Bulevar Despota Stefana 1/III
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/322-68-26
Fax: 011/322-92-49

service description:

Sve tajne ovog sveta nalaze se u nama, i sumrak i svitanje.
“Mi smo odgovorni za svoj život, stanje naših emocija, naše psihe, naše duše i našeg fizičkog tela.”

www.zdravakicma.com
www.hidrokolon.com
www.profesionalnaorijentacijasrbija.com

BALANS MEDIKA - Centar za uravnotežen i kvalitetan život

U rešavanju problema i situacija, koje u većini slučajeva nisu ni jednostavne ni prijatne, trudimo se da sagledamo sve aspekte čovekove ličnosti, fizičku, psihičku, mentalnu i duhovnu, kako problem ne bi posmatrali ad hoc i/ili ga pokušali rešiti zasebno od celine.

Iskrenost, bogato radno i životno iskustvo iz mnogih oblasti, pomaže nam da na našem putu vrednujemo ljudski život kroz najvišu vrednost - ZDRAVLJE.

Dugoročno gledano, nadamo se da će mnogi na putu duhovnog i fizičkog preobražaja, spoznati da su moći našeg svesnog uma nemerljive, ali svakako tolike, da nam mogu promeniti život na bolje, na zajedničku radost.

Namestite ATLAS i poboljšajte život
Bolovi u leđima, lumbago, diskushernija, vrtoglavica, nesvestica, migrena... su vaša prošlost. Namešten Atlas - kvalitetan život! Uspostavljanjem razmene između mozga i svake ćelije, moguće je vremenom otkloniti tegobe, pa i produžiti život. Da li vam je poznato da je najviši vratni pršljen – ATLAS kod skoro svih ljudi nije kompletno na pravilnom mestu? Njegov takav položaj dovodi do velikog broja fizičkih i psihičkih tegoba i bolesti, koje se mogu otklonititi ili zaustaviti u razvoju – dovođenjem Atlasa u normalan položaj.

Život bez bola - Rešite se čukljeva bez operacije
Bowen tehnika u Beogradu. Rešite se bolnih čukljeva, bez operacije i bola. Stopala bez ružnih i bolnih čukljeva.

Gljivama do jačeg imuniteta i zdravlja
Koristite proizvode na bazi gljiva i poboljšajte imunitet, ubrzajte metabolizam, pomozite pankreasu.

Profesionalna orijentacija
Profesionalna orijentacija pruža pomoć i podršku u donošenju životno važnih odluka kao što je izbor škole, fakulteta, zanimanja. Može razrešiti mnoge dileme kako roditelja tako i dece. Profesionalna orijentacija daje odgovor na pitanja da li osoba ima karakteristike kojim se prepoznaje lider, vođa, umetnik, naučnik, solo igrač, medijska ličnost.

Pobedite grip i prehlade - IMUNOSTIMULATOR dodatak ishrani, 100% prirodan, bez konzervansa, bez kontraindikacija, ne može se predozirati.
- Prirodni antibiotik širokog spektra delovanja. Pruža snažnu zaštitu protiv infekcija, ako se uzima preventivno, pomaže organima da se infekcija virusom savlada nakon što je do nje već došlo, ubrzavajući oporavak: prehlade, grip-influence, herpes simpleks i herpes zoster, hepatitis, Epstain-Bar virus mononukleoza.
- Preporučuje se u lečenju reumatskih oboljenja, artritisa, ekcema, kao dodatak terapiji kod hroničnih i akutnih bolesti jetre.
- Izuzetno alergijsko dejstvo: astma, različite vrste alergija, bronhitisa, polenska kijavica, konjujtivitis suzenje očiju i nosa. Pokazao se delotvornim kod oboljenja ženskih i muških polnih organa: cistitis, miomi i drugi upalni procesi, bolesti prostate i urogenitalnog trakta.
- Preporučuje se kao preventiva osobama sa predispozicijom nastanka i najtežih bolesti. Ublažava tegobe kod hepatitisa C i AIDS-a kao i negativne efekte hemoterapije i zračenja.

