Podaci firme ::::
Petefi Šandora 8
Palić, 24413
Srbija
Tel.: 024/755-441
Mapa

Tržišna marka:

 • Amiad
 • Clicktif
 • Dan
 • Dan 2001
 • Dan 2005
 • Dan 7800
 • Fogger
 • Greenspin
 • Injektor
 • Mamkad
 • NaanDan
 • NaanDanJain
 • Super
 • Super Mamkad –10
 • T-tape
 • Turbo Jet

service description:


Firma HIDROPAN d.o.o. osnovana je 2004 godine, sa sedištem na Paliću. Delatnost firme je poljoprivredno (profesionalno) navodnjavanje i to u smeru navodnjavanja voća i povrća na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
Materijal za navodnjavanje nabavljamo od Izraelske firme¨Dan¨.

Vršimo projektovanje, distribuciju, i uslugu montiranja kompletnog sistema za navodnjavanje. Imajući u vidu nove izazove u proizvodnji voća i povrća (veći prinosi, extra kvalitet), i trend navodnjavanja u svetu, specijalizovani smo na MIKRO- NAVODNJAVANJE i to navodnjavanje sa MIKRORASPRSKIVAČIMA, i navodnjavanje KAP PO KAP.

Posebnu pažnju posvećujemo mikrorasprskivačima, čija se vrednost zbog ekstremnih vremenskih uslova (velike vrućine, kasni prolećni mraz, itd.) eksponencijalno se povećao. Zato sem običnog navodnjavanja pružamo razne tehnologije navodnjavanja sa mikrorasprskivačima:

1. Hlađenje i podešavanje mikroklime (relativna vlažnost vazduha) na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru

2. Odbrana od prolećnog mraza (do –10 C) na otvorenom polju i u zatvorenom prostoru

3. Fertiirgatizacija – (prihranjivanje) distribucija harnjivih materija (vodorastvorno veštačko đubrivo) pomoću mikrorasprskivaća

4. Regulacija veličine ploda voća (jabuke, breskve) i bojenje istih

5. Tkz. Fast (brzo) izklijanje teško klijajućih semena (peršun, mrkva, itd)
Tehnologija se zasniva da gornji deo zemljišta 2-3 cm non-stop držimo mokro.

Svake godine sve veće površine zalivaju sa našim tehnologijom i sistemom za navodnjavanje.

Očekujemo i Vaše javljanje da se i Vi pridružite taboru zadovoljnih proizvođača.

Šandora Petefija br.8
24413 Palić, Srbija
Tel: +381 (0)24/755–441
+381 (0)64/168–92–54
E-mail: hidropan04@tippnet.rs
Web: www.hidropan.rs

Ostali podaci:

 • direktor Feher Friđeš
  Tel.: 064-168-92-54, 
 • Tel.: 064 / 64-69-995 , 

vaše slike:

Amiad
Clicktif
Dan
Dan 2001
Dan 2005
Dan 7800
Fogger
Greenspin
Injektor
Mamkad
NaanDan
NaanDanJain
Super
Super Mamkad –10
T-tape
Turbo Jet

Automatika
Podaci firme ::::.
Pap Pala 17
Subotica , 24000
Srbija
Tel.: 024/622-119
Mapa

service description:

Podaci firme ::::.
Cara Dušana 207 C
Zemun, 11080
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Gardenia je osnovana septembra 1996. godine u Zemunu. Kompanija je u početku uvozila isključivo saksijsko bilje iz Holandije, dok danas klijentima može ponuditi i luksuzne saksije, stakleni program, dekorativne elemente, suvo i veštačko bilje, lampe, sezonsku dekoraciju. Pored prodaje, kompanija izrađuje idejna rešenja dekoracije enterijera, projektovanje i izvođenje uređenja eksterijera, vrši usluge održavanja spoljnih i unutrašnjih biljaka, kao i iznajmljivanja deko elemenata za posebne prilike.
Podaci firme ::::.

service description:

Proizvodnja:Humel – organsko đubrivo za prehranu bilja - tečno, pakovanja od 1l.

