Subotica , 24000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Subotičko Kulturno Umetničko Društvo Zanatlija „Lanji Erne”

05.03.1898. u Subotičkom Osnovnom Udruženju Zanatilja održan je sastanak, gde su prihvaćena osnovna pravila Pesničkog Društva Zanatlija.

U proteklih 116 godina jedino nam se ime menjalo:
- 1928 godine naše udruženje je dobio naziv Nacionalno Pevačko Društvo Zanatlija
- 1964. godine kao Kulturno Umetničko Društvo Zanatlija, uzeli smo ime našeg poznatog kompozitora, Ernea Lanjija.

Naše udruženje je u početku nastupalo kao muški hor, tek se kasnije preobrazilo u mešani hor. U suštini hor je nastupao na balovima sa koncertnim sadržajem i na nekim zabavama, ali je često učestvovao i na vojvođanskim proslavama horskog društva, kao i na pojedinačnim koncertima.

Naš rad su obeležili poznati dirigenti kao što su Waal Lajoš, Kladek Jeno, Krombholz Karolj, Fričaj Ferenc, Kovač Kornel... Varga Peter od 1950-e godine do svoje smrti predvodio hor.

Hor, a kasnije udruženje za nastupe, u proteklih 116 godina preživelo je ratove, imperijske promene, ekonomske krize i uspešno je isplovilo iz svih dosadašnjih trzavica.

Naše udruženje je dobilo pomoć prvenstveno zbog jubilejskih proslava nakon više decenija rada u nedostojnim uslovima, kao podstanar. Pomoć su nam pružile najznačajnije društvene i kulturne organizacije, koje su obezbedile Društvu podršku Republike Mađarske kao i lokalne samouprave Subotice.

Dokaz za uspešnu saradnju je bilo posvećenje sedišta Društva, što je doprinelo kulturnom životu grada i kulturi južnog dela Mađarske.
Podaci firme ::::.

Sombor , 25100
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

MUZEJ, GALERIJA, IZLOŽBA

Zbirka Galerije „Milan Konjović” broji 1.084 odabrana rada umetnika i pruža presek kroz čitav stvaralački vek slavnog slikara, a dela se prezentuju u vidu retrospektivnih izložbi (bilo ih je 12) i povremenih tematskih izložbi, kojih je bilo pedesetak. Galerija organizuje brojne izložbe Milana Konjovića širom Srbije i u inostranstvu. Galerija „Milan Konjović” je, sa više od pola miliona dosadašnjih posetilaca, izuzetno značajna u kulturi ne samo grada Sombora, već i šire, te kao takva predstavlja neizostavno mesto za posetu.
Podaci firme ::::.
Ustanička 125/1
Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

Kategorije:

service description:

OSNOVNA DELATNOST : SPORT, KULTURA I OBRAZOVANJE
Rekreativne aktivnosti samostalno ili uz stručni nadzor, usluge održavanja manifestacija, organizovanje i održavanje sportskih seminara, programska podrška, organizacija, projekcije, ozvučavanje, snimanje u svim standardima, internet podrška; postavljanje reklama sa garantovanim brojem tv prenosa obezbeđenje, oglašavanje, kliping,poslovni prostor,razne rekreacije,stručna pomoć ljudi za sve sportske i kulturne događaje,sve što Vam je potrebno možete naći na jednom mestu!
Podaci firme ::::.
Trg Lajosa Kossutha 4
Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 024/557-033
Mapa

service description:

Mađarski kulturni centar

Facebook