Lepota bez skalpela - AKUPUNKTURNI FACELIFTING Podmladite Vaše lice bez skalpela. Podmlađivanje iglicama, kozmetički tretman iglicama, akupunkturni face lifting, apsolutni je hit i trend kod holivudskih zvezda. Vatreni pobornici su Madona, Gvinet Paltrou, Šer i mnoge druge glumice, manekenke, slikarke, menadžeri, advokati i svi drugi koji se žele podmladiti na prirodan način.

Najsavremenija metoda HIRUDOTERAPIJA - tretman pijavicama za podmlađivanje i revitalizaciju organizma. Za čaroban izgled Demi Mur zaslužne su pijavice.

Do lepote - prirodnim putem Lepota na prirodan način je prirodno podmlađivanje, kao proces ili deo procesa, koji utiče na fizičko, psihičko, emotivno i duhovno telo. Cilj prirodnog podmlađivanja je biti uspešan, zadovoljan, sretan, biti pozitivan, zračiti optimizmom. Opušteno iskazivati svoja osećanja od čuđenja, brige, straha... do oduševljenja, razdraganosti, sreće... Zbog toga smo sa vama da živite život punim plućima svesno, radosno, ispunjeno... PRIRODNO.

Fizioterapeut za stopala

Proizvodi

- Zdravlje iz pečuraka
- Imunostimulator
- Eliksir krvnih sudova
- Memori 10
- Šećerko - Protiv diabetesa
- Magnetni podmetač za vodu
- Zaštitnik za mobilni telefon
- NONBAK - Antibakterijska biljna mešavina

Ostali podaci:

  • Tel.: 011/322-68-26 , 
  • Tel.: 064/551-50-50, 

vaše slike:

Akupunktura
akupunkturni facelifting
Alternativna medicina
Alternativne grane medicine 
alternativne metode lečenja 
Alternativno lečenje
Antibakterijska biljna mešavina
anticelulit tretmani
Podaci firme ::::.
Milovana Marinkovića 23
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011 3910 112
Fax: 011 3910 115

service description:

ORS hospital kao specijalna bolnica za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju osnovan je 25.12.2002. godine u Beogradu. Iznikao je iz ordinacije Aesthetic and hand center iz Pančeva, koja je postojala od 1997. do 2002. godine.
Plastična i rekonstruktivna hirurgija

Prioriteti su nam:

rana dijagnostika melanoma
savremene hirurške tehnike iz domena plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
razvoj novih dijagnostičkih i hirurških procedura
edukacija pacijenata
Da bi ostvarila ovako uspostavljeni cilj, bolnica je obezbedila specifično obučen kadar, adekvatan prostor i opremu.
Podaci firme ::::.
Bežanijska 48
Zemun, 11080
Srbija
Tel.: 011-317-71-89
Fax: 011-317-68-68

service description:

Zdravstvena ustanova
Zdravstvena ustanova Srbija


Usluge: ginekologija, interna medicina, kardiologija, fizikalna medicina i rehabilitacija, reumatologija, dijagnostika, sistematski pregledi, laboratorijska dijagnostika, injekcije, infuzije, vakcinacija
Podaci firme ::::.

service description:

Homeopatija je sistem lečenja koji se koncentriše na lečenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu. Reč “homeopatija“ je izvedena iz dve grčke reči: homoios (sličnost) i pathos (patnja).
Osnovni princip homeopatije je: “Slično se leči sličnim“. To znači da sredstvo koje uzrokuje simptome određene bolesti kada se uzima u velikim dozama, može trenutno otkloniti simptome te bolesti onda kada se uzima u posebno pripremljenoj formi. Pošto je količina sredstava korištenih u homeopatiji izuzetno mala, nema nuspojava, neočekivanih reakcija ili kontraindikacija. Homeopapata HomeopatijarnrnKako mala doza leka stvara promenu i ima dugotrajno delovanje u organizmu?
Smatra se da homeopatski lek ima zvučni efekt na telo. To je slično kao kada određenu notu odsviramo na violini, u određenoj oktavi, pa to može imati efekt na molekularnu strukturu čaše vina. Tako isto i homeopatski lek odzvanja u organizmu, sa slikom simptoma pojedinca i ostvaruje efekt, sistemski vraćajući odgovor organizma pojedinca. Odgovor je jačanje osobe iznutra prema napolju.