Humel – zemlja za cveće, pakovanja od 10l.
Podaci firme ::::.

service description:

*SLAVOL* prirodno djubrivo
Proizvodnja prirodno mikrobiološkog đubriva za organsku i klasičnu proizvodnju svih vrsta povrća i cveća u zatvorenom prostoru i u polju, ratarskih biljaka i sadnog materijala
Nova dimenzija u djubrenju

Agrounik na čelu sa prof. dr Snežanom Đorđević je jedno od retkih preduzeća koje je na uspešan način spojilo nauku i privredu. Prirodno mikrobiološko đubrivo Slavol koje je nastalo po recepturi prof. dr Snežane Đorđević, naučni je rad koji je pretočen u proizvod i predstavlja novu dimenziju u đubrenju.

Agrounik je uspeo da poveže nauku, primenu, proizvodnju i prodaju u jednu neodvojivu celinu, što ga čini jedinstvenim na tržištu Srbije. Prodaja Slavola svake godine raste, a osim u Srbiji svoje mesto našao je i na tržištima u ostalim evropskim zemljama.

Slavol je univerzalno sertifikovano đubrivo i koristi se za đubrenje u organskoj i u tradicionalnoj proizvodnji. Ovo sredstvo za prihranu povrća, voća i cveća je prirodan proizvod. Rezultati dosadašnjih ogleda su pokazali da đubrenje Slavolom povećava prinos od 7% – 28%.

Dobri rezultati đubrenja Slavolom potvrđuju se svake godine ogledima na brojnim imanjima. Rezultati ogleda se prikupljaju svake godine i objavljuju u posebnoj brošuri.

Agrounik je sa svojim proizvodom Slavolom dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Jedna od najznačajnijih je Međunarodna nagrada iz Pariza za liderstvo, tehnologiju i inovaciju. Takođe, među značajnijma je i nagrada na 54.Sajmu inovacija, istraživanja i novih tehnologija u Briselu 2005. godine.

U akciji dnevnog lista Blic i Banke Inteze, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, Privredne Komore Srbije, Agencije za mala i srednja preduzeća, SIEPA, prof. dr Snežana Đorđević je proglašena preduzetnikom godine, a Agrounik najboljim malim – srednjim preduzećem.

U okviru različitih naučno istraživačkih projekata Agrounik sarađuje sa fakultetima, proizvođačima i drugim institucijama. Agronik sarađuje sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu i Beogradu. Među najznačajnijim partnerima su: PIK Bečej, PKB Beograd, Panonija Sombor, Stari Tamiš, Karnex, Matijević Agrar, Sloga – Perlez, DPP Maglić, Almex, Niccko agrar- Banatski Brestovac, Polet Dužine- Plandište. Slavol koriste brojne poljoprivredne zadruge širom Srbije.
Podaci firme ::::.
Grkinja BB
Gadžin Han, 18240
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

