YUTHANE doo

Podaci firme
Industrijska zona bb.
Nova Pazova, 22330
Srbija
Tel.: 022/323-056
Fax: 022/321-153

Kategorije:

service description:

Fabrika Yuthane osnovana je 1974 god. u V. Britaniji.
Sa osnovnom delatnoscu proizvodnje elemenata, sklopova i delova opreme od poliuretana za niz razlicitih industrijskih potreba. Sredinom 2005 godine, jedan od pogona fabrike je preseljen u Srbiju, gde pod istim imenom nastavlja sa uspesnim radom sireci svoj delokrug poslovanja pored trzista EU, na domace trziste kao i na trzista Istocne Evrope, Balkana I drugih zemalja van Evrope. Po svojim osobinama, poliuretani ( elastomeri ) se nalaze izmedju guma (prirodnih i sintetickih) i plasticnih materijala.
U mnogim slucajevima uspesno mogu da zamene celik,gvozdje, najlon, gume,drvo,kozu i plastiku.


U eksploataciji je dokazano za ova vrsta poliuretana ima do 5 puta bolja svojstva od srodnih materijala. Delovi od poliuretana se proizvode toplim livenjem u metalne kalupe.
Zato su kalupi ( alati ) relativno niske cene u poredjenju sa drugim nacinima proizvodnje, te se lako primenjuju i za male kolicine za eksperimentalni i istrazivacki rad.
Isto tako prozvodnja se moze usmeriti i na veliki broj proizvoda, po potrebi. Zavisno od formule, poliuretanske komponente mogu biti od mekih i savitljivih, do vrlo cvrstih ( tvrdih ), ali u svim slucajevima ostaju elasticni.
Takodje, vazno je istaci da poliuretan ima izuzetnu osobinu vezivanja ( adhezije ) za metal i aluminijum pa se cesto koristi i za ulivanje, nalivanje ili oblaganje na delove od metala i aluminijuma.

Ostali podaci:

  • direktor gdin.Predrag Mitrović
    Tel.: 063/243-516,