ATLAS

Podaci firme
Bulevar Despota Stefana 1/III
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 065/22-66-402
Fax: 011 32 26 826

service description:



KAKO REŠITI PROBLEM
migrene, vrtoglavice, glavobolje, bolovi, neraspoloženje, zabrinutost, strah, nelagodnost?

TRETMAN
→ namestite atlas prvi vratni pršljen
→ poboljšajte život
→ popravite zdravlje

ATLAS je prvi vratni pršljen,
najmanji, najtanji, najlakši i NAJVAŽNIJI

ATLAS NE NOSI SAMO GLAVU VEĆ JE ODGOVORAN I ZA NAŠE ZDRAVLJE




Atlas je prvi vratni pršljen na kome leži lobanja. Teži samo 15 grama, a nosi glavu čija je težina 5-7 kg. Da li znate da se svi rađamo sa manje ili više izmeštenim, rotiranim, dislociranim, prvim vratnim pršljenom Atlasom? NAUKA ZA SADA NEMA ODGOVOR ZAŠTO JE TO TAKO.

Za vraćanje atlasa u njegov prirodan položaj, potreban je samo jedan tretman.

Ime je dobio po mitološkom liku, bogu Atlasu, koji je bio prinuđen da večno nosi težinu zemljine kugle na svojim ramenima. Zbog ovog zadatka, imao je mnogo problema.

Atlas nam omogućava zabacivanje glave napred - nazad, gore dole, levo-desno. Okretanje glave levo ili desno je omogućeno time što atlas leži na drugom pršljenu - aksisu, axis.

Čak i minimalno izmeštanje prvog vratnog pršljena, iz svog prirodnog ležišta može stvoriti niz problema i tegoba: vrtoglavicu, nesvesticu, glavobolju, migrenu, zujanje u ušima, lošu koncentraciju, loše pamćenje, lošu statiku tela, hronični umor, bol u vratu, ramenimam, trnjenje u rukama.

U unutrašnjosti atlasa prolazi veliki broj vena i arterija koje omogućavaju protok krvi do mozga. Tu pripadaju i vertebrale arterije koje prolaze kroz bočne nastavke svih vratnih pršljenova, pa tako i kroz sam atlas.

Ispred atlasa prolazi još jedna važna arterija koja se zove carotis interna, koja u lobanju ulazi kroz otvor koji se naziva foramen jugulare. Čak i lagano pomeranje atlasa, može prouzrokovati istezanje arterije što rezultuje smanjenjem protoka krvi do malog mozga. Sa druge strane, atlas može dospeti u položaj koji pritiska arteriju karotis internu čime dolazi do osporavanja dotoka krvi u mozak. Pogrešan položaj atlasa ne samo da loše utiče na cirkulaciju krvi, već i na čitav nervni sistem.

Neposredno ispred atlasa, prolazi vagus nerv koji je poznat kao jedan od najvažnijih i najrazgranatijih nerava vegetativnog nervnog sistema. Ovaj nerv je zadužen za brojne funkcije u našem telu. Jedna od glavnih funkcija vagus nerva jeste produkcija želudačne kiseline, kao i upravljanje radom creva. Stoga, ukoliko dolazi do pritiska na ovaj nerv, javljaju se poteškoće u vidu vrtoglavica, mučnine, gubitka ravnoteže, iznenadnih nesvestica, bledila kao i crvenila u licu, preteranog znojenja, žgaravice, gastritisa, zatvora kao i sindroma "nadraženih creva". Vagus nerv utiče i na regulaciju otkucaja srca tako da njegova disfunkcija predstavlja jedan od uzroka
tahikardije, odnosno ubrzanja otkucaja srca ili prenizak / previsok krvni pritisak.

Pored svega toga, izmešten atlas prouzrokuje i neravnomernu raspodelu težine glave na kičmeni stub ŠTO ZOVEMO LOŠE DRŽANJE ILI POREMEĆENA STATIKA TELA.

Trajna neravnoteža uzrokuje preopterećenje određenih mišića, čime se oni istežu i svojim istezanjem pritiskaju krvne sudove.

Bol u kolenu, kukovima i nogama često može biti posledica izmeštenog atlasa, a da toga nismo ni svesni.

Dislociranost atlasa je tek skoro otkrivena kao potencijalni uzrok mnogih tegoba i bolesti. Pacijent je zbog toga često prinuđen da godinama podnosi ozbiljne poteškoće - a da pritom ne poznaje glavni uzrok problema.

Dislocirani ili izmešteni atlasa se može utvrditi rendgenskom tomografijom ili magnetnom rezonancom. Rađena je višegodišnja studija koja to i dokazuje.

Važno je razumeti da korekcija, vraćanje atlasa u njegov PRIRODNI POLOŽAJ ne zahteva nikakvu dijagnozu i postojanje simptoma bolesti. Ako koristite neku medicinsku terapiju, to ne predstavlja nikakvu smetnju za nameštanje atlasa. Cilj korekcije atlasa jeste vraćanje optimalnog nivoa funkcionisanja tela, tako što se izmešten ili dislocirani atlas vraća u njegov prirodan položaj, samo jednim tretmanom.

Tretman izvodi lekar, specijalista fizijatar, obučen od stučnjaka Atlasprofilax Akademije iz Švajcarske uz pomoć posebno dizajniranog i atestiranog aparata.

INFORMACIJE na tel.: 381 11 322 68 26 ili 381 64 551 50 50

vaše slike:

atlas
lečenje prirodnim putem
nameštanje atlasa