service description:



O nama

Naša firma Strelac plus doo raspolaže sa dva kompleksa na dve lokacije. Jedan objekat je u Svilajncu i sadrži restoran Strelac Plus, zatvoreno strelište streljačkog kluba "Strelac" i radnju za prepravku i popravku oružja.
Drugi kompleks se prostire na 3 ha površine na brdu Baćice. Ovaj kompleks sadrži otvoreno strelište, odnosno kompletan lovački poligon, koji osim strelišta sadrži i otvorene i pomoćne objekte kao što su svlačionice, nadstrešice za strelce i objekti za izdavanje oružja i municije.U sklopu ovog kompleksa se nalazi i lovački restoran koji ima kapacitete i za prenoćište.

Vlasnici kompleksa Dragan i Zoran Marinković iz Svilajnca veliki su zaljubljenici u lov i vatreno oružje, pa ne čudi što su u ovom gradu otvorili i streljački klub "Strelac". Vrata kluba su otvorena svim zainteresovanim, punoletnim osobama.

Kada neko dođe u naš klub s namerom da se oproba u pucanju iz nekog oružja, može i bez dozvole za posedovanje i nošenje oružja da koristi naše oružje na strelištu uz prisustvo obučenog instruktora na strelištu! Svi zainteresovani za rukovanje oružjem na strelištu moraju imati ličnu kartu i biti punoletni. Lica koja koriste svoje oružje mogu koristiti usluge strelišta ako imaju za navedeno oružje isprave kao i ličnu kartu. Oni koji žele da postanu članovi kluba a nemaju oružje,moraju proći internu obuku za svu vrstu oružja koja im važi na našem strelištu.

Streljački klub se bavi obukom rukovanja vatrenim oružjem kako fizičkih tako i pravnih lica (FTO) za svo oružje. Imamo uslove kako teoretske tako i praktične nastave (strelišta),što nam omogućava izdavanje uverenja za dobijanje dozvole za sve vrste vatrenog oružja.

U okviru kluba postoji registrovana radnja za popravku i prepravku oržja svih tipova sa garancijom izvedenih radova!

Na pitanje ko posećuje Streljački klub Marinković odgovara : Pretežno lovci radi upucavanja karabina, strelci radi savladavanja tehnika i takmicenja kao i zaljubljenici u streljaštvo. Pored toga može se reći da među članovima kluba ima i dama koje se streljaštvom bave rekreativno koristeći vatreno oružje malog kalibra. Uočivši da se broj divljači smanjuje došli smo na ideju da našim lovcima pružimo mogućnost da višak energije utroše pucajući na papirne mete i glinene golubove. Izlazeći njima u susret smo sagradili otvoreno strelište za sve vrste lovačkog i kratkog oružja.

Kontakt
Strelište - Baćica brdo
35210 Svilajnac

Tel.: +381 (0) 63 696-323

Web: www.restoranstrelac.rs
E-mail: strelacplus@yahoo.com



Ostali podaci:

  • Tel.: 063/696-323, 

vaše slike:

bruniranje oružja
hromiranje oružja
iznajmljivanje oružja
Letnja bašta
lov
lov Srbija
Lovac
lovačka sala
lovačke puške
lovački karabini
lovački poligon
lovački specijaliteti
lovački višeboj
lovište
Lovni turizam
malokalibarski pištolji
mehanički nišan
nacionalni restoran
noćni lov
optički nišan
Podaci firme ::::.
Preradovićeva 2
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/431-144
Fax: 021/64-33-139

service description:

Zaštita životne sredine.

“Vojvodinašume”, Javno preduzeće sa sedištem u Petrovaradinu, Preradovićeva 2, sačinjavaju četiri šumska gazdinstva i to: “Sremska Mitrovica” Sremska Mitrovica; “Banat” Pančevo; “Sombor” Sombor; “Novi Sad” Novi Sad i peti deo preduzeća “Vojvodinašume-Lovoturs” Petrovaradin.

Šumsko gazdinstvo “Sremska Mitrovica” ima 4 šumske uprave i to:

“Višnjićevo”,
“Kupinovo”,
“Morović” i
“Klenak”.

Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo ima 5 šumskih uprava i to:

“Zrenjanin”,
“Vršac“,
“Opovo” ,
“Pančevo”,
“Kovin” ,

Šumsko gazdinstvo “Sombor” ima 4 šumske uprave i to:

"Bački Monoštor”,
“Apatin”,
“Subotica” i
“Odžaci”.

Šumsko gazdinstvo “Novi Sad” ima 5 šumskih uprava:

“Plavna”,
“Bačka Palanka”,
“Futog”
“Kovilj” i
“Titel”.
Podaci firme ::::.
Zaovine
Zablaće, 32223
Srbija
Tel.: 031/865-495

service description:

Vila "JASIKA"

Vila raspolaže sa:

-dnevnim boravkom sa kuhinjom

-dve spavaće sobe

-kupatilom

Objekat je površine 50 m2 i raspolaže sa 7 ležajeva, jednom sobom sa tri ležaja, jednom sa dva a u dnevnom boravku je ležaj sa dve osobe.