Homeopata Homeopatija
Lek stimuliše povratak ravnoteže, koji za uzvrat pomaže osobi pobediti bolest i postati fleksibilnija u prilagođavanju okolini.

Tri nivoa homeopatske terapije Homeopata Homeopatija

1) Prva pomoć
Homeopatski lekovi mogu biti izuzetno uspešni u tretmanu najčešćih kućnih povreda kao što su: padovi i modrice, blaže opekotine, ubodi insekata, kožne reakcije kao npr. pelenski osip i sl. Lekovi za prvu pomoć, kada se pravilno izaberu, mogu delovati brzo i sigurno.

2) Akutna homeopatijarnHomeopatija može biti korisna u lečenju akutnih zdravstvenih problema gde će simptomi eventualno biti otklonjeni i bez lečenja. Primer su prehlade, kašalj, sportske povrede i sl. Pošto su homeopatski lekovi izuzetno sigurni i bez neželjenih nuspojava, pogodni su i za lečenje stanja u trudnoći i kod male dece.

3) Propisana homeopatijarnHomeopatija je posebno korisna u tretmanima dugotrajnih zdravstvenih problema. Primer su slučajevi ponavljanja upala uha kod dece. Iako deca mogu uzimati antibiotsku terapiju za akutnu upalu uha, problem se može rešiti trenutno, poboljšavajući opšte stanje oslabljenog imuniteta. U ovim slučajevima homeopatija može biti korisna za jačanje imuniteta i prevenciju daljnjih infekcija.

Fizički , mentalni i emocionalni planrnHomeopatija drži da um, telo i emocije nisu razdvojeni. Svako iskustvo koje smo imali može ostaviti trag u telu ili emotivnoj sferi. Zato, homeopatski proces počinje razgovorom u kojem će homeopata postaviti veliki broj pitanja kako bi dobio kompletnu sliku onoga što se događa u telu pacijenta, kako na mentalnom, tako i na psihičkom planu. Takođe, homeopata uzima u obzir novo energije pacijenta i način na koji osoba reaguje na okolinu.

Homeopata je zainteresovan za razumevanje funkcija na svakom nivou: mentalnom, emocionalnom i fizičkom. Npr., neispoljeni emocionalni stres može prouzrokovati probleme u imunološkom sistemu, sistemu za varenje i poteškoće u spavanju i razgovoru. S druge strane, fizički problemi rezultiraju emocionalnim nemirom. Uopšteno, svi predstavljeni problemi pacijenta, uključujući i bolest kao glavni problem, sklonost određenom ponašanju, kao i pacijentove osobine, bitni su simptomi u homeopatskoj analizi.
Homeopatija i homeopatska medicina podsiču unutrašnju ravnotežu
Svi smo mi nebrojeno puta doživeli stresne situacije, počevši od onih u ranom detinjstvu pa kasnije u fazi odrastanja i zrelosti. Naše telo smišlja strategije koje nam pomažu da preživimo. Kada smo zdravi, naš organizam reaguje na stres brojnim mehanizmima koji čuvaju balans poznat kao homeostaza. Kada stres ili trauma onemoguće sposobnost organizma da reaguje, vitalna energija ili unutarnji obrambeni sistem ih ne mogu neutralizovati. Varijabilnost hroničnih simptoma često može biti rezultat raznih stanja kao što su: ponovna infekcija, umor, problemi sa varenjem, glavobolje, hronične alergije i emocionalna neravnoteža kao, recimo, depresija i nemir, i sl.
Zanimljivo je to da homeopatija ne traži telesne simptome kako bi ih otklonila nego ih gleda kao namenski odgovor na stresni stimulans. Ovo je najjednostavnije shvatiti na primeru obične prehlade. Njeni simptomi mogu uključivati groznicu, obamrlost i stvaranje sekreta. Ti simptomi su inteligentan odgovor na virusnu infekciju. Groznica ubrzava enzimske procese i okuplja određene ćelije u imunološkom sistemu kako bi se organizam obranio od virusa. Obamrlost zahteva fizički odmor jer se sva ostala energija koristi za obranu od prehlade.rnrnU homeopatiji, cilj nije otklanjanje simptoma, nego prepoznavanje i otklanjanje uzroka simptoma. Iz tog razloga, pravi homeopatski lek je baziran na razumevanju celokupne osobe, radije nego na odgovoru na simptome određene bolesti.
Bitno je još znati da se nije potrebno plašiti homeopatskih lekova jer proces pripreme leka je takav da sastojci gube originalnu formu i postaju bezopasni.
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/329-14-02

service description:

Homeopatija je komplementarni način lečenja zasnovan na Prirodnim Zakonima izlečenja, posebno na stavu "slično se sličnim leči".