EKOSOIL
ORGANSKO DJUBRIVO

EKOSOIL je organsko djubrivo za proizvodnju zdrave hrane.
EKOSOIL je PRVO PRIZNATO ORGANSKO DJUBRIVO U SRBIJI čija je proizvodnja i distribucija odobrena Rešenjem o izdavanju stalne dozvole za stavljanje djubriva u promet od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu – Uprave za zaštitu bilja Rapublike Srbije od 21.02.2005.godine.
EKOSOIL u svom sastavu sadrži kalijum,fosfor,azot,natrijum i široku lepezu mikro elemenata.Poseduje veoma izraženu hranljivu moć i obezbedjuje višegodišnje delovanje i efekte.
EKOSOIL Leči zatrovanu zemlju, obogaćuje i oplemenjuje je,revitalizuje je, a samim tim povoljno deluje na životnu sredinu.
EKOSOIL omogućava biljkama prirodno-kvalitetnu ishranu i time im stvara podlogu veoma izraženog imuniteta,pa biljke obično ne trebaju nikakav dodatni tretman.Onaj pasivni hranidbeni potencijal koji biljke ne mogu same da uzmu iz zemljišta, aktivira im Ekosoil.
EKOSOIL Visokom sposobnošću vezivanja vlage,sprečavanjem gubitaka i učvršćivanjem unetih hranljivih materija ovo organsko djubrivo smanjuje za preko 90% potrebu dodatne hemijske zaštite.
EKOSOIL u upotrebi u CVEĆARSTVU povećava mirisnost,broj i veličinu cvetova.Kod VOĆARSTVA I POVRTARSTVA povećava se takodje veličina ali i hranljiva i energetska vrednost plodova.Dokazan vrhunski kvalitet je i u primeni u VINOGRADARSTVU, NA TRAVNATIM TERENIMA,KOD UKRASNOG BILJA I SADNICA.
EKOSOIL Ima visoku sposobnost vezivanja štetnih materija iz okruženja pa ga to čini veoma pogodnim za uspešnu proizvodjnu organske-zdrave hrane.
EKOSOIL Je visokokvalitetno trokomponentno djubrivo kojim se tretiraju posedi za proizvodnju zdrave hrane namenjene bolesnicima koji imaju alergije na plesticide i kod kojih je narušen imunološki sistem. Takodje,ovako proizvedena hrana posebno koristi i odojčadi,deci i omladini u razvoju.

NAMA USPEVA !!!

PRIMENA
1.RATARSTVO
# Žitarice 1000-1600 kg/ha
# Šećerna repa 1000-1200 kg/ha
2.POVRTARSTVO
( 800 – 1200 kg/ha )
# Mahunarke,paprika,paradajz, ostalo
700-1000 kg/ha
# Salata i kupus
800-1000 kg/ha
# Korenasto povrće
1000-1200 kg/ha
3.VINOGRADARSTVO
1000-1400 kg/ha
4.TRAVE I TRAVNATI TERENI
1000-1600 kg/ha
5.VOĆARSTVO
( 1000 – 1600 kg/ha )
# Koštičavo voće
1000-1200 kg/ha
# Jagodičasto voće
800-1000 kg/ha
# Južno voće
1000-1200 kg/ha
6.CVEĆARSTVO
700-1000 kg/ha
7.LEKOVITO BILJE
1000-1200 kg/ha
Za sadnju semena, zasadnog bilja i kod sejanja i presadjivanja cveća pomešati ga u zemlji u razmeri...............
Prosečna količina EKOSOIL-a (čvrstog-granuliranog) je 1000 kg na 1 ha, nekoliko puta u toku godine sve u zavisnosti od kvaliteta zemljišta koje se tretira.
Primena TEČNE VARIJANTE EKOSOIL-a podrazumeva sasvim drugačije razmere i može se koristiti samo uz konsultacije i preporuke stručnjaka ECOSOIL-a.
PROIZVODJAČ:
Gazdinstvo MITIĆ-Niš

NAMA USPEVA !!!


SASTAV
Izveštaj o rezultatima fizičko-hemijskih ispitivanja sa biološkim mišljenjem ovlašćenog Instituta : Instituta za Zemljište iz Beograda,Teodora Drajzera 7, koji je bio prilog pri Izdavanju REŠENJA ( stalne dozvole) za stavljanje EKOSOIL djubriva u promet od strane Ministtarstva poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede,Uprave za zaštitu bilja koja je ECOSOIL-u izdala rešenje br.321-02-00021-9/2005-11 od 21.02.2005.g.
# Ecosoil je neutralne reakcije.
# Sadržaj Zeolita pozitivno utiče na hranljivu vrednost Ecosoil-a.
# Ecosoil je mrvičaste strukture i poseduje visoku adsortivnu sposobnost za vodu.
# Ecosoil je bez neprijatnog mirisa.
# Primena Ecosoil-a je široka, a može se koristiti u povrtarstvu,voćarstvu i cećarstvu.
# Ecosoil se naročito preporučuje za primenu na kiselim zemljištima, oštećenim zemljištima i zemljištima niske plodnosti.
# Ecosoil ne sadrži štetne teške metale.