Za porodice sa malom decom tu je i krevetac.


Tara se nalazi u zapadnom delu Srbije i pripada unutrašnjem pojasu Dinarida i zauzima površinu od 183 km2. Dužina Tare je je 50 km, a širina 22 km i ima prosečnu nadmorsku visinu od 1200 m. Najviši vrh je Kozji rid sa 1591 m. Pripada grupi podrinjskih planina i ima složenu geološku prošlost i raznoliku petrografsku građu.

Položaj planine Tare predstavlja povoljan uslov za razvoj turizma, jer omogućava raznovrstan sadržaj turističkog boravka, odnosno posetu većem broju turističkih lokaliteta. Po bogatstvu i raznovrsnosti turističih vrednosti, ekološki očuvana prirodna sredina, planinski reljef sa umerenom nadmorskom visinom od 800-1500 m, pogodni tereni za zimske sportove, bogat i raznovrstan biljni i životinjski svet, blagotvorna klima, Drina sa veštačkim jezerima Zaovine i Perućac, daju ovoj planini veliku turističku vrednost što je čini konkurentnom u odnosu na Zlatibor i druge planine. Tara ima povoljan položaj prema komplementarnim turističkim vrednostima u neposrednoj okolini: Užicu, Mokroj Gori, Višegradu sa brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, koji privlače izletnička kretanja turista stacioniranih na Tari u cilju zadovoljenja obrazovno-kulturnih potreba i bogatijeg sadržaja i boravka. Tara ima odličnu predispoziciju za održivi turizam, koji predstavlja svaki turizam koji donosi minimalni uticaj na životnu sredinu i kulturnu baštinu, ali u isto vreme dovodi do ekonomskog razvoja lokalne zajednice.

Razuđeni reljef Tare je pogodan za turističku izgradnju, jer postoje dobri uslovi za lociranje turističkih objekata. Na mestima blagih padina, prevojima i erozionim proširenjima, postoje lokaliteti koji su veoma osunčani i zaklonjeni od vetrova.Tokom zimskog perioda povoljni su uslovi za sankanje, nordijsko, početničko skijanje. Mogućnosti alpskog skijanja su ograničene zbog visinske razlike od svega 400 m i dužine staza koje ne prelaze ni 2 km.

Najkvalitetniji skijaški tereni su u reonu Predovog krsta, sa visinskom razlikom od 500 m. Dužina staze je od 3 do 5 km. Reljef Tare ima pogodna rekreativna svojstva, jer mali nagibi pogoduju šetnji, jahanju, različitim sportskim igrama, korišćenju trim staze i slično.

Ostali podaci:

  • Tel.: 064/84-75-223, 

service description:

Turistička agencija

Kon Tiki Travel je vodeća i jedna od prvih turističkih agencija sa privatnim kapitalom u Srbiji. Sigurnost i pouzdanost, najpovoljniji odnos cene i kvaliteta usluge, iskustvo i poslovna mudrost u osmišljavanju i realizaciji brojnih putovanja, visokoobrazovani kadrovi i moderne poslovnice, razgranata mreža subagenata i brojni ugledni partneri širom sveta, suštinske su vrednosti ovog turističko- agencijskog brenda.

I na isteku druge decenije poslovanja, Kon Tiki Travel svoju poslovnu politiku zasniva na ugledu kao strateškom kapitalu, ali i osmišljenoj viziji budućnosti kako bi na globalnom planu razvoja turističke ponude mogao na pravi način da odgovori na sve veće izazove.

Inovativnim pristupom u kreiranju turističke ponude i visokim standardima poslovanja, Kon Tiki se izborio za lidersku poziciju u konkurenciji srpskih turoperatera. Od 1990. godine postepeno je izrastao u agenciju u kojoj je broj zadovoljnih putnika u stalnom porastu.

Kon Tiki Travel je na domaćem tržištu kao i u okruženju prepoznatljiv povrhunskoj usluzi. Potrebe svoje sve brojnije klijentele zadovoljava stalnim širenjem ponude. Svetski poznate destinacije, najatraktivnija letovališta i ski-centri, evropski gradovi i metropole sveta, daleka ostrva i uzbudljiva krstarenja, poslovna putovanja i kongresi, rekreativni i edukativni turizam, individualna i grupna putovanja, avio-karte i još mnogo toga, učinile su da Kon Tiki Travel u rekordnom roku postane – marka za ceo svet.

