Podaci firme ::::.

service description:

Etno selo Vraneša


Etno eko selo Vraneša
nalazi se u četinarskoj šumi koja se prostire ka Zlatarskom jezeru na nadmorskoj visini od 943m. Položajem, sadržajima, uslugom i malim brojem gostiju (26), Etno eko selo Vraneša opravdava svoju ekskluzivnost. U spokoju raskošne, netaknute prirode, daleko od gradske vreve, sačekaće Vas sve ono što je otrgnuto od zaborava i svakidašnjice.
Ovaj kompleks čine restoran sa ognjištem (jela nacionalne i vegeterijanske kuhinje, koja se služe na bazi ankete po utvrđenom jelovniku Etno eko sela), terasa, sale za prezentaciju, etno prodavnica, 2 ekskluzivna apartmana kao zasebne celine, 5 bungalova i Etno Wellness. Prateći sadržaji su: fontana, pekara, mesta za odmor i druženje, staze zdravlja, igraonica za decu na otvorenom, etno postavka, parking, heliodrom.
Etno Wellness površine 390 m2 čine: zatvoreni bazen, đakuzi, ruska banja, finska sauna, ledena pećina, tapidarijum, sobe za masažu i svetlosnu terapiju, vital bar.

Bungalovi površine 40m2 poseduju: dve dvokrevetne sobe, kamin, zajedničko kupatilo sa hidromasažnim tuš kabinama i kamenim lavaboima, podno grejanje i radijatore. Sobe su odvojene hodnikom iz koga se izlazi na trem. Iz apartmana se pruža izvanredan pogled na Zlatarsko jezero i nepregledne šume.

Apartman Bele noći: Posebna celina u centralnom objektu, veličine 90 m2, za 4 osobe. Nalazi se na suprotnoj strani od svih sadržaja. Ima dve spavaće sobe (u jednoj francuski ležaj, u drugoj dva odvojena ležaja), dnevni boravak, kupatilo sa đakuzijem i hidromasažnom kabinom.

Apartman Romantika: Veličine 48 m2, za dve osobe. Sadrži: spavaću sobu, dnevni boravak i kupatilo sa hidromasažnom kabinom. Ovaj apartman ima direktan pristup bazenu, sauni ili sobi za masaže.
Sve sobe i apartmani imaju TV, telefon i internet konekciju 24 h.

vaše slike:

 Hoteli Srbija
etno selo
Etno turizam
hotel Zlatar
Netaknuta priroda
Parkovi prirode
restoran srpske kuhinje
rezervat prirode
Seoski turizam
Seoski turizam
seoski turizam Srbija
smeštaj Zlatar
Sportski turizam
tradicionalni srpski restoran
Turizam
Turizam Srbija
ugostiteljske usluge
ugostiteljski objekat
Ugostiteljstvo i turizam
vegetarijanski restoran
Wellness
Wellness i SPA centri
Wellness SPA centri
Zaštita prirode
Zdravstveni turizam
 Hoteli Srbija
Podaci firme ::::.

Kajtasovo, 26329
Srbija
Tel.: 064/232-74-50

service description:

Pokušajte da zamislite mesto na kojem vreme teče drugačije, sporije nego u gradskoj vrevi, nije selo, ali ni običan šator u divljini - zamislite mesto na kojem se može provesti dan, vikend, mesec dana pod uslovima koje čovek odredi sam, kao slobodna, nesputana jedinka. U potpunoj samoći ili u dobrom društvu. Uz rad ili plandujući, gledajući kako barske ptice proleću iznad vrba, koze brste bagremovo lišće kraj strme obale ribonosne mrtvaje Karaša, a visoko na nebu iznad Deliblatske peščare krstari orao. Salaš "Zeleni dvor" Sneže i Save Stankovića je takvo mesto.

vaše slike:

Domaće životinje
etno selo
Etno turizam
Lov
Podaci firme ::::.
Rada Drobnjaka 19
Prijepolje, 31300
Srbija
Tel.: 033/781-443

service description:

Lim je međunarodna reka koja u dužini od 220 km protiče kroz Crnu Goru, Albaniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i uliva se u Drinu. Izvire na Crnoj planini u Crnoj Gori, svega nekoliko kilometara od izvora Tare, protiče kroz Plavsko jezero i uliva se u Drinu između Goražda i Višegrada. Na njoj su podignute dve hidroelektrane Potpeć (54 MW) i Bistrica (104 MW) između kojih se nalazi veštačko akumulaciono jezero zvano Potpećko. Sama reka formira kompozitnu dolinu u kojoj se naizmenično smenjuju klisure i kotline, a oblast oko nje se naziva Polimlje.
Ono je poznato po svojim kulturno-istorijskim spomenicima koji datiraju iz vremena Stefana Nemanje, njegove braće i njihovih potomaka. Najpoznatiji među njima su manastiri Mileševa, Đurđevi Stupovi, Davidovica, Kumanica i Sveti Nikola, a nad kanjonom reke se uzdiže i jedan Jerinin Grad. Nedaleko od ovog antickog utvrdjenja nalazi se i Savina pecina u kojoj se nalazi izvor. Danas je reka poznata kao jedna od najatraktivnijih reka za splavarenje, ali i po velikom stepenu zagađenosti o čemu svedoči i ironična šala da je svoj naziv Lim, dobila zato što je puna olova.
Splavarenje po divljim vodama ili raftig, nastao je od nekadašnje potrebe za transport šumske građe iz visokih planinskih predela do pilana, a za taj jeftin I efikasan transport koristili su se rečni tokovi. Ljudi koji su na taj način prevozili građu preskačući sa debla na deblo zvali su se triftari, među kojima su bili poznati triftari sa Drine, Tare, Lima, Ibra.Pošto je vremenom taj vid transporta građe prevaziđen i zamenjen drumskim, splavarenje je ostalo kao vid naše turističke ponude. Ujedno se čuva uspomena na naše pretke koji su na jedinstven način savladavali brzake, bukove i tesnace zahuktalih planinskih reka, na triftare sa Lima!
Najdužu tradiciju splavarenja kod nas sigurno ima reka Tara za čiji duboki kanjon i bistru vodu su svi čuli i rado je posećuju.
Od 2000-e godine i Lim se priključuje ponudi splavarenja i za vrlo kratko vreme je stekao veliki broj zaljubljenika. Od skoro nepoznate reke, Lim postaje poznat ljubiteljima rečnih izazova i zaljubljenicima u prirodu.

Ostali podaci:

  • Sima
    Tel.: 064/156-97-63, 

vaše slike:

etno selo
Etno turizam
Krstarenje
letnji turizam
rafting
Podaci firme ::::.

Mionica, 14242
Srbija
Tel.: 014/63-332

Kategorije:

service description:

Etno centar ključ raja


Ostali podaci:

  • Tel.: 063/800-4-264, 
  • Tel.: 064/900-4-055, 

Facebook