Podaci firme ::::.

service description:



O nama



TAO- specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu , rehabilitaciju i akupunkturu osnovana je 2006 godine. Nalazi se u centru grada Beograda u ulici Cara Uroša br 35 /6 , nedaleko od Kalemegdana .

Osnivač ordinacije je dr Zmijanac Tatjana specijalista fizikalne medicine rehabilitacije i akupunkture.


Kontakt



ORDINACIJA TAO

Adresa:
Cara Uroša 35/6, 11000 Beograd

Telefon:
+ 381 (0) 11 2185 732

Mobilni:
+ 381 (0) 8621 750

E-mail:
spec.tao@sezampro.rs
office@ordinacijatao.co.rs

www.ordinacijatao.co.rs


Podaci firme ::::.
Zelena ulica 30.
Bečej, 21220
Srbija
Tel.: 063/878-3-969
Fax: 021/69-10-288

service description:

Medicinska i specijalizovana rehabilitacija, ambulantno lečenje, lečenje u stanu bolesnika, medicinska masaža, rehabiliatcija sportskih povreda, fizikalna medicina, davanje inekcija, previjanje ...
Podaci firme ::::.

service description:

U Starome Žedniku kod Subotice, od 07.07.2007. na adresi Beogradski put 436. nalazi se Humanitarno-terapijska zajednica za pomoć ovisnicima - Hosana koja ima za cilj pomoći svima, osobito mladima, koji su iz bilo kojeg razloga upali u ovisnost (droga, alkohol, kocka...), ali i onima koji su izgubili smisao života. Zajednica je smještena na salašu, dislocirana od samoga naselja, a rad, molitva i razgovor su njen temelj. Mladi u njoj ostaju oko 3 (tri) godine do konačnog oporavka. Zajednica nema namjeru nikoga osuđivati, niti je zanima nacionalnost ovisnika. U Zajednici ima Hrvata, Srba, Mađara, Makedonaca, kao i drugih nacija, što znači da ima i raznih vjeroispovijesti (katolika, pravoslavaca, muslimana...), pa čak i nevjernika. Stalo se do spasa čovjeka, a ne do njegovih životnih opredjeljenja! Premda je program Zajednice katolička pobožnost, svaka druga vjeroispovijest nije zanemarena niti omalovažena. Vrijeđanje po nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti, strogo je zabranjeno. Naglasak je na zajedničkome Bogu svih ljudi!

Svoje prve korake Zajednica je učila hodati kao ogranak Zajednice s istim ciljem Milosrdnoga Oca u Međugorju (BiH), kojoj su afilirane i Zajednica u Kiseljaku (BiH), te Zajednica Tau u Starome Trgu (SLO). Danas Hosana djeluje samostalno. U njoj se nalazi oko 15 mladića. Hosana po članstvu niti ne želi biti velika (masovna) zajednica, jer se u ovoj obiteljskoj atmosferi vidi prednost rješavanja ove problematike. Potreba za smještaj u Zajednici je svakim danom sve veća. Boravak u Zajednici je besplatan, te se Uprava i roditelji sami snalaze oko života ovih ljudi. Rad na njivi, koja se nalazi uz Zajednicu, na kojoj momci rade, također je pomoć koju sami sebi osiguravaju.

Upravitelj Zajednice, kao i njen osnivač je vlč. dr Marinko Stantić. Njegova je i duhovna briga ovih ljudi. Voditelj Hosane je Igor Tot-Horgoši, nekadašnji član Zajednice. On svakodnevno brine i organizira život štićenika.

Proces odvikavanja od ovisnosti u Hosani nikako nije medicinskim putem! Svaki medikament u Zajednici je tretiran kao zamjena za drogu (osim onih namjenskih lijekova koji se uzimaju za druge vrste bolesti). Problematika ovisnosti krije se, smatraju u Hosani, unutar čovjeka, na duhovnom polju. U Zajednici se predlaže oporavak duše čovjeka, što će dovesti ovisnika do zdravog životnog optimizma, smisla postojanja i radosti življenja. Stoga su glavni akteri za oporavak Bog i štićenik. "Svaki onaj štićenik koji ne uspostavi zdravu komunikaciju s Nadnaravnim, ima velike šanse da se ponovno vrati svojoj ovisnosti! - ističe upravitelj Hosane, te dodaje - Nakon što štićenik završi program Zajednice, nitko neće sklanjati preprodavače droge s ulica ispred njih, niti će oni dobiti alergiju na sve vrste droge. Neće im niti biti potpuno izbrisana privlačnost za ovom opakom materijom. U Zajednici se oni trebaju osposobiti živjeti pokraj dilera droge a drogu ne uzeti, ojačati karakter onim duhovno vrijednostima koje će s Bogom, najjačom silom svijeta, biti kadro pobijediti svaku potrebu za istom."

KONTAKT
Adresa:

Zajednica "Hosana"
Beogradski put 436
24224 Stari Žednik
Subotica
Vojvodina-Srbija

E-mail: zhosana@yahoo.com
Kontakt telefoni:

+381/64-9841-678 - voditelj
+381/64-4616-394 - svećenik
+381/64-2862-401 - suradnik
+381/64-6550-015 - roditelj

Facebook