Podaci firme ::::.
Kusovac bb
Toponica, 34243
Srbija
Tel.: 034/519-221
Fax: 034/519-191

service description:

Pored provere kvaliteta na domaćem i inostranom tržištu u zadnjih nekoliko godina osvaja i zlatne medalje za ocenu kvaliteta na Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Misija firme PoljoFlora je da postane regionalni lider u proizvodnji i preradi povrtarskih kultura tehnologijom kišeljenja.

Od 2002. godine kada je počela proizvodnja povrća tehnologijom kišeljenja beleži se stalan porast proizvodnje kao i izvoz u Zapadno evropske zemlje, koji je u 2008. godini dostigao 1000 tona gotovih proizvoda. Za narednu godinu 2009. se planira povećanje proizvodnje, sa 1000 na 1200 tona . Plasman je u glavnom u Nemačkoj, Francuskoj, Švetskoj i Švajcarskoj.

Proizvodi: Gružanski kiseli kupus-glavica, list, ribanac, (šarena salata, paprika , zeleni paradajz, krastavac kornišon, karfiol i šargarepa).


Postoji više vrsta kupusa široko zastupljenih u ljudskoj ishrani: kupus Glavičar, kupus Lisćar, Karfiol, Kelj. Svi oni vode poreklo od divlje vrste BRASSICA SILVESTRIS rasprostranjene u oblasti Sredozemnog mora. Za ishranu se koriste listovi zbog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, mineralnih materija i vitamina C. Koristi se svež, kuvan i ukišeljen. Jedan je od najrasprostranjenijih povrtarskih kultura.

Facebook