Podaci firme ::::.

service description:

CERVIKALNA KRAGNA

RADIMO IH NA OSNOVU SOPSTVENOG ISKUSTVA U KORIŠĆENJU.

Prvih sedam kičmenih pršljenova, koji se prostiru od lobanje, formiraju cervikalni ili vratni deo kičmenog stuba. Uloga meke cervikalne kragne nije samo da imobiliše, već da rastereti i delimično stabilizuje vratni deo kičme. To se postiže osloncem preko brade, uglova viličnih kostiju i izbočina na potiljačnoj kosti. Prilikom postoperativnog oporavak nakon operacije vratne diskus hernije bolesnik nosi cervikalnu kragnu, okovratnik, šest do osam sedmica, do postizanja međupršljenske fuzije, spajanja dva susedna pršljena. Još je jedan od načina gde se može preventivno upotrebljavati je da se spreče bolovi u vratu i ramenima. Naročito se savetuje onim osobama koje provode mnogo vremena pored monitora, jer ona rasterećuje vratne mišiće.

Princip dejstva cervikalne kragne:

Kod imobilizacija cervikalne kičme:
- stepen imobilizacije zavisi od krutosti same kragne

Analgetična uloga:
- smanjenje mehaničkih pokreta, mišićne kontrakcije i rasterećenje cervikalnog dela kičme

Meka cervikalna kragna je izrađena od sunđera i prekrivena presvlakom, koja propušta vazduh tako da koža može da diše. Krajevi kragne, okovratnika, prilikom nameštanje pričvršćuju se pomoću čičak trake. U ponudi imamo dve vrste mekih cervikalnih kragni sa ili bez ojačanja. Prilikom nameštanja kragne voditi računa da korisnik ima mogućnost da savije glavu malo unapred.

Cervikalna kragna ili kragna za vratni deo kičme trebalo bi da bude napravljena po meri.
Dostupne visine: A 7,5 cm; B 9 cm; C 11 cm;
Dostupni obimi, dužine: I 27-33 cm; II 34-39 cm; III 40-46 cm.
U ponudi imamo nekoliko boja presvlake.
Održavanje: veoma lako i praktično, mogu se prati na 30C u veš mašini.

vaše slike:

bolesti kičme
Cervikalna kragna
Cervikalna ortoza
Cervikalni okovratnik
deformacija kičme
kičma
Kragna za vratni deo kičme
medicinska pomagala
Meka kragna za kičmu
mideri za kičmu
Podaci firme ::::.
Kolo Srpsikh sestara 12/7
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/674-11-44

service description:

ZDRAVSTVENA USTANOVA
ORTOPEDSKA POMAGALA

Mediplus d.o.o. je društvo specijalizovano za distribuciju proizvoda iz domena
"lagane ortopedije" .
Podaci firme ::::.

service description:

PROMET NA VELIKO MEDICINSKIM SREDSTVIMA, PELENE ZA ODRASLE, ULOŠCI ZA INKONTINENCIJU, POSTELJNI PODMETAČI, ANTIDEKUBITALNI JASTUCI I DUŠECI, MEDICINSKA KOZMETIKA.Preduzeće „SimBex NS“ Novi Sad,osnovano avgusta 2001.
MB: 08733210
PIB: 101696965

Zastupnik:

1. Abena A/S , Denmark – proizvodjač pomagala za inkontinenciju,med.kozmetike,madraca, jastuka i dečijih pelena
2. Compressana GmbH, Germany – preventivne i terapijske čarape za vene
3. Days healthcare, UK- pomagala za kretanje,toaletna pomagala i kreveti
4. Cantaloop, Denmark – veš za trudnice

Najznačajniji segment delatnosti je pružanjem pomoći osobama sa problemom inkontinencije, radi njihovog što kvalitetnijeg zbrinjavanja. U tu svrhu u ponudi je paleta adekvatnih kvalitetnih i ekonomičnih pomagala za inkontinentne a takodje i celokupni prateći program.

Radeći na prevenciji, SimBex kroz savete inkontinentnim osobama i pružanju pomoći čini korist društvenoj zajednici, jer samo kroz edukaciju i kvalitetno zbrinjavanje inkontinentnih osoba, sprečavaju se negativne posledice i štete.

U okviru Simbex-a Novi Sad,organizovana je i savetodavna služba za osobe sa tim problemom, koja bilo putem telefona bilo lično pruža savete o higijeni, ishrani i izboru adekvatnog pomagala.

Saradnici u medicini su :

* Dr Olga Vlaov,dermatovenerolog
* Borić Margita,viša medicinska sestra
* Srdjan Vukelić,fizioterapeut

Simbex NS ima 12 stalno zaposlenih, 3 više medicinske sestre, komercijalne radnici na terenu i dostavi.

Poseduje sopstveni poslovni i magacinski prostor, dostavna vozila kao i 2 specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava.

Kako poboljšati kvalitet života starih i bolesnih

Simbex NS kontinuirano radi na edukaciji šire populacije u prevenciji inkontinencije i dekubitusa.

Tako je SimBex u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad,zdravlje i socijalna pitanja obavio u toku 2001-2002 godine niz predavanja po Vojvodini na temu inkontinencije.

Takodje u okviru iste saradnje, urađeno je istraživanja u Ustanovama gerontološkog tipa, kao i u Ustanovama za smeštaj nedovoljno razvijenih lica na teritoriji Vojvodine, sa ciljem dobijanja jasnije slike o potrebama istih.

Dobijene podatke prezentovani su na Seminaru o inkontinenciji, koji je Simbex NS organizovao u Matici srpskoj 2002.g, u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom Vojvodine.

U toku je nastavak programa edukacije sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravlje, u Ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini, na temu «INKONTINENCIJA-PREVENCIJA I ZBRINJAVANJE», u Ustanovama na teritoriji Srbije i Crne Gore, obzirom na iskazanu potrebu od strane medicinskog i drugog osoblja u njima.

Ostali podaci:

  • direktor gdin.Branislav Novakov

Facebook