U "Jevremovcu" se već deset godina razvija ideja klasične homeopatije. To znači da ne lečimo bolest, ime tegobe, nego pacijenta koji ima tu bolest. Samo takav pristup omogućava suštinsko izlečenje,naravno, ukoliko je to moguće,ukoliko bolest nije nepovratno uništila mogućnost oporavka.

Ono što je novo u našem radu u poslednje tri godine je specijalizacija i razvijanje Revolucionarne homeopatije čiji je osnivač Dr Segal.

Ovaj pristup se,od drugih načina klasične homeopatije,razlikuje po tome što se koncentriše na mentalno stanje,na ponašanje pacijenta u bilo kojoj tegobi. Čak i u običnoj prehladi ili temperaturi svako od nas će uočiti da se ni dve osobe ne ponašaju na identičan način. Neko je uznemiren i zahtevan,neko miran i pun nade da će uskoro ozdraviti. Takva opažanja su dragocena i nepogrešivo vode iskusnog homeopatu do željenog leka. Prelaskom na ovakav metod lečenja,poboljšali smo naše razumevanje procesa izlečenja i omogućili većem broju obolelih da ostvare ravnotežu i zdravlje.
Požeška 83/2
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 064/20-92-823

service description:

ZDRAVSTVENA USTANOVA
HOMEOPATIJA


H O M E O P A T I J A

Komplementarna medicina za celovito
mentalno, emocionalno i fizičko lečenje
ŠTA JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana medicinska metoda lečenja koja podstiče (stimuliše) prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest (princip kauzalizacije). Odgovarajućim energetsko-informacionim transmiterom (homeopatsko sredstvo – remedija, lek; medijum koji nosi program korekcije) stimuliše se deblokada poremećenih zdravstvenih vektora unutar biofizičkog i biohemijskog prostora kao što su vektori imunološkog sistema, metaboličkih procesa, međućelijske razmene, hormonalne harmonizacije, vektori adaptabilnosti na okolinu, neurološki-perceptivni-senzorni sistem te limbički sistem u kojem se odvijaju emocionalni i mentalni procesi.

Dakle, cilj homeopatije je obezbediti ispravnu homeostazu (potreba ljudskog bića da održava stalnost parametara fiziološkog funkcionisanja organizma: telesna temperatura, krvni pritisak, itd.).

Zakon o zdravstvenoj zaštiti stanovnika Srbije od decembra 2005 uvažava homeopatiju kao jednu od terapaeutskih medicinskih metoda. Za sada, nije predviđena participacija ovog vida lečenja iz Fonda za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje.

Postoji bezbroj naučnih dokaza o delotvornosti homeopatskih sredstava i o načinu delovanja na spregu um-telo kako kod čoveka tako i kod životinja i biljaka.
Podaci firme ::::.
Patrijarha Dimitrija 36, Rakovica
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/3561-569
Fax: 011/3056-546

service description:

Radiološka ordinacija je registrovana za obavljanje:
- specijalističkih radioloških pregleda
- ambulantnih terapijskih i dijagnostičkih procedura iz oblasti radiologije.
U specijalističkoj radiološkoj ordinaciji RADIUS Svetozarević Vam je obezbeđen:
- visok nivo profesionalnosti i kvaliteta usluge
- tretman eminentnih stručnjaka iz oblasti radiologije – interventne radiologije i ortovoltažne radioterapije
- dostupnost dijagnostičko-terapijskih procedura isključivo u skladu sa Vašim potrebama i raspoloživim vremenom.
Podaci firme ::::.
Ilije Ognjanovića 1
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/422-332

service description:

Od 1997. godine pratimo evropske tokove u primeni standarda u laboratorijama. Uvođenjem GLP (Good laborathory practice) – DLP (Dobre laboratorijske prakse) stekli smo ogromno iskustvo i svest o potrebi stalne kontrole kvaliteta i unapređivanja politike te kontrole. Zahvaljujući uvođenju ovog standarda, obezbeđeni su potrebni preduslovi za klinička ispitivanja terapijskih efekata lekova. Do sada je urađeno više desetina kliničkih studija, a potvrda kvaliteta, podrška i preporuka za dalji rad u toj oblasti došla je 2004. godine od prestižne Američke asocijacije za hranu i lekove (FDA).