NAMA USPEVA !!!

vaše slike:

djubrivo
granulirano organsko đubrivo
organska hrana
organsko djubrivo
organsko đubrivo
tečno organsko đubrivo
Podaci firme ::::.
Bosanska 4
Smed. Palanka , 11420
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

PREDNOSTI GLISTENJAKA

Prirodan proizvod u kome su hranjive materije koncentrisane prirodnim putem …

Gliste dišu preko kože koja je vlažna jer je presvučena ekskretom,
koji pored toga štiti gliste od svih patogenih mikroorganizama.
Omogućavajući im da opstanu u zemljištu.
Sluz koju luče, se meša sa obiljem hranjivih materija,
vezujući ih u takve spojeve koji omogućavaju da se one postepeno otpustaju,
oslobađajući hranjive materije kroz duži vremenski period.
Ovako bogat glistenjak je nezamenjiv u organskoj proizvodnji, gde nema mesta hemiji.

Bogat hranjivim materijama

Izuzetno bogat organskim jedinicama potrebnim za rast i razvoj svih biljnih vrsta kao što su azot, fosfor i
kalijum kao i oligoelementima kao što su magnezijum, selen, cink, bor, gvozđe, kalcijum, sumpor,
mangan, koji deluju kao biokatalizatori potpomažući iskoristljivost hranjivih materija u svim uslovima.
Tako se one oslobađaju onda kada je to potrebno, u proleće dovode do sporijeg otpuštanja,
dok na leto, kada dođe do povišenih temperatura, na kojima mikroorganizmi više rade,
oslobađa se više hranjivih materija u doba kada je biljkama to i najpotrebnije.
Zar nije Priroda sve lepo smislila?

Sitnomrvičasta struktura doprinosi boljoj aeraciji zemljišta,
poboljšanoj vodopropustljivosti, te boljoj iskoristljivosti hranjivih materija

Sitnomrvičasta struktura glistenjaka pokazuje mnoge prednosti u odnosu na peščanu strukturu,
koja ne može da vezuje hranjive materije za sebe ili glinastu koja kada se navlaži zarobljava hranjive materije
u masu nalik betonu uz to ne propuštajući ni vazduh.
Istovremeno sitnomrvičasta struktura vezuje vodu i do 2 puta svoje težine, omogućujući da ona bude dostupna
biljkama onda kada im je i potrebna., dok eventualni višak vode lako pronalazi put čineći ga odličnim
drenažnim slojem.
Slična je stvar i sa kiseonikom, koji koristi sitnomrvičastu strukturu da prodre do korena,
a on je jedan od esencijalnih faktora za kvalitetan razvoj korenovog sistema.
Svime tim glistenjak popravlja kvalitet zemljišta čineći ga pogodnim za sadnju svih biljnih vrsta.

Ne dovodi do efekta "paljenja biljke"

Visoka koncentracija hranjivih materija oslobođena iz veštačkih đubriva (NPK)
deluje toksično na koren i sistem biljke.
Sam postupak proizvodnje mineralnih đubriva, gde se ona vezuju za treset kao najjeftiniji supstrat,
u proizvodnji tkz zemlja za cveće" dovodi do njihovog naglog otpuštanja prilikom prvog zalivanja biljke,
jer vodotopive materije više ništa ne zadržava
Isto tako stajsko đubrivo, kao poluproizvod, nema vezivnih materija poreklom iz glista koje bi učinile
da se iste postepeno oslobađaju, uz to stajsko đubrivo sadrži i termofilne bakterije koje
pri svom radu razvijaju i temperature od 80 stepeni C, što doslovce pali biljku.