* Letovanja
* Zimovanja
* Avio karte
* Individualna putovanja
* Kongresni turizam
* Wellness i SPA
* BUS ture
* Škole jezika
* Sajmovi
* Koncerti
* Razna sportska dešavanja

Ostali podaci:

  • Novi Sad: (021) 421-458, 421-457
  • Kragujevac: (034) 332-422
Petefi Šandora 12
Doroslovo, 25243
Srbija
Tel.: 023/862-350

service description:

Turisticki kompleks „Kraljevska prepelica“ u Doroslovu ponovo otvoren za turiste

U Doroslovu je ponovo otvoren Turisticki kompleks ’’Kraljevska prepelica’’ koji raspolaže sa 21 dvokrevetnom i 1 jednokrevetnom sobom. Restoran je otvoren samo za najavljene organizovane grupe i za pansionske goste. Objekat raspolaže i kongresnom salom. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen i teretana, a usluge jahanja i vožnje fijakerom se naplacuju. Bar je otvoren svakodnevno od 08,00 do 24,00h. Cenovnik smeštaja (cene su podložne izmenama): • nocenje sa doruckom u 1/1 sobi je 4.100 din. po osobi • u 1/2 sobi je 3.280 din. po osobi • polupansion u 1/1 sobi je 4.920 din. po osobi  u 1/2 sobi je 4.100 din. po osobi • pun pansion u 1/1 sobi je 5.330 din. po osobi  u 1/2 sobi je 4.510 din. po osobi • dnevni boravak 2.050 din. po osobi Informacije i rezervacije: Turisticki kompleks „Kraljevska prepelica“, tel/faks. 025/ 862 350, mob. 063/ 505 044, 064 24 81 896, e-mail : [MAIL=rdq@sowireless.org]
Podaci firme ::::.
Kralja Petra I 14A
Donji Milanovac, 19220
Srbija
Tel.: 030/590-778
Fax: 030/590-877

service description:

Основна делатност је заштита и унапређење природних, културних и других знаменитости подручја Националног парка , заштита и узгој шума, лов и узгој дивљачи.

Национални парк "Ђердап" налази се у југоисточном делу Европе, у североисточном делу Републике Србије, и на самој граници са Румунијом.
Укупна површина Националног парка је 63.608 хектара, док је заштићеном зоном обухваћено 93.968 хектара.
Парк се налази на десној обали Дунава од Голупца до Караташа крај Кладова у дужини од око 100 километара, при чему обухвата узани и шумовити брдско - планински појас ширине од 2 до 8 километара уз Дунав који су уздиже од 50 до 800 метара надморске висине.

Основна одлика Националног парка "Ђердап" је велика шумовитост (64%), велико богатство и разноврсност флоре и фауне као и богатство културно - историјским споменицима од најстаријих епоха па до данас. Око 9% парка, тј. око 5500 хектара површине парка чини део Дунава који припада Србији. Због тога је Национални парк "Ђердап" уједно и речни национални парк.

У Националном парку се налазе три кањонско - клисурске долине:

1. Голубачка, дужине 14,5 километара и најмање ширине 230 метара
2. Госпођин Вир, дужине 15 километара и најмање ширине 220 метара и
3. Кањон Великог и Малог Казана дужине 19 километара и најмање ширине 150 метара,

као и три котлине:

1. Љупковска
2. Доњомилановачка и
3. Оршавска

Кањонске долине усечене су у кречњачке стене јужних Карпата.

У Националном парку "Ђердап" постоји десет резервата природе и то:

1. Лепенски Вир
2. Велики и Мали Штрбац са Трајановом таблом
3. Голубачки град
4. Босман - Соколовац
5. Чока Њалта са Песачом
6. Бојана
7. Татарски вис
8. Шомрда
9. Цигански поток
10. Кањон Бољетинске реке - Гребен

Ostali podaci:

vaše slike:

Lovni i ribolovni turizam
Lovni turizam
rezervat prirode
Ribolovni turizam
Šumarstvo
Podaci firme ::::.
Vožda Karađorđa 62
Sečanj, 23240
Srbija
Tel.: 023/842-151
Fax: 023/842 153

service description:

Lokacija mesta Sečanj, urbano postavljenog u pitomoj ravničarskoj sredini na obali reke Tamiša, sa prostranim lovnim i ribolovnim prostorom, prirodnim pogodnostima u funkciji sporta i četiri velika i profitabilna ribnjaka. Prirodno – klimatski uslovi pravo su utočište sklanjanja od gradske urbane svakodnevnice velikih centara – 100 kilometara od Beograda, 80 kilometara od Novog Sada, na značajnom magistralnom pravcu Zrenjanin – Vršac, samo su jedan od pokazatelja.

Sam objekat prilagođen je funkcionalnim potencijalima i potrebama koje pruža i može pružiti ova sredina. Za poslovno – turističke potrebe na raspolaganju je standardni visoko – profesionalni sadržaj, od restoranske sale, preko banket sale i snak bara, do adekvatnog smeštaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnoim sobama i apartmanima, opremljenim u skladu sa traženim zahtevima hotelskog sadržaja – televizorima sa satelitskim programom i internet priključkom. Prijatan ugođaj upotpunjava i prostrana bašta sa mirisom i hladom platana.

Lovno – ribolovne i sportske potrebe pokrivene su i adekvatnim apartmanom, sa potrebnim sadržajima, u skladu sa potrebama profila korisnika.

vaše slike:

 Ribolov
banket sala
lov
lovribolov

Facebook