Laboratorije
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Medlab po svojoj organizacionoj šemi je podeljen na:
- Prijemno odeljenje sa laboratorijom za uzimanje i obradu uzoraka
- Laboratoriju za hematološka ispitivanja
- Laboratoriju za ispitivanje sperme, urina i ostalog materijala
- Laboratoriju za mikrobiološka, virusološka i imunološka ispitivanja
- Laboratoriju za biohemijska i imunometrijska ispitivanja
- Laboratoriju za patohistološka i citopatološka ispitivanja
Podaci firme ::::.
Milete Jakšića 3
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 0 21 456 438

service description:

Homeopatija
Homeopatija (od grčkih reči homeo, što znači „slično” i pathos, što znači „patnja”) je medinciski sistem čiji je osnivač nemački doktor i hemičar Samuel Kristijan Haneman (1755 – 1843), a zasniva se na 8 principa:

Vitalna (životna) sila
Prijemčivost
Mijazmi
Zakon sličnosti
Dokazivanje
Potentizacija
Davanje samo jednog leka
Pravac izlečenja (Heringov zakon)
Metod lečenja u kom se u potpunosti poštuju navedenih 8 principa naziva se klasična homeopatija. Međutim, tokom vremena iz homeopatije su se razvili i mnogi drugi metodi lečenja, koji iako imaju sličnosti sa homeopatijom to zapravo nisu jer se ne zasnivaju na 8 osnovnih principa homeopatije. O njima ce biti reči kasnije.

SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR
(SLIČNO LEČI SLIČNO)

Zakon sličnosti glasi: svaka supstanca koja kod zdravog čoveka uzrokuje određene fizičke, emotivne ili mentalne simptome izlečiće iste te simptome ako se jave kao rezultat bolesti. Zakon sličnosti je u lečenju prvi primenio švajcarski doktor, naučnik i filozof Paracelzus (1493 –1541).

VITALNA (ŽIVOTNA) SILA

Homeopatija nije ograničena fizičkim nivoom postojanja, nego priznaje postojanje nivoa koji se ne mogu percipirati sa naših 5 čula. Po homeopatskoj filozofiji čovek je Vitalna (Životna) Sila, tj. energija koja se manifestuje na 3 nivoa:

mentalnom
emotivnom
fizičkom
Balans, ili idealno stanje Vitalne Sile, što je njeno prirodno stanje, manifestuje se potpunim mentalnim, emotivnim i fizičkim zdravljem. Međutim pod dejstvom raznih uticaja Vitalna Sila može da izađe iz balansa i to je ono što se u homeopatiji smatra bolešću. Ta bolest će se manifestovati na mentalnom, emotivnom ili fizičkom nivou određenim simptomima, a ta manifestacija je ono što se smatra bolešću u klasičnoj medicini. Sa homeopatske tačke gledišta bolest može postojati samo na energetskom nivou gde se nalazi Vitalna Sila, a sve što se dešava na mentalnom, emotivnom ili fizičkom nivou nije ništa drugo nego manifestacija te bolesti.

Ovakvo poimanje čoveka ne srećemo samo u homeopatiji, nego u svim holističkim medicinskim sistemima, kao što su ajurveda (indijska medicina), kineska medicina, sida medicinski sistem, tibetanska medicina…

Viđenjem čoveka kao energije, homeopatija ne negira shvatanja klasične medicine, nego ih nasuprot tome dopunjuje, zalazeći u oblasti živog bića koje su klasičnoj medicini nepoznate. Homeopatija i klasična medicina su komplementarni medicinski sistemi (complementarius na latinskom znači „dopunski, koji dopunjuje”).
Podaci firme ::::.
Kolo Srpsikh sestara 12/7
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/674-11-44

service description:

ZDRAVSTVENA USTANOVA
ORTOPEDSKA POMAGALA

Mediplus d.o.o. je društvo specijalizovano za distribuciju proizvoda iz domena
"lagane ortopedije" .
Gandijeva 148
Novi Beograd, 11070
Srbija
Tel.: 063/ 1-156-157
Fax: 069/ 227-43-12

service description:

Specijalistička ordinacija za UVO GRLO i NOS MKM

Pregledi uva, grla i nosa
Fleksibilna fiberendoskopija (epifarinksa, hipofarinksa, larinksa i traheje)
24h faringo-ezofagealna pH-metrija
Snimanje sluha
Timpanometrija sa refleksometrijom
Ispitivanje ravnoteže (vazdušna kalorimetrija)
Alergološki testovi
Laboratorijske analize
Inhalacije
EKG
Hirurške intervencije
Slušni aparati (kanalni i zaušni)
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/318-1920
Fax: 011/213-7311

service description:

POLIKLINIKA MEDICOR osnovana je kao Specijalistička radiološka ordinacija u februaru 1994 god.

U decembru 2006 god. Specijalistička radiološka ordinacija Medicor prerasla je u Polikliniku Medicor iz oblasti radiologije, interne medicine i hirurgije


RENDGEN dijagonstika
ULTRAZVUČNA dijagnostika
KOLOR DOPPLER dijagnostika
HIRURGIJA
INTERNA MEDICINA
LABORATORIJA
Podaci firme ::::.
Slovačka 17
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/500-509

service description:

Centar za savremenu vensku terapiju laserom

Proširene vene na nogama bolest su savremenog života.

Proširene vene kvare estetski izgled, ali mogu biti i uzrok bolova, noćnih grčeva, osećaja težine u nogama,
pa i ozbiljnih komplikacija kao što su stvaranje otvorenih rana na nogama, tromboze, opasne embolije
pluća... Intervencija se preduzima u trenutku kada preventivne mere - lekovi i drugi vidovi terapije - ne daju
rezultate, a postoje i nagoveštaji da mogu uslediti komplikacije.

Do sada nije pronađen odgovarajući metod kojim bi proširena vena mogla da se suzi, niti metod kojim bi se
popravili oštećeni venski zalisci. Ako dijagnostičke procedure pokažu da vena potencijalno ugrožava
zdravlje ili da onemogućava zdravim venama da normalno obavljaju svoju funkciju, jedino rešenje je
uklanjanje bolesne vene. Za taj vid lečenja postoji više različitih metoda.

Prestižna organizacija koja diktira protokole i procedure u savremenoj venskoj terapiji - AMERIČKO
UDRUŽENJE FLEBOLOGA - preporučuje upravo laserske ablacije kao metod lečenja najbolji po zdravlje
pacijenta u tretmanu proširenih vena.

Savremena, laserska intervencija na proširenim venama počela je da se primenjuje 2000. godine i do sada
je urađeno više od sto hiljada zahvata. Ovu metodu odlikuju brzina i preciznost, što obezbeđuje
najsigurnije lečenje proširenih vena. Kvalitetan i iskusan stručnjak zahvat izvodi brzo, uz minimalan rizik
od mogućih komplikacija.

U poređenju sa klasičnom hirurškom metodom - striping operacijom vena - laserska ima mnogo prednosti.
Futoška 107
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/494-144
Fax: 021/472-9970

service description:

O NAMA
Specijalistička radiološka ordinacija MAG-MEDICA je ordinacija koja je specijalizovana za snimanje pacijenata magnetnom rezonancom. Poseduje najnoviji aparat za snimanje magnetnom rezonancom, SIEMENS AVANTO 1.5 T. Naš najnoviji MR sistem omogućuje kompleksna MR snimanja "od glave do pete"...
Detaljnije
APARAT
MAGNETOM Avanto je 1,5 Tesla sistem za magnetnu rezonancu (MR) renomiranog proizvođača medicinske opreme Siemens Medical Solutions, prvi i za sada jedini model MR skenera koji inkorporira siemensovu revolucionarnu tehnologiju totalne imaginacione matrice (Tim). Tim je prvi kalem konstruisan da obuhvati površinu celog tela sačinjen od 76 kontinuiranih kalema i 32 RF kanala.
Ovakva konstrukcija aparata omogućuje izbor pregleda a ne kalema i obezbeđuje brzo snimanje bez artefakta i bez ograničenja u obuhvatanju snimanjem, pružajući radiologu mogućnost da uradi najsloženije preglede, npr. evaluaciju metastaza. Tim aplikacioni sistem obuhvata niz kliničkih aplikacija u oblasti neurologije, angiologije, kardiologije, onkologije, ortopedije i pedijatrije.
Lep i funkcionalan dizajn aparata MAGNETOM Avanto čini ga prihvatljivim za svakog pacijeta. Skraćeno vreme snimanja i ulazak u mašinu stopalima takođe smanjuju napetost pacijenta koji imaju strah od zatvorenog prostora. Osim toga, novina sistema je i audio komfor, odnosno smanjenje buke pri snimanju za 97%. Zato je ovaj aparat naročito pogodan za snimanje dece, ona mogu biti brzo i bezbedno snimljena. Mi brinemo o komforu naših pacijenata isto kao i o njihovom zdravlju
Podaci firme ::::.
Bezanijska kosa b.b.
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011-301-07-77
Fax: 011 2606-520

service description:

NAJVEĆI centar za magnetnu rezonancu na Balkanu

Klinika za internu medicinu

Klinika za hirurgiju

Klinika za onkologiju



Magnetna rezonanca predstavlja najsavremeniju dijagnostičku slikovnu metodu. Osnovna prednost metode je velika mogućnost razlikovanja različitih tkiva organizma čoveka i njihovog prikaza u različitim tonovima sive skale.

Sam pregled nema nikakve štetne efekte pa se može ponavljati neograničen broj puta i mogu se pregledati deca, trudnice i druge rizične grupe. Neprijatnost predstavlja boravak u tunelu aparata, zatvorenom prostoru, kao i buka koju sam aparat proizvodi.
29 NOVEMBRA 68/10
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/32-21-704
Fax: 063/845-0235

service description:

ZDRAVSTVENA USTANOVA
SPA CENTAR
SRPSKA PSIHODRAMSKA ASOCIJACIJA SPA MORENO, član Saveza društava psihoterapeuta

Psihodrama je akciona forma grupne psihoterapije. Životne situacije pojedinca se odigravaju na sceni uz pomoć članova grupe. Kao sredstvo izražavanja, psihodrama koristi govorni jezik i jezik tela. Ne postoji dramski tekst nego se odigravaju prizori iz života čoveka, onako kako ih on doživljava. Psihodramska pozornica je sigurno mesto na kome se, u prisustvu grupe i pod vođstvom direktora (terapeuta), istražuju ljudske relacije.
Podaci firme ::::.
Deligradska 24.
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/3615-778
Fax: 011/3618-638

service description:

Privatna specijalistička ordinacija Experto Credite,
Dr Dobrivoja D. Lazarevića, specijaliste za kožne i polne bolesti Vam nudi stručnost i iskustvo iz domena dijagnostike i lečenja KOŽNIH i POLNIH bolesti, KOZMETOLOŠKU dijagnostiku i tretmane, DERMATOLOŠKE fizikalne intervencije i lečenje obolelih vena.



Slane sobe i revitalizacija kože

Blagotvorni efekti soli su dobro poznati vekovima. Iskustva kroz istoriju potvrdila su lekovitost prirodnih slanih pećina i rudnika soli u lečenju kožnih bolesti, alergija i disajnih puteva.
U soli se nalazi veliki broj minerala koji sadrže antialergene, obnavljaju strukturu kože, vrše detoksikaciju i usporavaju proces starenja U dermatologiji Atopijski dermatitis Hroinični ekcemi Psorijaza Akne Alergije Vitiligo Podmlađivanje kože Sagorevanje masnoća Pomaže u prevenciji gojaznosti
Slana pećina je prostorija koncipirana tako da simulira atmosferu i okruženje prirodnih slanih pećina i rudnika soli. Plafoni, zidovi i pod ovakve prostorije su obloženi solju, a vazduh je zasićen suvim slanim aerosolom.

Ostali podaci:

  • Tel.: 011/3618-638, 

Facebook