на реку.

У прелепом етно амбијенту који је пажљиво дизајниран можемо угостити и до 250 особа у затвореном делу и до 300 особа на тераси. Само за Вас организоваћемо незаборавну прославу Вашег рођендана, свадбе, крштења, пословног успеха и других тренутака који су само Вама значајни.

Један кутак нашег ресторана одвојили смо за децу и само за њих направили играоницу. Док Ви будете уживали у укусним залогајима српске традиционалне кухиње они ће уживати у игри.

Захваљујући специјалитетима наше куће, пријатној атмосфери, љубазном и професионалном особљу сигурно ћете пожелети да опет дођете код нас.



Као претходних и ове године организујемо незабораван Дочек Нове године (више у делу Ускоро на Српској брвнари)

Уживајте у пелепом етно амбијенту националне куће "Српска брвнара" уз најповољније цене хране и пића (погледајте Јеловник).

Организујемо и све врсте прослава уз посебне попусте и погодности (више у делу Свечаности).

Пружамо и услуге кетеринга по специјалној цени од 10 еур. по особи.
Очекујемо Вас.

* РЕСТОРАН радно време 09 - 01 часова
од понедељка до недеље

Резервације на тел : 011 3180232



* КАНЦЕЛАРИЈА: радно време 08- 16 часова,
од понедељка до суботе

Контакт особа: Тања Јеринић
* резервације, сугестије, утисци
тел/фах : 011 3180303

Ostali podaci:

  • kontakt Tanja Jerinić
    Tel.: 011-318-03-03, 

vaše slike:

etno restoran
klasični restoran
nacionalni restoran
restoran
Podaci firme ::::.

service description:

"VAJATI" SU APARTMANI SA ČETIRI ZVEZDICE GDE GOST MOŽE DA UŽIVA U PUNOM KOMFORU, ALI I U NETAKNUTIM PRIRODNIM LEPOTAMA, DA SE BAVI LOVOM, RIBOLOVOM, BRANJEM ŠUMSKIH PLODOVA I LEKOVITOG BILJA, DA UČESTVUJE U SVIM POSLOVIMA DOMAĆINA, ILI DA IGRAJU MALI FUDBAL, ODBOJKU, KOŠARKU NA NOVOOTVORENIM SPORTSKIM TERENIMA
NA IMANJU SE NALAZE I BAZEN, KAO I KUTAK ZA NAJMLAĐE GOSTE - DEČIJE IGRALIŠTE
U IZGRADNJI JE I SPA CENTAR
ZA SMEŠTAJ GOSTIJU NA RASPOLAGANJU SU DVOKREVETNE KOMFORNE SOBE SA PARNIM GREJANJEM, KLIMOM, TV SA SATELITSKIM PROGRAMOM I KUPATILOM, A APARTMANI IMAJU I MINI KUHINJE. SVUGDE POSTOJI MOGUĆNOST DODAVANJA POMOĆNOG LEŽAJA
NA RASPOLAGANJU JE I RESTORAN GDE SE SLUŽE TRADICIONALNA SRPSKA JELA, KAO I ŠIROK ASORTIMAN SAVREMENIH SPECIJALITETA

Facebook