Podaci firme ::::.

service description:

Avala Promet se bavi uzgajanjem, otkupom i prodajom na veliko pečurke shiitake kao glavnim proizvodom. Otkup i prodaja bukovače takodje na veliko. Cilj Avale Promet je da postane lider u proizvodnji pečurke Shiitake u Srbiji. Takođe cilj je da plasira Shiitake na inostrano tržište u svežem i sušenom stanju
Podaci firme ::::.

Rumenka, 21201
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Shiitake pečurka (Lentinus edodes) se preko hiljadu godina gaji u Kini, a nešto kraće u drugim delovima Azije gde se tradicionalno koristi u ishrani, ali i zbog svojih lekovitih svojstava.

Shiitake se mogu koristiti sveže, sušene, kao prah ili čaj.

U sastavu dominiraju polisaharidne komponente (beta-glukan, acetilovani alfa-glukan), kao i minerali (kalcijum, fosfor, gvožđe, kalijum, magnezijum), vitamini (B1-tiamin, B2-riboflavin, B3-niacin, B5-pantotenska kiselina, B6-piridoksin, B11-folna kiselina, B12-kobalamin, D-kalciferoli), biljna vlakna, sve esencijalne aminokiseline.

Postoje dokazi o imunopotencirajućem delovanju aktivnih sastojaka izolovanih iz ove pečurke. Ova pečurka ispoljava i antifugalna, antivirusna i antikancerogena svojstva.

Koristi se za poboljšanje zdravlja i opšteg stanja organizma. Može se preporučiti osobama koje su na zračenju ili hemioterapiji. Doprinosi bržem oporavku. Može delovati povoljno kod sniženja nivoa holesterola u krvi. Rezultati ispitivanja pokazuju da redovan unos ekstrakta Shiitake može imati povoljan učinak kod autoimunih oboljenja, alergija, oboljenja gastrointestinalnog sistema, reumatoloških i psihoneuroloških oboljenja, sindroma hroničnog umora, glavobolja, migrena, zujanja u ušima, virusnog hepatitisa B, problema sa cirkulacijom, povišenim krvnim pritiskom, povišenim trigliceridima, holesterolom i šećerom u krvi.
Podaci firme ::::.
Zmaj Jovina 30/a
Novi Bečej, 23272
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:FISHER COMPANY proizvodi komposte/supstrate shiitake gljive iotkupljuje sveže ili suve shiitake

PRAVIMO kompost sa madjarskim micelijem pakovan u PE vreće od 6 kg po ceni od EUR 6,00 za vrecu,isporučujemo do 45 dana svojim kooperantima koji po potpisanim ugovorima nastavljaju uzgoj u svojim pripremljenim objektima i tokom ciklusa od cca.120 dana dobijaju cca.40-60 % sveže shiitake koje sušenjem u odnosu 1:8 (8 kg sveže daje 1 kg suve) prodaju nama po ceni od EUR 30,00 za kg suve shiitake!

Cena sveže shiitake utvrđuje se dnevno na osnovu tržišnih informacija!

Podaci firme ::::.
Dimitrija Tucovića 58.
Leskovac , 16000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Kada hobi postane profesija, više od dve decenije, to je poslovna karijera osnivaca Fungi Land—Dragana Ristica.
Sve je pocelo prvom prodajom izradjenog miceliuma šampinjona 1983 godine, gde se ova godina uzima za pocetak delovanja.
Ljubav prema gljivama narasla je do ozbiljnog poslovanja krajem 80-ih , tada Ristic Laboratory . Prvi profesionalac u ex Jugoslaviji kao i sada u Srbiji. Interesantno je da je prva registracija poslovanja nastala 1988 god. sa velikim poteškocama iz razloga da zakonodavac nije predvideo takvu delatnost. Eto i do danas ljubav prema pecurkama, gljivama, traje sa istom strašcu, dok je posao ono što se mora.
Zadnjih godina istraživanja su usmerena prema medicinskim i nekim egzoticnim gljivama. Izazovi te vrste su skoro potpuno okupirale Fungi Land. Što je teže sve je zanimljivije. Nastavicemo da donosimo novine kako što se tice uzgoja gljiva , tako i izrade preparata od gljiva sa snažnim pozitivnim lekovitim efektima na naše zdravlje .
Sve intezivnija istraživanja lekovith vrednosti gljiva je dovelo po ko zna koji put do tradicionalne medicine drevne Kine. To je dobro mesto za nastavak ozbiljnog istraživanja o medicinskim efektima gljiva na zdravlje coveka. Puno toga se znalo ali glavne stvari o ovoj temi ce tek biti predmet diskusije najvecih umova medicine.Facebook