Bogat enzimima i hormonima

koje gliste sekretuju a koje biljke prepoznaju kao prirodne hormone rasta, auksine i giberaline,
te tako podstaknute uz obilje raspoloživih hranjivih materija predstavljaju blagodetnu sredinu za rast i razvoj svih
biljnih vrsta
Glistenjak sadrži i visoke vrednosti celulaza i amilaza , alkaline fosfataze kao i humične kiseline.
Tiokarbamidna kiselina je takođe prisutna i ona čini prirodni pesticid

Mnoštvo korisnih bakterija

Aerobne vrste, kao i kulture koje fiksiraju azot daju zemljištu mnogo bolja svojstva, koja se protežu
i na naredne kulture a uz to čineći prirodnu protivtežu patogenim mikroorganizmima.

Uravnotezen pH

Blago alkalan pH glistenjaka odlično puferuje kiselost tla nastalu degradacijom organskih materija,
omogućujući da zemljište zadrži konstantne uslove, čime se izbegava stres biljaka zbog variranju pH vrednosti

Nema neprijatnog mirisa

Ne sadrži termofilne i anaerobne bakterije, koje su u stanju da svojim radom stvaraju gasove neprijatnih mirisa,
već aerobne sojeve, tako da glistenjak ima neutralan miris.

Očuvanje ekosistema

Primenom glistenjaka umesto veštačkih đubriva se sprečava efekat koji ima upotreba veštačkih đubriva
gde posle njihove upotrebe i spiranja, azot ulazi u vodne tokove i dovodi do cvetanja algi u priobalnom području,
koje zatim troši ogromne količine kiseonika koji onda fali vodenim organizmima gde dolazi do pomora.
U uslovima smanjene koncentracije kiseonika ili čak, anaerobnim uslovima i samo razlaganje neće biti potpuno,
pa se stvaraju produkti razlaganja koji vodi daju loš ukus, neprijatan miris i uopšte lošiji kvalitet. Takva voda
ne može da se koristi za piće i može uzrokovati uginuće stoke ako se koristi kao pojilo.
Rude kalijuma i fosfora koje se koriste u proizvodnji veštačkih đubriva su limitirane.
Proizvodnja azota u obliku u kome je pristupačan za biljke, iako je prisutan neograničeno u atmosferi je
limitirana količinom raspoloživog uglja i zemnog gasa, jer se zaista ogromne količine energije troše
(8% svetske proizvodnje) pri procesu fiksacije azota.
Tako da će u dogledno vreme u mnogome nastaviti trend poskupljenja proizvodnje istih.

Prilikom proizvodnje glistenjaka ne dolazi do emisije metana
i N2O.u atmosferu, kao što dolazi prilikom proizvodnje veštačkih, mineralnih đubriva.
Emisija ova dva gasa uzrokuje globalno zagrevanje
Glistenjak takođe popravljanjem strukure zemljišta sprečava eroziju,
koja je tako karakteristična za zemljišta nemilosrdno tretirana mineralnim đubrivima tokom eksploatacije.
Potrebne su decenije da bi se uopšte akumulirani nitrati razložili

Vezuje štetne materije za sebe ako ih ima u preegzistirajućem zemljištu ili ukoliko se pojave kasnije
Sitnomrvičasta struktura mu omogućuje da veže za sebe štetne materije kao što su teški metali,
prevodeći ih u nerastvorljivi oblik, gde će se tako vezani manje otpustati u tlo,
smanjujući njihovu štetnu koncentraciju.

Tamna boja glistenjaka obasjana sunčevim zracima u proleće doprinosi bržem zagrevanju tla,
Na taj način podstižući klijanje iz semena, kao i brži razvoj biljaka usled ubrzanja svih biohemijskih procesa.

vaše slike:

glistenjak

Facebook