GALENIKA-KLIRIT

Podaci firme
Senjski trg 7
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/26-18-942

service description:

Novi fabrički kompleks Galenika u Zemunu obuhvatio je i izgradnju pogona sa pratećim postrojenjima i opremom za najsavremeniju industrijsku proizvodnju. Početni kapacitet je bio 300 tona godišnje. Ovo je početak potpune afirmacije kvaliteta i asortimana proizvoda, koji su dostigli svetske standarde.

Polovinom devedesetih uvodi se proizvodnja akrilnih blokova, livenih i lepljenih, uz širenje primene istih.

Privatizacijom dela Galenike fabrike lekova početkom devedesetih, Galenika Klirit prvo posluje kao DD u okviru Galenike Holding, a od 1997. godine kao društveno preduzeće.
Početkom devedesetih krenulo se sa masovnom primenom akrilata u građevinarstvu, gde smo razvili sopstvenu tehnologiju primene, a kasnije je proširili i primenom polikarbonatnih ploča. paralelno je i razvijana sopstvena proizvodnja akrilne opreme za kupatila, koja nam je definitivno omogućila da prevaziđemo probleme oko prestruktuiranja fabrike. Ove dve tehnologije su i dalje glavni oslonac, uz dalje povećanje prerade. Oko 30% proizvodnje se izvozi.

Trenutno, Galenika Klirit, sa oko 150 zaposlenih, jedina je fabrika livenog akrilnog stakla na Balkanu, kao i srednjoj i istočnoj Evropi.